טיהור אמטיסט

BugiBogi

New member
טיהור אמטיסט

שלום, קניתי אבן אמטיסט וברצוני לטהר אותה. כבר קראתי ושמעתי באין ספור מקומות על שיטות טיהור שונות. אני רוצה לטהר את האמטיסט שלי במי מלח. השאלה היא האם המלח לא הורס את האבן? כמה זמן מומלץ להניח את האבן במי מלח? וכן שמעתי על האינטואיציה שמכוונת אותי כמה זמן אבל בכל זאת ברצוני לדעת את הזמן הממולץ שרצוי לטהר אמטיסט במי מלח.??

FireDragon

New member
אמ...

אני גם מטהר בעיקר במי מלח, מלח הורס אבנים שיש בהן מתכות, אני לא חושב שבאמטיסט יש מתכות... אני מניח את האבן במי מלח 6-8 שעות, ואז שוטף ומניח בשמש לייבוש.

stoneage

New member
טיהור אמטיסט

מי המלח לא יזיקו לאמטיסט. השמש לעומת זאת כן. ציינת שיש להניח במי המלח לפי אינטואיציה וזה נכון. יש הממליצים על שעה יש על 24 שעות ויש על שלוש שעות ושמונה וחצי דקות..... אני ממליצה להניח את האבן ולעבור הלאה למשהו אחר, כאשר תזכר באבן - הוצא אותה שטוף במים זורמים והנח בשמש לזמן קצר. נשמע אולי מסובך לפי אינטואיציה אבל זה לא. הנח ושכח - חזור שתזכור. אתן לך דוגמא, כאשר אנשים קונים אצלי מושבות אמטיסט למתנות אני תמיד שוטפת קודם במים - להוריד את האבק. בד"כ שניה וחצי מתחת לברז והאבן נקיה אבל לפעמים לפעמים, אני מוצאת את עצמי עומדת עם האבן מתחת לברז הרבה הרבה יותר זמן - אני "לא שמה לב " לזמן או מרגישה שהיד כאילו תקועה שם - וזו בדיוק האינטואיציה. לא צריך לחשוב יותר מידי - להיפך. אני לא מסכימה עם כל ההגדרות של הזמנים כי זה תלוי בהמון המון גורמים. אז צר לי אם לא עזרתי לך אבל אין זמן מומלץ.

BugiBogi

New member
היי יש לי שאלה נוספת קטנה

היי, תודה שענית לי ואני אנסה שוב את טכניקת האינטואיציה.:) רציתי לדעת אם חובה להשתמש במלח ים, מלח גבישי או האם אני יכול להשתמש במלח רגיל שאיתו מבשלים (מלח שולחן)??

stoneage

New member
אישית אני מעדיפה בלי מלח...

פעם, לפני 12 שנים, בכל פעם שקבלנו משלוח חדש הטבענו את כל האבנים שהגיעו (חביות שלמות) במלח גבישי ואח"כ שטפנו. במהלך הזמן, הבנו שהמלח קצת קשה לאבן, ניתן לדמות זאת לזה שאנו נתרחץ בסבון כביסה - נהיה נקיים אבל התהליך לא כל כך נעים. לכן הפסקנו להמליץ על טבילה במלח. הרעיון של מי מלח החל בעצם מהרעיון של מי ים - מים זורמים טיבעיים. השילוב של רעיון זה עם המלח הגבישי כמו שהוא הוביל לטבילה במי מלח. לרוב משתמשים במלח הגבישי (יש בכל סופר) אך ניתן גם במלח רגיל. הכי נחמד זה להניח את האבן על החוף בגלי הים אבל זה לא כל כך ריאלי...לכן אנשים יוצרים מי מלח... כפי שציינתי אין בעיה עם האמטיסט אבל יש לשים לב ! ישנן אבנים שמאוד לא מומלץ להכניסן למלח ולעיתים גם לא למים (אזוריית ודומיה, המטייט, פירייט, גלנה ועוד)

FireDragon

New member
סוגי מלח...

אני אישית משיג את המלח בו אני משתמש מחוף ים המלח, דוד שלי עובד שם במפעל, והוא כל שבוע בערך ממלא לי צנצנת של מי מלח מהים ושולח לי אותה, אני לוקח, שם בשמש, ובמלח שיצא אני משתמש.

למעלה