טטנוס

סיריוס47

New member
טטנוס

אני,אשתי והבת שלנו נשרטנו מהחתול הביתי שלנו כמה פעמים במשך השנה האחרונה,מבלי שנקבל את החיסון לטטנוס.(פשוט הטעו אותנו בקשר לסיכון מחתול ביתי,ובגלל זה לא טרחנו להתחסן) מה הסיכויים שלנו להידבק בטטנוס,באיזה פרק זמן מיום השריטה המחלה אמורה לפרוץ,והאם ניתן להתחסן עתה או לקבל איזה טיפול מונע למרות שחלף זמן רב? ועוד שאלה:מה סיכויי ההחלמה של אדם שכבר נדבק בטטנוס,והאם ישנו טיפול לאנשים שכבר נדבקו? תודה מראש

טטנוס

זו מחלה שהיום אינה שכיחה עקב החיסון. היא יכולה להופיע זמן קצר מהחשיפה עד לשבועיים ויותר. לגבי בתכם, היא אמורה להיות מחוסנת אם אתם מחסנים אותה בצורה מסודרת כמו כל ילד בישראל. לגביכם, אם חוסנתם עד לפני 10 שנים אתם מחוסנים ואם לא אני ממליץ לכם לקבל חיסון. פרט לכך ניתן לתת טיפול מניעתי בנוגדנים אך רק בפציעות מאד משמעותיות וזה אינו המקרה. בשורה תחתונה במקרה שלכם הייתי ממליץ רק לבדוק שאתם מחוסנים ואם לא פשוט לגשת למרפאה של קופ"ח ולהתחסן.

סיריוס47

New member
ד"ר,תודה על התשובה. הילדה שלנו אכן

מחוסנת,אבל בחיסון הלפני אחרון אמרו לנו שזה לחמש שנים והחיסון האחרון ניתן לה בכיתה ז' לפני כחודש וחצי,אחרי שכבר חלפו ה-5 שנים. כלומר היו כמה חודשים שבהם היתה חשופה ללא חיסון. אשתי היתה ללא חיסון עד לפני כמה ימים(קיבלה אנטי-טטנוס בצבא לפני יותר מעשרים שנה),כאשר לפני החיסון נשרטה וננשכה מספר פעמים ע"י החתולה השובבה. לי היה חיסון מ-98 שפג תוקפו וגם אני ננשכתי ונשרטתי בשנה האחרונה. בתשובה שלך למעלה דיברת על 10 שנים ולא בדיוק הבנתי אם יש חיסונים ל-10 שנים או שגם אלה ל-5 שנים הם למעשה חיסונים ל-10 שנים. תסביר בבקשה.

טטנוס

החיסון יעיל ל 10 שנים. בפציעות חמורות ממליצים לחזור על החיסון אם חוסנת מעל ל 5 שנים.

למעלה