טיבן של דלתות

עזרובעל

New member
טיבן של דלתות

שאלתי את עצמי, מה מאפיין בתים שהדלת שלהם נפתחת כלפי פנים לעומת אלה שדלתותיהם נפתחות כלפי חוץ? תהיתי וחשבתי כי בתים שדלתותיהם ניפתחים כלפי פנים אומרים לנו: "כנס בבקשה, כנסי בבקשה, הלא את / אתה כבר בפנים, לא? ברוך בואך אלינו". ואילו בתים שדלתותיהם כלפי חוץ נפתחות, האם הם לא אומרים לנו: "אתה / את בטוח / בטוחה שאת/ה רוצה להכנס? עוד יש באפשרותך להתחרט, הלא את/ה בחוץ עדיין" אגב שמי דניאל, לא הצלחתי להכנס בניק הישן שלי ועל כן זרקתי את השם עזרובעל

NAVVAN1

New member
דלת שנפתחת החוצה- עזרובעל שם מתאים

בעל חוזר משוק וסלים בשתי ידיו, דלת כלפי חוץ, יצעק עזרובעל עומד בחוץ פתחו

סיפור - על בעל שנכנס ובידו סלים..

מעשה באיש סתום עין וצולע, שהיה נשוי לאשה נאה. כל יום היה חוזר האיש ובידו סלים מלאים מיני מצרכים מן השוק, ואישתו היתה מקבלת פניו בסבר פנים יפות ואפילו לנשיקה זכה.. יום אחד הופיע האיש בידיים ריקות, ואוי, האשה החלה לקלל אותו, לא פנים ולא נישוקים, אמר לה הבעל: מה יום מיומיים? מדוע כליום יום מקבת את פני בנעימים ואילו היום בקללות ובאיומים? אמרה לו: טיפש בן טיפשים, לא אותך קיבלתי בנעימים את את המצרכים שהבאת בסלים, לך ואל תחזור בלי סלים מלאים... סיפור עם מזרחי- מן הזכרון. תהנו ואל ממנו תלמדו.

עזרובעל ודלתות

אהבתי את הניק עזרובעל, יש בו משהו כנעני - משהו רטושי (יונתן רטוש), על מות לבעל, אילו לעבל בעל נעוריו - רטוש (מקווה שהציטוט שלי מדויק). האם התכוונת לכנעניות או שזה רק אינטרפטציה שלי. ומעבר לכך, זה יפה לחשוב על נושא הדלתות, אלא, שלא נראה לי שנגר, קבלן בניין, או סתם מתקין דלתות חשב על כך, זה יפה במימד הפילוסופי אך הייתי מציע להיזהר בדברנו, כמו שנאמר: "חכמים הזהרו בדבריכם". וחוץ מזה שבוע טוב ונעים.

למעלה