טיבט

גדי ב

New member
טיבט

לרגל הכתבה שהיתה ביומן: * 1.2 מיליון טיבטים נרצחו בחצי השני של המאה העשרים. מישהו יודע מזה בכלל? כמה אנשים מכירים את הנתון הזה? * לא היתה שום עילה לכך שהממשלה הסינית תיכנס לשם, שום עילה שבעולם. זה לא היה קשור לכלום פרט לרשע ותיאבון להתרחבות גיאוגרפית ורצון לנצל את המשאבים של אחת התרבויות המדהימות בעולם... * הבודהיזם הטיבטי שמתוחזק בסין הוא רמאות אחת גדולה ולא נמצא בקו ישר אם מה שהמנהיגים הרוחניים הטיבטים מחליטים. בין אם מאמינים בדת הזו ובין אם לא, ה- ´לגיטימציה´ לדת הבודהיסטית טיבטית של הסינים היא אקט עלוב ומגוחך, שמשכנע עולם פאתטי, תאב-כח ועיוור לשכוח את הג´נוסייד שהסינים ביצעו ועודם מבצעים בטיבט. * הסכסוך הישראלי פלשתינאי, בו נהרגו לאורך השנים בערך מאית (הערכה גסה) מכמות האנשים, ניצת בעיקרו בעקבות אקט אגרסיה חד משמעי של נאצר, ב67-. זה בכלל לא משנה באיזה צד של המפה הפוליטית אתה (אני הייתי שמאל קיצוני והיום לא), הפער בכיסוי התקשורתי העולמי של הסכסוך אצלנו והסיפור עם סין וטיבט, והעובדה ששרים סיניים וטורקים (שטבחו למעלה ממיליון ארמנים במאה העשרים) מרשים לעצמם להתייחס אלינו כאל פושעי מלחמה צריכה להיות ההגדרה המילונית של צביעות מתועבת. * גם השפה הטיבטית בהכחדה. בסין הצעירים מדברים טיבטית רק עם ההורים, השפה הרשמית היא סינית גם במערכת החינוך. הטיבטים הגולים בהודו, נפאל, בורמה, וארה"ב מאבדים לאט לאט, עם הדורות, את השפה, ובמסעדה בניו-יורק מלמדים טיבטים ילדים טיבטיים בנסיון נואש לשמר את המורשת! הקהילה בשווייץ כנראה מרשימה בעניין זה. (עבדכם הנאמן הוא אחד מקומץ ישראלים שלומדים טיבטית, עם ד"ר יעל בנטור) * העינויים שהסינים השתמשו בהם כנגד הטיבטים משולים לדברים החמורים ביותר שנעשו אי-פעם לבני-אדם, ובלי שום מטרה. אפשר לקרוא, למשל, את הספר של Palden Gyatso. * הרס אקולוגי של ה- tibetan plateau נחשב לאחד הסיבות העיקריות לחור באוזון, על ידי מומחים רבים. * בלאסה (´עיר האלים´) יש בתי זונות לשעשע את החיילים הסינים. כל ה-´שחזור´ של הפוטאלה זה רק לצרכי תיירות. זהו. אני סתם זועם בטירוף, מצטער אם זה יצא קצת מתלהם. אני מתכנן בקיץ לסוע לטיבט, עד עכשיו הייתי רק בקהיליות טיבטיות בהודו ונפאל, אבל אני קצת מפחד לסוע לשם, שאני לא יסתכסך שם עם הסינים. פרט לזה, אני נוטה להאמין שיש משהו רציני ביותר בבודהיזם טיבטי (ואני לא חסיד במובן המקובל של המילה): אנשים שמחוללים דברים כאלה, כמו רצח חמישית מהעם וחלקים ניכרים מהתרבות הטיבטית, יסבלו. ובגדול.

shay or eli

New member
ומה אתה רוצה להגיד בזה?

בסדר, הסינים חזקים וכל העולם ואישתו מפחדים מהם אז הם עושים מה שבא להם בטיבט. זה רע, אבל מה הקשר גלובליזציה?

tookmy

New member
אתה באמת לא רואה קשר לגלובליזציה?!

תחשוב שנית. סין היא מעצמה, קודם כל יש בה הרבה אנשים וצרכנים. כשיצא בזמנו סרט אמריקאי שהראה כמה אמיתות היסטוריות שקשורות סין ולטיבטים, הממשלה הסינית לא חשבה פעמיים ולא רק אסרה על הפצת הסרט הספציפי (ניחא, את זה נראה לי שרוב המדינות היו עושות) אלא גם סירבה לעשות עסקים עם החברה המפיצה או לאפשר סרטים של המפיקים של הסרט. התוצאה? בפעם הבאה שמישהו פנה עם סרט שהיה עלול לגרום לשערוריה כזו רוב חברות ההפקה סירבו להפיק אותו. חופש הביטוי במיטבו, בשירות הצרכנים הסינים. אתה יודע כמה זה מיליארד איש שרק חלק מהם ילכו לסרט שאתה מפיץ? אז מה עדיף, צרכנים סינים או שערוריות טיבטיות, תגיד אתה.

shay or eli

New member
לאו דווקא גלובליזציה

סתם גוד אולד פאשן איפריאליזם. הקשר לגלובליזציה עקיף בטירוף.

1337hAx0r

New member
ורוסיה

הרגה מספר דומה של צ´צ´נים ומישהו אומר משהו לרוסיה,לא.

צליל א

New member
כן, דווקא כן

מישהו יודע מזה. זו אחת הסיבות שאני משתדלת מאוד לא לקנות בכלל made in china וחוצמזה, לדבר על זה כמה שיותר, שיידעו. ואולי אחת הסיבות שלא יודעים על זה, היא הבעיות שיוצרת הגלובליזציה.

למעלה