טחינה ושקדיה

תלמ 300807

New member
טחינה ושקדיה

שלום רב הומלץ לי לתת טחינה ושקדיה בשביל ברזל לתינוק (כשיגדל כמובן) פעם קראתי איפושהו שיש הגבלה כלשהי . האם ידוע למישהו/י מאיזה גיל מותר ובאיזה כמות ? ואיזה כמות תוכל לספק מספיק סידן לתינוק שלא צורך מוצרי חלב? ואיזה עוד מוצרים יהוו מקור טוב לסידן ומאיזה גיל מותרים? תודה
 
ברזל לתינוק

שלום לך התינוק מקבל מגיל מסויים תוספת של טיפות ברזל. בגילאים הקטנטנים צריכת הסידן היא גבוהה אם דרך הנקה ואם דרך תחליפי חלב באיזה גיל התינוק שלך? האם הוא צורך תחליפי חלב או חלב דרך הנקה?
 

תלמ 300807

New member
אני שואלת סתם לדעת מראש

לשלב שבו יאכל מוצקים. הוא כרגע ניזון מהנקה מלאה עם קצ תתמ"ל ביום כי אנחנו עוברים בהדרגה לתמ"ל. תודה
 
אנחנו נותנים שקדיה במקום ברזל

וגם כי זה טעים (טוחנים בבוקר פירות טריים ומוסיפים להם שיבולת שועל ואת השקדיה ומוצרי חלב לא מתכוונים בכלל לתת לו (לא בריא לדעתי) יש אתר שנקרא גאמנון, יש שם ברשימה על סוגי האגוזים למיניהם וגם כתוב על השקדים, אני חיפשתי שם פרטים לגבי תינוקות ולא מצאתי
 

hal767

New member
סידן וברזל לתינוק

זאת באמת לא בעיה לספק לתינוק סידן, ברזל ואת יתר יסודות המזון הדרושים לו באמצעות הזנה מתאימה. הנקה היא הזנה מושלמת, וטוב אם תתבצע עד גיל הגמילה. תזונה צמחונית אורגנית נכונה של האם המניקה תאפשר לגופה לייצר חלב אכותי ובשפע לאורך זמן. הזנת תינוק בתחליפי החלב המקובלים הינה דרך גרועה להזנה. תחליפי החלב הינם חיקוי עלוב ולא מוצלח לחלב האם. שקדיה יכולה להשתלב בהזנת תינוקות אם יש צורך בכך. היא מהווה מזון מעולה גם לילדים ולמבוגרים. יש להשתמש בה נכון כדי להביא לידי ביטוי את יתרונותיה. היא אינה מיועדת רק לצורך אספקת ברזל. היא מכילה גם אבות מזון חיוניים אחרים, ובשפע, כולל הסידן עליו שאלת. אין כאן שאלה של הגבלה בשימוש, אלא שימוש נכון בהתאמה למקרה. באופן כללי, התינוק כמו הבוגר, אינו זקוק רק לסידן או לברזל או לכל יסוד תזונתי אחר. הוא זקוק לתזונה נכונה המכילה את כל היסודות התזונתיים בצורה זמינה ומאוזנת. קליטת אבות מזון בגוף קשורה לשיתוף פעולה של אבות מזון שונים אחד עם השני. כך למשל, מחסור בברזל אינו חייב להגרם בגלל שהברזל חסר בתפריט, אלא גם בגלל שחסרים יסודות מזון אחרים המסייעים בקליטתו בגוף. הטבעונות המדעית ההייג'יניסטית רואה בחלב האם מזון מושלם. אם יש צורך אפשר להזין תינוק בתפריט צמחוני אורגני חלופי המותאם לו. תפריט כזה יהווה תחליף מוצלח ויעיל לחלב האם.
 

תלמ 300807

New member
ולגבי הטחינה,יש הגבלה מאיזה גיל?

"שקדיה יכולה להשתלב בהזנת תינוקות אם יש צורך בכך. היא מהווה מזון מעולה גם לילדים ולמבוגרים. יש להשתמש בה נכון כדי להביא לידי ביטוי את יתרונותיה" חשבתי שזה רק מזון שעשוי משקדים,מה לא?
 

hal767

New member
שקדיה

היא טחינת שקדים טבעית העשויה ללא חימום ותיסוף בחומרים נוספים. ניתן להשתמש בה בצורות שונות לפי המקרה, כולל לחלב שקדים המהווה חלק מתזונה חלופית לחלב אם, או בנוסף להנקה. טחינה משומשום עברה בדרך כלל חימום מסויים, למעט אלה שמצויין במפורש שהן עשויות בכבישה קרה. אלה המחוממות פחות טובות. אפשר לטחון בבית שומשום טבעי ואורגני במטחנת קפה, וזה עדיף על כל טחינה מסחרית. בהזנה חלופית טבעית לתינוק מתחילים בדרך כלל בשקדים, ולפי הצורך מוסיפים שומשום כעבור מספר חודשים. יש לבחון אם התינוק אינו רגיש לשומשום. זה קורה לפעמים.
 

hal767

New member
ב-5 שניות לא קורה דבר

מניסיון אישי רב למדי, 5 שניות שהמטחנה עובדת אין התחממות ואין כל נזק לשומשום.
 

מאיר72

New member
שאלה בקשר לטבעונות המדעית ההייג'יניסטית

איך היא רואה בדיוק את היצור של B12? זה מאוד מענין וקשור לנושא שלתינוק לא תהיה אנמיה. אשמח לתשובה
 
hal מה דעתך על מטרנה מסויה במקום מחלב?

לתינוקות שלא יונקים חלב אם? טבע שלנו בן 9 חודשים וחשבתי אם עדיף מטרנה מסויה..........
 

מאיר72

New member
הצעה של אבא

תשאלי בעל מקצוע שכן מבין בילדים שהוא בעצמו אבא ומבין מה זה לטפל בעולל מהרגע הראשון וכל יום 24 שעות, יש לזהמשמעות.
 

hal767

New member
לצערי, זה ממש לא פתרון

סויה אינה קיטניה מומלצת כל כך לתינוקות. בכל מקרה, תחליף החלב אינו מסויה, אלא תוצר עיבוד של החלבון בלבד, וכל היתר הינם תוספי מזון לא טבעיים, מתים מבחינה אנרגטית, שונים בתכונותיהם מהטבעיים. אני בדעה המקורית של תורת ד"ר הרברט שלטון, והיא, לבנות תפריט צמחוני אורגני אלטרנטיבי במקום חלב האם. יתכן שיהיו מקרים בהם כן יהיה צורך בחלב ביולוגי, אז אם אין ברירה, לפחות שיהיה זה חלב אורגני לא מפוסטר.
 
למעלה