טיהור קלפים חדשים...

טיהור קלפים חדשים...

לכל מי שמעוניין לענות - האם יש נכון בדבר שיש לטהר קלפי טארוט חדשים אותם רכשתי בכסף... האם יש ממש בדבר ?!?!? תודה להתייחסותכם הכנה, דפנה רזיאל שיהיה לכם בוקר נפלא...

שיטות טיהור ופריסת קלפים

1. ט י ה ו ר ה ק ל פ י ם ישנם שיטות מספר לטיהור הקלפים מאנרגיות שליליות, כל אחד בוחר לעצמו את שיטת הטיהור שהוא מרגיש טוב איתה והמתאימה לו ביותר. לא חובה לטהר את הקלפים למי שאנו מאמין בכך. טיהור בעזרת קטורת מדליקים קטורת ומעבירים מעליהם את הקלפים, כך שהעשן יאפוף אותם. ניתן להעביר קלף קלף או את כל החפיסה. טיהור בעזרת נר נשמה מדליקים נר-נשמה לזכרו של צדיק מסוים, מניחים את הקלפים ליד הנר )לא חובה נר-נשמה. אפשר להדליק את הנר לזכרו של אדם קרוב לנו שניפטר(. לאחר הדלקת הנר אפשר לקרוא בספר תהילים, פרקים לא' - סח', או תפילה אישית אחרת עם מלוא הכוונה. לא נוגעים בקלפים כל עוד הנר לא כבה. טיהור בעזרת מדיטציה מניחים את הקלפים לפנינו )למאמינים כדאי לקרוא בשלב זה את פרקים לא' סח', בספר תהילים, או תפילה אישית אחרת עם מלוא הכוונה(, נכנסים להרפיה עמוקה ומזמינים אור לבן, מקרינים את האור לקלפים. ניתן להעביר קלף קלף או לחפיסה כולה. * אסור לזלזל בקלפים. אסור לשחק בהם סתם. * אסור לתת לאנשים אחרים לגעת בהם )אלא רק בזמן פריסה(. * החפיסה הינה אישית ואינה ניתנת להעברה. רצוי לשומרה עטופה בבד משי או בתוך קופסת עץ. * צריך להניח את הקלפים במקום גבוה. * אסור לשמור את הקלפים בתוך חומרים סינטטיים, אך ורק בחומרים טבעיים. * לצבעי כיסוי הקלפים השונים יש סיבות שונות. - שחור כדי למנוע חדירה של אנרגיות שליליות. - סגול כדי להעניק לפורס הקלפים רוחניות. - כחול כדי להגביר את הרציונליות של הפורס. - ורוד כדי לפרוס מתוך רחמים ואהבה. - צהוב או ירוק כדי להגביר את רגישותו של הפורס. - צבע הכיסוי צריך להיות בהתאם לתחושות של בעל/ת החפיסה. - הקלפים אינם קדושים, לא להעניק להם תכונות של קדושה יתרה. איך פורסים קלפים כל אחד מכין את עצמו לפריסת קלפים, בדרך בה הוא חושב שהיא המתאימה והטובה לו ביותר. הדרכים רבות ושונות, הנה כמה מהנפוצות בניהן. * יש המדליקים נר לעילוי נשמתו של צדיק, או של אבא, סבא שניפטר. * יש המדליקים סתם נר. * יש המדליקים קטורת לטיהור האווירה מאנרגיות שליליות. * יש הקוראים פרק בתהילים לניקוי וטיהור פנימי. * יש המניחים אבני קווארץ שונות )אחת או יותר( על השולחן להגנה מפני אנרגיות שליליות. * יש הפורסים מפה או בד משי על השולחן לפני הפריסה. * יש שאינן פורסות וקוראות קלפים בזמן היותן במחזור. * יש שאינם פורסים וקוראים קלפים בשבת ובמועדי ישראל. * מותר לפרוס קלפים על הארץ, על שולחן, על אדמה, על המיטה. בכל מקום, בתנאי! שזה לא נוגד את אמונותיו של הפורס. * הכול מותר או אסור בהתאם לאמונותיו ותחושותיו של פורס הקלפים. * האווירה חייבת להיות נינוחה ורגועה. * צורת הישיבה חייבת להיות בזווית לשואל, אף פעם לא ממולו, כדי שהאנרגיות המוקרנות לא יהיו תוקפניות ותחרותיות. * טריפת הקלפים נעשית שפניהם כלפי מטה, הפסק לטרוף את הקלפים רק כשתחוש שזה מספיק. * הנח אותם על השולחן כשפניהם כלפי מטה. * בקש מהשואל לחלק את החפיסה לשניים או לטרוף אותה שנית כמה זמן שהוא רוצה. * כשהשואל סיים לטרוף את הקלפים, בקש ממנו להניח את החפיסה על השולחן כשפניהם כלפי מטה ולחלק את החפיסה לשניים. * קח את החלק התחתון וסגור את החפיסה. החזק אותה בידך ופני הקלפים כלפי מטה. * פרוס את הקלפים לפי סדר הפריסה מהחלק העליון של החפיסה. * בפריסות מסוימות הקלף בתחתית החפיסה ניקרא קלף הפוך. * למרות כל האמור לעיל, כל דרך שתאמצו תהיה נכונה. * יש שאינם מרשים לשואל לגעת בקלפים כלל וכלל. * אסור להעביר קלפים מיד ליד, צריך להניח אותם על השולחן והשואל והפורס לוקחים אותם מהשולחן. * מומלץ לא לפרוס קלפים כשאנו מוטרדים בבעיה רגשית, כגון: כועסים, פגועים, מתוחים. * אסור לפתוח לאדם שיש לנו כעס, טינה או שינאה כלפיו. ב ה צ ל ח ה מיקי שמריה

אורי רז

New member
מאמר טוב ../images/Emo45.gif

שיטה חביבה עלי לטיהור קלפים - להדליק חרוט קטורת בתוך צדפה ולהעביר את הקלפים בעשן. הצדפה מייצגת את יסוד המים, הקטורת הבוערת את יסוד האש, העשן העולה את יסוד האוויר, והקלפים עצמם הם יסוד האדמה. לגבי טיהור עם נר - צריך להזהר לא להעביר את הקלפים קרוב מדי ללהבה כדי למנוע נזקי חום לקלפים.

נחמד - קבלתי שיטתך-חן חן !

נשמע מעניין ונחמד וגם הפרוש... של היסודות - אהבתי... דרך אגב, אורי אתה בסה"כ מעשיר בפורום... אז למה למשוך אש... מכאלה שחושבים אחרת ממך... יום טוב לך, דפנה

אורי רז

New member
מי שמפריע לו שאני מצפה ממנו

לחשוב, שישפוך עלי כמה אש שהוא רוצה.

למעלה יש שאלות נפוצות

כנסו לשם יש מאמרים מעניינים של הכותבים בפורום שלנו. מיקי

sagie.m

New member
לפעמים אנחנו צריכים טיהור-לא הקלפים

הרבה פעמים אנחנו מרגישים שהגיע הזמן לטהר את חפיסת הקלפים. רוב הקוראים נוהגים לטהר את הקלפים. יש כאלו שעושים את זה לאחר כל קריאה, יש כאלו העושים את זה בסוף יום ויש שעושים זאת לעיתים רחוקות. אבל לפני שאנחנו נגשים לטיהור הקלפים כדי לעצור לרגע ולחשוב – אולי זה לא הקלפים? אולי זה אנחנו שצריכים להיטהר ולהיטען. בדרך כלל הבעיה קיימת בנו ולא בקלפים. לפני הכל אני חייב לסייג את דבריי ולהגיד שאני באופן אישי פחות מאמין בגישת ה"אסור", ופחות מאמין שיש תשובות "מוחלטות" של "כן" או "לא". העולם שלנו מספיק מורכב ואנחנו לא צריכים להוסיף מערכות אמונות שיובילו אותנו למגבלות נוספות כאלו או אחרות. אני לא שולל, ואפילו ממליץ, לאמץ שיטות, איסורים ותורות שונות, אולם כל עוד אנו עושים זאת תוך ניסיון ללמוד מהדרך ולא להתמסר לה בעניים עצומות. לדעתי, חשוב מאד כבר בשלב מוקדם, להימנע מלהישמע לכל האיסורים הקיימים, ויש עשרות כאלו. חשוב יותר להקשיב לאינטואיציה שלנו, מאשר לפחדים וניסיונות כושלים של אחרים המובילים בסופו של דבר לאיסורים שונים. לכן, גם את דבריי אל תיקחו כמובן מאליו. בחנו את הדברים ואמצו את מה שמתאים לכם. אין דרך נכונה אחת ולכל אחד יש את הדרך הנכונה עבורו. במרוצת השנים למדתי כי פעמים רבות כשעולה הספק ואנו מרגישים צורך לטהר את הקלפים, הבעיה בדרך כלל איננה נעוצה בטיהור הקלפים, אלא בטיהור החסר לנו, הקוראים. הבעיה היא לרוב – אצלנו. פעמים רבות אנחנו יכולים להרגיש שהקלפים "לא נקיים" ובמיוחד כשאנו עושים מספר קריאות רב בזה אחר זה. למרות התחושות האלו, לרוב לא הקלפים הם אלו שזקוקים לטיהור או זקוקים להיטען, אלא לרוב אנחנו נהיה אלו שצריכים טיהור. טיהור הקלפים בין קריאה לקריאה כשאנו עושים קריאות בזה אחר זה פעמים רבות נשאלת השאלה – מתי אנחנו אומרים לטהר את הקלפים? ובכן, התשובה שאני יכול לתת היא למרות התחושה הקיימת כי הקלפים צריכים טיהור, בדרך כלל זה לא הקלפים – זה אנחנו. אנחנו הם אלו הצריכים להיטען ולהיטהר. כל עוד אנחנו עושים את הקריאה (או הקריאות) במצב רוח טוב, אנרגטיים ורעננים, אנו מסוגלים להתמודד עם כל ההשפעות השונות הפועלות עלינו במהלך הקריאות. אולם, כאשר אנו נחלשים, אנחנו צריכים להיות קשובים לעצמנו ולבדוק אם לא הגיע הזמן לעשות הפסקה קצרה בכדי להתחדש. גם לשאלה מתי אנו צריכים לעשות הפסקה אין תשובה "נכונה". כולנו שונים מבחינה אנרגטית אחד מהשני וכל קריאה דורשת כמות שונה של ריכוז ואנרגיה, לכן אין מדד של "כמה קריאות" ניתן לעשות. צריך להקשיב לעצמנו ולדעת מתי לעשות הפסקה או להפסיק לגמרי את הקריאות להיום. טיהור הקלפים לאחר מפגש שלילי גם במקרים בהם אנו נתקלים בקריאה מתישה באופן יוצא דופן או עושים קריאה לאדם שנראה כי יש לו "אנרגיות שליליות", אני לא מאמין שצריך "לרוץ" לטהר את הקלפים. גם אם אנחנו נרגיש כי האדם שנתנו לו לגעת בקלפים הוא אדם שלילי כל-כך, שאם לא נעשה משהו, המגע עם הקלפים "ירדוף אותנו", גם כאן לפני שאנחנו חושבים על טיהור הקלפים, כדאי קודם לחשוב על הטיהור שלנו. לא תמיד התשובה היא "כן" וזה גם לא תמיד הפתרון. נסו אתם להירגע, להיטען קצת. צאו לאוויר הפתוח לכמה דקות. חשבו מה הפריע, לכם נקו את הראש ולאחר שתחזרו עם כוחות מחודשים, אז תוכלו לשפוט אם יש טעם לטהר את הקלפים, כי הרי לרוב אם האדם היה באמת "שלילי", היינו לרוב מרגישים זאת ומראש לא נותנים לו לגעת בקלפים. טיהור חפיסה חדשה או משומשת כשאנו מקבלים חפיסת קלפים חדשה או משומשת אנו עומדים בפני אותה הדילמה: האם לטהר את הקלפים? יש כאלו שיגידו מיד שכן. על פניו, נראה שאכן זה הדבר הנכון לעשות. אפילו רק "ליתר בטחון". יחד עם זאת, תחשבו מדוע עלה בנו הספק. מדוע אנו מרגישים אי נוחות בשימוש עם קלפים החדשים. הרבה פעמים הבעיה היא לא בחפיסה החדשה, אלא בנו ואנו "משליכים" את הבעיה על הקלפים. ייתכן ואנו עדיין קשורים עם החפיסה הישנה שלנו, אולי אנחנו חוששים להתחיל דרך חדשה עם הקלפים החדשים וייתכנו סיבות רבות בגללן אנו חוששים מהמעבר לחפיסה החדשה. שוב, לרוב זה לא הקלפים – זה אנחנו! איך מטהרים את הקלפים? אם בכל זאת אם נראה לנו שאנחנו צריכים או רוצים לטהר את הקלפים, כדאי לדעת שקיימות הרבה מאד דרכים לטהר את הקלפים. אני יכול להמליץ על שלוש טכניקות. כשאני למדתי טארוט, המורה שלי הראתה לי את כיצד היא נוהגת לטהר אותם. לא הייתה לה גישה אחת בה היא השתמשה, אבל לפני כל פעם שהיא החליטה שזה הזמן לטהר "קצת" את הקלפים, ולא משנה באיזו טכניקת טיהור היא השתמשה, היא הייתה מחזירה אותם תחילה למצב אותו היא כינתה המצב הבתולי של הקלפים. לאחר מכן השתמשה בטכניקות טיהור שונות ששלוש מהן אפרט בהמשך. תחילה יש להפוך את חפיסת הקלפים ל"בתולית" להפוך את החפיסה לבתולית, זה אומר לסדר את הקלפים לפי סדר בו אנו רואים אותם כשלמים. אני מסדר את החפיסה כך שקלף השוטה הוא הראשון, אחריו קלף הקוסם ואחריו שאר קלפי המייג'ורים לפי הסדר כאשר העולם הוא האחרון. לאחר מכן אני מסדר את כל היסודות, כאשר האס הוא הראשון, אחריו המספר 2 וכן הלאה עד לספרה 10. לאחר המספרים יבואו קלפי החצר: נסיך, אביר, מלכה ומלך. את היסודות אני מסדר כך שסדרת המטות תהיה הראשונה, אחריה לאחר (מתחתיה) אני מסדר את סדרת המטבעות, סדרת הגביעים ולבסוף סדרת החרבות. אם נעשה לעצמנו מבחן קצר, הרי שבחפיסה המסודרת נמצא את סדרת המייג'ורים קודם, מתחת להם תהיה סדרת המטות (זאת אומרת שאס המטות יהיה מתחת לקלף העולם), מתחת לסדרת המטות נמצא את סדרת המטבעות, הגביעים והחרבות. בפועל קלף השוטה צריך להיות הראשון בחפיסה וקלף מלך החרבות יהיה אחרון. עכשיו, אחרי שסידרנו את החפיסה למעשה כבר עשינו את רוב עבודת הטיהור ומה שנותר הוא רק להשלים את המשימה. טיהור באמצעות עשן של קטורת או מרווה הדרך הראשונה, הפשוטה והמהירה היא להעביר את חפיסת הקלפים דרך עשן קטורת או מרווה (עדיף מרווה) למשך כמה שניות, כאשר במקביל לנסות ולהעביר אור לבן דמיוני מכפות הידיים דרך הקלפים אל מחוץ לקלפים. לרוב זה מספיק ואפשר לחזור ולעשות קריאות קלפים כאוות נפשנו. אפשר פשוט לישון עם הקלפים דרך אחרת, עליה אני ממליץ לאחר סידור הקלפים, היא לעטוף אותם בבד משי טהור ולישון עמם למשך תקופה של לילה או שניים, כשהם מונחים מתחת לכרית או לצד הראש. בדרך זו אנו גם מחזקים את הקשר עם הקלפים ואפילו יכולים "לקבל" חלומות אנרגטיים יותר. טיהור באמצעות אש תדרך נוספת, מעניינת יותר, היא לחשוף את חבילת הקלפים ולהקיף אותה במעגל של אש הבוער למשך כמה שניות (בעזרת זרדים או חומר דליק). מעגל האש צריך להיות רציף ולא קטוע לכן, לדוגמה, מעגל של נרות לא מספיק. המורה שלי הייתה משתמשת בזרדים יבשים מהם הייתה יוצרת מעיין כתר גדול ובמרכזו היא הייתה מניחה את הקלפים. זהירות !!! יש להקפיד לעשות מעגל אש מאד גדול סביב הקלפים כדי שהם לא יפגעו. כמו כן צריך להישמע להוראות בטיחות אש, ולכן עדיף לעשות זאת מחוץ לבית. שגיא

מסכימה איתך מאוד, שגיא

גם בנושא האיסורים למיניהם, הרבים והמוגזמים מאוד לדעתי, וגם בשאלת הטיהור. שני הדברים - איסורים מהסוג של "לפתוח רק ביד שמאל", "אסור לפתוח בשבת" ועוד כהנה וכהנה, וכן שיטות הטיהור למיניהם מושכים בעיני את הקלפים לכיוון מאגי שאינו לרוחי. אני עובדת שנים עם הקלפים, כולל תקופות של ירידים מסחריים בהם היו לי פתיחות ברצף, ואף פעם לא חשבתי ש"לקלפים יש בעיה" שמצריכה טיהור. אני בטוחה לגמרי שכשהיו בעיות, במיוחד בתקופה המסחרית, הן היו שלי או כתוצאה מהאינטראקציה האישית עם השואלים. אני מקפידה לא לפתוח כשאני עייפה, לא מרגישה טוב או סתם לא בא לי. לא תמיד אני מצליחה בסעיף ה"לא בא לי", אבל מכיוון שכיום אני כמעט לא עובדת מסחרית יש לי את הפריבילגיה הזאת. אני יודעת שכשסיימתי לעבוד ביריד אחרי שנתיים של עבודה קבועה, פשוט לא יכולתי לגעת בקלפים כמעט שנה. לא כי הם היו "לא בסדר" אלא פשוט כי הם יצאו לי מכל החורים. לא חזרתי לקריאות עד שאני לא הייתי מוכנה נפשית, או כדבריך, עד שאני הרגשתי "מטוהרת" מכל רגשות הדחיה שהיו לי.

כל כך נכון.

בתחילת דרכי הקפדתי מאוד על טיהור הקלפים בדיוק מדויק כפי שהמורה שלי לימדה אותי. עם הזמן הרגשתי שזה כל כך לא נכון וכל כך לא מתאים לי ופשוט הפסקתי עם כך. אני מקפידה שאני ארגיש טוב ופתוחה על מנת לקרוא בקלפים. אם אני לא אז אני אומרת שאני לא מסוגלת. לפני אירועים שאני מנחה אני מקפידה לנוח, להתמלא באנרגיה ולהיטהר (מקלחת !). כיום לעתים רחוקות בלבד אני עורכת טיהור של ממש לקלפים וזאת על פי דרכי בלבד.

עכשיו סיקרנת אותנו...

האם יש לך דרך מיוחדת שאותה נוכל לאמץ... כדרכך שלך... אם את מוכנה לשתף אותנו בסוד... נשמח מאד... כי את דרך הטיהור האחרות כבר קראנו על קטורת ועשן וצדפות ועוד... את לא חייבת אם את לא רוצה ... דפנה

זה ממש לא סוד :)

אני חושבת שאפילו פעם כתבתי על כך. בסך הכל מסדרת את החפיסה - קלפים הפוכים וכאלה.... לוקחת ארבעה קלפים ומעבירה שלוש פעמים מעל נר נגד כיוון השעון. זה הכל :) פעם הייתי עושה זאת לפני כל פריסה ופריסה.

למעלה