טיהור קלפים

טיהור קלפים

שלום לכולם אבקש תשובה לשאלה בדחיפות יש לי קלפי טארות שלא היו בשימוש כ8 חודשים בתקופה הזאת שמתי אותם בתוך מעטפה של משלוחים כשהפנים של המעטפה עשוי ניילון. קראתי בספר טארוט שאין לשמור קלפים בפלסטיק או כלי מתכת. היום עשיתי להם טיהור ע"י עשן הקטורת. השאלה האם זה נכון? האם יכולה אני להתחיל להשתמש בקלפים אלו ואיזו דרך יש עוד לטהר קלפים בתודה על העזרה

ב מ ב ו ש

New member
את יכולה גם להעביר אותם מעל

להבת נר. לדעתי האישית אין צורך להיכנס לפניקה. לטהר אותם לפי הבנתך, לשמור אותם מעתה בקופסה מתאימה או כיסוי מתאים, שיהיה רק שלהם, במקום שהוא רק שלהם וזהו.

צ ל י ל 8

New member
אין דבר כזה

קופסא מתאימה או כיסוי מתאים. יש סברה הרווחת שיש לשמור את הקלפים בקופסת עץ או עטופים בבד משי. זה סתם עניין אישי. אצלי הם נמצאים בתיק יד קטן, והפרשנות נשארת מדוייקת גם ככה
אין בעיה להמשיך להחזיק אותם גם בקופסה הרגילה שאיתם הם ניקנו. גם "טיהור" קלפים הוא דבר אינדיווידואלי. זה לא חובה, זה רק עניין של הרגשה וחיבור.

ב מ ב ו ש

New member
"מתאים" הכוונה מתאים לה.

כל אחד מתחבר למשהו אחר. סליחה שלא הבהרתי את עצמי

זה בסדר -הבהרת את עצמך טוב מאוד

תודה לכולם- הבנתי שהכל עניין של אמונה ואינטואיציה אישית ואין בזה כלליים של שחור ולבן עשה ואל תעשה .

Tatu4Taty

New member
טיהור קלפים

טיהור הקלפים היא אכן פעולה שצריכה להיעשות עם מגע אינדיווידואלי, שכן היא לא שונה מאשר סוג של כישוף. עם זאת, ישנם ריחות/צבעים מסוימים בעלי ויברציה מסוימת. גם לחומרים יש את אותה תכונה.

sagie.m

New member
טיהור הקלפים-תבדקי מה באמת מפריע לך

היי סקסית, לגבי שאלת הטיהור כתבתי את דעתי לנושא שלך ובכלל לנושא טיהור הקלפים… ראשית, אני באופן אישי פחות מאמין בגישת ה"אסור", בגישת ה"חייבים" (כמו חייבים לעשות טיהור אחרת…), או תשובות "מוחלטות" של כן או לא. העולם שלנו מספיק מורכב ואנו לא צריכים להוסיף מערכות אמונות שיובילו אותנו למגבלות אלו או אחרות. אני לא שולל, ואפילו ממליץ, לאמץ שיטות, איסורים ותורות אלו או אחרות לתקופות מוגבלות במסגרות הלימוד השונות, כל עוד אנו מנסים ללמוד מהדרך ולא להתמסר לה בעניים עצומות. אולם, לדעתי חשוב מאד כבר בשלב מוקדם להימנע מלהישמע לכל האיסורים הקיימים, ויש עשרות כאלו. חשוב יותר להקשיב לאינטואיציה שלנו, מאשר לפחדים וניסיונות כושלים של אחרים המובילים בסופו של דבר לאיסורים שונים. אני פחות מאמין בטיהור הקלפים (גם במקרים ובהם אנו עושים מספר רב של קריאות ביום), ויותר בטיהור של עצמנו. במקרה שלך, בו את מרגישה שהקלפים "לא נקיים" או כאשר אנו עושים מספר קריאות רב, זה לא אומר שהקלפים הם אלו שזקוקים לטיהור או זקוקים להיטען, אלא יכול להיות שאנחנו צריכים. יכול להיות שאת נמצאת במקום של ספק (ז"א המצב היה יכול להיות אחרת אם היית מקבלת את הקלפים בירושה מבת משפחה אהובה) ולכן את "משליכה" את זה על הקלפים. אולי את צריכה לבדוק את זה עם עצמך: האם את לא שלמה עם כך שאת לא היית בשימוש . גם בקריאות עצמן כל עוד אנו עושים את הקריאה (או הקריאות) במצב רוח טוב, ואנו ערניים, אנו מסוגלים להתמודד עם כל ההשפעות השונות שמהם אנו מושפעים במהלך הקריאות, אולם כאשר אנו נחלשים אנו צריכים להפסיק לקרוא בכדי להתחדש. כולנו שונים מבחינה אנרגטית אחד מהשני וגם כל קריאה דורשת כמות שונה של ריכוז ואנרגיה, לכן אין מדד של "כמה קריאות" ניתן לעשות. צריך להקשיב לעצמנו ולדעת מתי להפסיק או לעשות הפסקה. באשר למקרה של סף יום או מפגש אם "אנרגיות שליליות", אני לא מאמין כי צריך "לרוץ" לטהר את הקלפים, אלא אם אנחנו מרגיש כי האדם שנתנו לו לגעת בקלפים הוא אדם שלילי, ושאם לא נעשה משהו, המגע עם הקלפים "ירדוף אותנו". התשובה היא איננה תמיד "כן" לדעתי אם האדם היה באמת "שלילי", לא היינו נותנים לו מראש לגעת בקלפים ללא איסורים וחוקים. בכל זאת אם נראה לנו שאנחנו רוצים לטהר את הקלפים אני יכול להמליץ על 3 דרכים: בכל הדרכים אני מרגיש שצריכים תחילה להחזיר את חפיסת הקלפים למצבם הבתולי, ז"א לסדר אותם לפי סדר בו אנו רואים אותם כשלמים (אני מסדר כך שקלף השוטה הוא הראשון, אחריו קלף הקוסם ואחריו שאר קלפי המייג'ורים לפי הסדר, כאשר העולם הוא האחרון. לאחר מכן אני מסדר את כל היסודות, כאשר האס הוא הראשון, אחריו 2-10, ולאחריהם קלפי החצר: נסיך, אביר, מלכה ומלך. את היסודות מסדרים, כאשר המוטות הם הראשונים, אח"כ המטבעות, הגביעים ולבסוף החרבות). דרך ראשונה היא לעטוף אותם בבד משי טהור ולישון עמם למשך תקופה של לילה, שניים או 3 לילות. דרך שנייה היא להעביר אותם דרך עשן קטורת או מרווה (עדיף מרווה) למשך כמה דקות, כאשר במקביל לנסות ולהעביר אור לבן דמיוני מכפות הידיים דרך הקלפים אל מחוץ לקלפים. דרך שלישית (ומעניינת), היא לחשוף את חבילת הקלפים ולהקיף אותה במעגל של אש למשך כמה שניות (בעזרת זרדים או חומר דליק). זהירות !!! צריך להישמע להוראות בטיחות אש, ולכן עדיף לעשות זאת מחוץ לבית. לייתר בטחון יש להקפיד לעשות מעגל אש מאד גדול סביב הקלפים, אחרת הם עלולים להיפגע. כמובן שיש עוד דרכים רבות לטהר קלפים, ואני מקווה שבדיון זה יועלו עוד דרכים/ שיטות טיהור רבות ומגוונות. בהצלחה... שגיא

מסכימה איתך בגדול, שגיא

גם בעיני מי שצריך טיהור או חיזוק אנרגיות או כל דבר דומה הוא אני, הקוראת, ולא הקלפים. אני לא מאמינה שהקלפים "סופגים" איזו אנרגיה שלילית שצריך לטהר אותה. אני לא עושה את זה אף פעם, וזה לא חסר לי. אני מרגישה שבזמן העירבוב, לפני שאני נותנת לשואל לערבב, אני עושה את החיבור האישי שלי לקלפים, לא ממש לקלפים הפיזיים אלא לסיטואציה של הקריאה. אני מקפידה מאוד לא לקרוא כשאני עייפה, עם כאב ראש, שיכורה, או סתם אין לי חשק. למזלי בהקשר הזה אני לא מתפרנסת מזה, כך שאני יכולה להרשות לעצמי להגיד "לא מתאים לי עכשיו". בתקופות שישבתי בירידים מסחריים זה היה יותר בעייתי.

טיהור קלפים

. ט י ה ו ר ה ק ל פ י ם ישנם שיטות מספר לטיהור הקלפים מאנרגיות שליליות, כל אחד בוחר לעצמו את שיטת הטיהור שהוא מרגיש טוב איתה והמתאימה לו ביותר. לא חובה לטהר את הקלפים למי שאנו מאמין בכך. טיהור בעזרת קטורת מדליקים קטורת ומעבירים מעליהם את הקלפים, כך שהעשן יאפוף אותם. ניתן להעביר קלף קלף או את כל החפיסה. טיהור בעזרת נר נשמה מדליקים נר-נשמה לזכרו של צדיק מסוים, מניחים את הקלפים ליד הנר )לא חובה נר-נשמה. אפשר להדליק את הנר לזכרו של אדם קרוב לנו שניפטר(. לאחר הדלקת הנר אפשר לקרוא בספר תהילים, פרקים לא' - סח', או תפילה אישית אחרת עם מלוא הכוונה. לא נוגעים בקלפים כל עוד הנר לא כבה. טיהור בעזרת מדיטציה מניחים את הקלפים לפנינו )למאמינים כדאי לקרוא בשלב זה את פרקים לא' סח', בספר תהילים, או תפילה אישית אחרת עם מלוא הכוונה(, נכנסים להרפיה עמוקה ומזמינים אור לבן, מקרינים את האור לקלפים. ניתן להעביר קלף קלף או לחפיסה כולה. * אסור לזלזל בקלפים. אסור לשחק בהם סתם. * אסור לתת לאנשים אחרים לגעת בהם )אלא רק בזמן פריסה(. * החפיסה הינה אישית ואינה ניתנת להעברה. רצוי לשומרה עטופה בבד משי או בתוך קופסת עץ. * צריך להניח את הקלפים במקום גבוה. * אסור לשמור את הקלפים בתוך חומרים סינטטיים, אך ורק בחומרים טבעיים. * לצבעי כיסוי הקלפים השונים יש סיבות שונות. - שחור כדי למנוע חדירה של אנרגיות שליליות. - סגול כדי להעניק לפורס הקלפים רוחניות. - כחול כדי להגביר את הרציונליות של הפורס. - ורוד כדי לפרוס מתוך רחמים ואהבה. - צהוב או ירוק כדי להגביר את רגישותו של הפורס. - צבע הכיסוי צריך להיות בהתאם לתחושות של בעל/ת החפיסה. - הקלפים אינם קדושים, לא להעניק להם תכונות של קדושה יתרה. איך פורסים קלפים כל אחד מכין את עצמו לפריסת קלפים, בדרך בה הוא חושב שהיא המתאימה והטובה לו ביותר. הדרכים רבות ושונות, הנה כמה מהנפוצות בניהן. * יש המדליקים נר לעילוי נשמתו של צדיק, או של אבא, סבא שניפטר. * יש המדליקים סתם נר. * יש המדליקים קטורת לטיהור האווירה מאנרגיות שליליות. * יש הקוראים פרק בתהילים לניקוי וטיהור פנימי. * יש המניחים אבני קווארץ שונות )אחת או יותר( על השולחן להגנה מפני אנרגיות שליליות. * יש הפורסים מפה או בד משי על השולחן לפני הפריסה. * יש שאינן פורסות וקוראות קלפים בזמן היותן במחזור. * יש שאינם פורסים וקוראים קלפים בשבת ובמועדי ישראל. * מותר לפרוס קלפים על הארץ, על שולחן, על אדמה, על המיטה. בכל מקום, בתנאי! שזה לא נוגד את אמונותיו של הפורס. * הכול מותר או אסור בהתאם לאמונותיו ותחושותיו של פורס הקלפים. * האווירה חייבת להיות נינוחה ורגועה. * צורת הישיבה חייבת להיות בזווית לשואל, אף פעם לא ממולו, כדי שהאנרגיות המוקרנות לא יהיו תוקפניות ותחרותיות. * טריפת הקלפים נעשית שפניהם כלפי מטה, הפסק לטרוף את הקלפים רק כשתחוש שזה מספיק. * הנח אותם על השולחן כשפניהם כלפי מטה. * בקש מהשואל לחלק את החפיסה לשניים או לטרוף אותה שנית כמה זמן שהוא רוצה. * כשהשואל סיים לטרוף את הקלפים, בקש ממנו להניח את החפיסה על השולחן כשפניהם כלפי מטה ולחלק את החפיסה לשניים. * קח את החלק התחתון וסגור את החפיסה. החזק אותה בידך ופני הקלפים כלפי מטה. * פרוס את הקלפים לפי סדר הפריסה מהחלק העליון של החפיסה. * בפריסות מסוימות הקלף בתחתית החפיסה ניקרא קלף הפוך. * למרות כל האמור לעיל, כל דרך שתאמצו תהיה נכונה. * יש שאינם מרשים לשואל לגעת בקלפים כלל וכלל. * אסור להעביר קלפים מיד ליד, צריך להניח אותם על השולחן והשואל והפורס לוקחים אותם מהשולחן. * מומלץ לא לפרוס קלפים כשאנו מוטרדים בבעיה רגשית, כגון: כועסים, פגועים, מתוחים. * אסור לפתוח לאדם שיש לנו כעס, טינה או שינאה כלפיו. ב ה צ ל ח ה מיקי שמריה

היי דרומית

כשאת קונה קלפים הם עטופים בניילון (פלסטיק). לכן אין בכך כל דבר שלילי. באהבה לך מיקי

TaPanta

New member
אני למשל ממשיך לעטוף את הקלפים

בפיסת בד, לא כי אני חושב שזה עוזר או משהו, אלא כי פעם חשבתי :>

זה שומר עליהם

גם הטבח עוטף את הסכין שלו בבד, והספר שומר על המספריים מכל משמר. זה מוכיח שיש לך יראת כבוד לכלי עבודתך. ישר כוחך, אוהב מיקי

TaPanta

New member
תודה :>

רק חשוב לציין שלא בקטע מיטי אם כבר העלת את הנקודה הזו (ממש לא חשבתי על זה כך ... תודה שוב :> )

TaPanta

New member
מאיך שאני רואה את העניינים

לא חייבים כלל לעטוף בבד, כך שהשאלה אם משי הוא הכרחי איננה רלונטית בשבילי :>

משהו שכתבתי בנושא היחס לקלפים

היחס לקלפים במציאות היומיומית והרגילה, חפיסת הקלפים היא אוסף של פיסות קרטון צבעוניות, שיוצרו בבית דפוס ונמכרו בחנות. אולם במציאות של מרחב הקריאה הקלפים הם עצמים סמליים בעלי משמעות עמוקה, והם יכולים לפתוח לנו שער לחוויות ולתובנות שישנו את חיינו. חפיסת הקלפים עצמה משקפת אפוא את המעבר בין שני סוגי המציאות. אולם בעוד שאנו נכנסים למרחב הקריאה ויוצאים ממנו חזרה למציאות הרגילה, חפיסת הקלפים ממשיכה להיות שייכת למרחב הקריאה ומייצגת אותו גם כאשר אנו נמצאים במציאות היומיומית. פירוש הדבר הוא שכדאי לשים לב לשני עניינים חשובים: ראשית, האופן שבו אנו יוצרים לראשונה קשר עם הקלפים אחרי שפתחנו את החפיסה שלהם, ושנית, היחס לקלפים ואופן השמירה שלהם בין קריאה אחת לאחרת. חפיסת קלפים חדשה מגיעה בדרך כלל באריזת קרטון סגורה ובציפוי של צלופן. במצב זה, הקלפים הם עדיין מוצר תעשייתי ומסחרי. אולם מרגע שאנו פותחים את החפיסה שלנו ויוצרים איתה מגע ראשוני, הם הופכים להיות הקלפים "שלנו", ומתחילים לייצג עבורנו את מרחב הקריאה. כדאי אפוא לבצע את הפתיחה הראשונית של החפיסה לא באופן סתמי אלא כמין טקס קטן, שנערוך במקום שקט ומבודד. את המקום והזמן אפשר להכין כפי שאנו מכינים את מרחב הקריאה – כלומר לשבת זמן מסויים במצב של רגיעה וריכוז, ואולי להדליק נר או קטורת. לאחר מכן אפשר לפתוח את החפיסה, להוציא את הקלפים ולהעביר אותם בידנו בזה אחר זה כדי לחוש אותם. כדאי להתבונן בפרטי הציורים שלהם כדי להתרגל אליהם ולהתיידד איתם, אולם עדיף שלא לערוך מייד פריסה על שאלה מסויימת. כפי שקורה ביחסים בין אישיים, גם עם חפיסת הקלפים אנו עוברים תהליך של היכרות ויצירה הדרגתית של קשר. במשך הזמן אנו מתרגלים לנוכחות הפיזית של הקלפים בעוד שהם סופגים את המגע שלנו, את טביעות האצבעות ואת זיעת היד. בתהליך זה הם הופכים ממוצר תעשייתי אחיד ואנונימי למשהו אישי המחובר אלינו בצורה אינטימית. התהליך הזה אינו נגמר אף פעם: יש עוצמה מיוחדת לקריאה בחפיסת קלפים שמלווה אותנו במשך שנים רבות. אולם בימים ובשבועות הראשונים, כדאי להשקיע קצת מאמץ בהעמקת הקשר הפיזי והסמלי עם חפיסת הקלפים שלנו. יש קוראים שמבצעים טקס טיהור לקלפים, למשל בהעברה שלהם דרך עשן של קטורת או עלי מרווה יבשים. אחרים נוהגים לשבת כמה פעמים עם הקלפים, וליצור מגע בין כל אחד מהם לגופם. יש גם שמעדיפים ליצור את הקשר הראשוני עם הקלפים שלהם בעירום, המייצג חשיפה וקשר ישיר ללא מחסומים וגבולות. בשלב הבא כדאי להפריד לגמרי את הקלפים מאריזת הקרטון המקורית שלהם ומתוספות אחרות, כמו החוברת הקטנה המצורפת בדרך כלל לחפיסות, שאותן כדאי לשמור בנפרד. ברוב החפיסות יש עוד שני קלפים "מדומים" הנושאים עליהם, למשל, רשימה של חפיסות אחרות שהודפסו באותו בית הוצאה. הסיבה לכך היא שבחפיסה התקנית יש 78 קלפים, אולם נוח יותר להתקין לוחות דפוס למספר עגול של 80 קלפים, והוצאות הקלפים מנצלות באופן כזה את השניים המיותרים. את שני הקלפים הנוספים כדאי להפריד גם כן מהחפיסה. הסיבה לכך היא שהאריזה המקורית עדיין מקנה לקלפים אופי של מוצר תעשייתי, בעוד שאנו מעוניינים להפוך אותם למעין "חפץ מקודש" המייצג את מרחב הקריאה האישי והייחודי שלנו. במקום אריזת הקרטון המקורית והתוספות הנלוות, כדאי לעטוף את חפיסת הקלפים המשמשים אותנו לקריאה בפיסת בד מלבנית או בשקית בד שאותה מניחים בתוך קופסה. בדרך כלל רצוי שהקופסה והבד יהיו עשויים מחומרים צמחיים (עץ או לבד), ולא מפלסטיק (מלאכותי מדי) או מעור של חיה (קשור במוות ובניצול). אפשר לקנות קופסה בגודל מתאים, או לעשות אותה בעצמנו. על הקופסה יכולים להופיע סמלים מיסטיים או עיטורים, ובכל מקרה לא משהו שנראה לנו מנוגד ברוחו לאווירה הרצויה של קריאה בקלפים, כמו למשל סמל מסחרי של תאגיד תעשייתי. כדאי גם להקפיד על הצבעים של הבד ושל הקופסה - למשל, כחול כהה או סגול מעבירים תחושה שלווה ורוחנית, בעוד שצבע אדום חזק, לדוגמה, עלול להיות תוקפני מדי עבור רוב האנשים. בעניין זה כדאי להתייחס לשפת הסמלים והצבעים של קלפי הטארוט. כדאי להעיר עוד שלכל הדברים הנאמרים כאן, גם לגבי מרחב הקריאה וגם לאופן הפתיחה והשמירה של הקלפים, כדאי להתייחס רק כהמלצה וכיוון כללי. בסופו של דבר, כל קוראת וקורא אמורים לגבש לעצמם את ההתייחסות האישית שלהם, ואת סגנון השמירה של הקלפים שמדבר אליהם. עם זאת, בגלל המעבר בין שתי תפיסות המציאות, כדאי לתת ביטוי כלשהו לגבול שבין מרחב הקריאה למציאות היומיומית. במלים אחרות, אולי לא צריך להתייחס לקלפים שלנו בחרדת קודש, אולם כדאי בכל זאת להקפיד על יחס מכובד כלפיהם, ועל דרך התייחסות שמבדילה אותם ממציאות החולין היומיומית.

TaPanta

New member
אני חושב שאני אקח את זה לצומת

ליבי. אני גם חושב שלא צריך להתייחס אליהם בחרדת קודש, אבל נראה לי נכון כפי שציינת "להקפיד על יחס מכובד". תודה רבה על המאמר הנפלא :>

למעלה