טחינת קצח?

RSPA

New member
נכון.

היותו מוצר משני זה בעיניך אבל יש מי שלא רואים זאת כך ולהם זה משנה. לעיתים רק מחמת הספק הם מעדיפים להימנע מצריכתו.
וכבר דיברנו לא מעט על הגבול האישי של כל אחד ואחד.
נכון גם שלגבי המרק של קנור אין בכלל על מה לדבר.

gs1234

New member
אבל יש לקנור גם מרק פרווה מרכיבים טבעיים

יש לקנור מרק באבקה עם כיתוב על האריזה "רכיבים טבעיים בלבד", אין בו E627 או E631 והוא מאד טעים לדעתי.

לגבי המרק עם הביצים ברכיבים, גם אני ראיתי את זה, וזה כנראה חומר הבסיס שממנו מפיקים E627 או E631, כמו שנאמר לי בעבר מחברת "ויטה". שני החומרים האלה בדרך כלל מופקים מהחי.

ladybug6

New member
נכון, יצא לי להתקל במישהו פעם מביע פליאה

על זה בפייסבוק..
כתוב באמת ברכיבים שבחומרי הטעם והריח יש ביצים, סלרי וסויה (כמו באלרגנים).

אני חושבת שלסוג של אסם אין ביצים אבל האמת היא שאני לא קונה אבקות מרק אז אין לי מושג.. יותר טוב להכין ציר ירקות ולהקפיא בשקיות אוכל, תאמין לי

Ofericko

New member
מטריד!

אחותי הראתה לי את זה היום וממש התפלאתי. נחרדתי מכך שהיא הראתה לי את זה אחרי שרוב האוכל של היום היה כבר מוכן אבל למזלי מסתבר שהיא לא מבשלת עם אבקות מרק כך שכל האוכל הטבעוני שהיא עמלה עליו אכן נשאר טבעוני...

RSPA

New member
יכולה לכתוב שוב איך את בדיוק מכינה את הציר?

אבל ממש בפירוט שלב אחרי שלב בדיוק עד להקפאה ואיזה ירקות את שמה שם.

ladybug6

New member
יש שתי דרכים

עם סיר לחץ, או סיר רגיל..
בשניהם יש את אותם מרכיבים, רק שבסיר הרגיל מבשלים ללא מכסה כשעתיים (ושמים מראש יותר מים), ובסיר לחץ מספיק 20-30 דקות.

אני שמה 2-3 גזרים שלמים, 1 בצל חצוי, 2 שיני שום קלופות, שורש סלרי ו/או פטרוזיליה, אפשר גם מקלות סלרי אם יש, תפוח אדמה אחד קטן שלם, צרור קשור בחוט של עלים ירוקים - מה שיש לי, משתדלת מאוד שיהיה לפחות כוסברה ופטרוזיליה, אפשר גם שמיר ועלי סלרי אם יש.
אפשר להוסיף גם קישוא/כרוב/בטטה/דלעת/כל ירק שמוסיף טעם. אני מעדיפה את הציר הבסיסי, כי אין לי סירים ענקיים במיוחד, ואני מעדיפה יותר מקום לנוזל מאשר לירקות.
שמה טיפונת מלח ופלפל, עלה דפנה אחד, מביאה לרתיחה ואז מעבירה לאש קטנה עד בינונית בלי מכסה עד שהנוזל מצטמצם בערך בחצי.
בסיר לחץ אני פשוט מבשלת 20-30 דקות.
אחרי הבישול אני נותנת להכל להתקרר. מסננת את הירקות מהנוזל. את הנוזל מעבירה לשקיות אוכל קטנות במנות של כוס או שתיים, קושרת ומקפיאה.
את הירקות אני טוחנת בבלנדר מוט (אחרי שהוצאתי את החוט..), מוסיפה קמח/קוואקר טחון, מלח, תבלינים, מעט שמן, ועם כף שמה שליכטות על תבנית אפייה משומנת, ואופה כלביבות
יאמי. טעים לתבל את זה עם קצת קארי, פפריקה מתוקה וזרעי כוסברה טחונים.

אגב, בקבוצות בישול בפייסבוק נתקלתי בכמה אנשים שמכינים אבקות מרק ביתיות ע"י ייבוש של השאריות של הירקות במייבש מזון / תנור, וטחינה שלהם לאבקה. גם זה יכול לעבוד.

gs1234

New member
כן, זה לא רע

קניתי פעם, מזמן, ולא קניתי מאז. הטעם מאד חזק ומרוכז, צריך לשים רק כמות קטנה, ואז זה די טעים - למשל כממרח על לחם, עם ירקות.

התוצרת שקניתי בזמנו כבר לא קיימת. נזכרתי עכשיו שגיליתי גרגרי חול בטחינת קצח ההיא, ובגלל זה (לא בגלל הטעם) הפסקתי לצרוך אותה אחרי כמה פעמים. אני מקווה שאם תקנה אז תהיה לך חוויה יותר נעימה.

למעלה