טחינת קפה

oren219

New member
טחינת קפה

יש לי מטחנת קפה חשמלית.בכל פעם אני טוחן קפה לאותו רגע ולא שומר קפה טחון.הקפה תמיד נצמד לדפנות כאילו הוא שומני(יש שמן בקפה?).שאלתי היא האם צריך בכל פעם לנקות את המטחנה (מקוה שלא)או שאפשר לוותר על הניקוי. תודה על תשובותיכם! אורן

carmonle

New member
הנך מוזמן להכנס לקישור החום, לדף

מאמרים סקירות. יש שם קישור לסקירה בנושא מטחנות קפה שנכתבה על ידי. ידוע שיש מטחנות שבהם נוצר חשמל סטטי הגורם לקפה הטחון להצמד לדפנות. הפתרון הוא להכות קלות עם מיכל איסוף הקפה על משטח לפתרון הבעיה. פולי קפה מכילים שומן אולם אין צורך לנקות את המטחנה לאחר כל טחינה. באיזה מטחנה אתה משתמש? ערן

y10e

New member
קורה במיוחד בדפנות פלסטיק

במטחנות בעלות דפנות פלסטיק זה קורה במרבית הזמן, וכמו שכתב ערן להכות קלות על הדפנות יוריד את רוב השאריות של הקפה.

oren219

New member
תשובה לערן

יש לי מטחנה חשמלית של מולינקס וכשאני נותן מכות קלות על המכונה הקפה עדיין נשאר בדפנות. האם עלי לנקות את המכונה בכל שימוש? אני משתמש במטחנה כל יום. תודה,אורן

carmonle

New member
האם מדובר במטחנת סכינים ?

לדעתי אין צורך לנקות את המכונה כל יום. אני משתמש במטחנת דיסקיות (קונוס) בה הקפה נטחן למיכל ואיני זוכר מתי בפעם האחרונה שטפתי את המיכל. אני לא מאחסן במיכל קפה אלא בקופסא אטומה באם נשאר קצת קפה. האם יתכן שהמיכל תפס רטיבות? אולי הצטבר בו שומן מרוב שימוש, אבל באם אני זוכר נכון אז המטחנה חדשה. לא ברור לי מדוע למרות מכות קלות על הדפנות הקפה לא נופל ונשאר צמוד לדפנות. ערן

למעלה