טחינה גולמית

Gidi Shemer

New member
טחינה גולמית

כותב גם פה-

אני כבר לא זוכר אם הדיונים היו פה או בפורום בשכן, אבל רציתי לשתף שזוגתי שתחיה הכינה היום טחינה גולמית משומשום מלא- חבל על הזמן!

מלאה בסידן (1200 מיליגרם) וברזל (500 מיליגרם) שנספגים גם באופן ייחודי (טוב, המצאתי את המספרים, אבל הטעם באמת מעולה).

אופן ההכנה:

השרתה שומשום במים עם מלח ל- 24 שעות. למחרת שטפה פעם אחת.
שיטחה על נייר פרגמנט ואפתה על חום בינוני (170 מעלות) במשך 15 דקות.

משם למעבד מזון. הרבה הרבה זמן עיבוד- לא להתייאש!! זה בהתחלה נראה כמו חול ולא כמו טחינה. מדי פעם צריך לפתוח את המכסה ולהעביר את הפירורים שנדבקו לדפנות.

ואז, ברגע של קסם, הגרגרים מתחילים להוציא את השמן הקסום (סליחה, בן) והטחינה מתחילה להיראות כמו טחינה.

היא קראה לה טחינת "הענת".

נ.ב. נסיונות מוקדמים לוותר על הקליה הביאו לטחינה מרירה מדי.

p e b b l e

New member
כבוד! עושה לי חשק להכין

כמה שומשום צריך בשביל כמות סבירה?
איפה אתם קונים שומשום במחירים סבירים?

Gidi Shemer

New member
שתי כוסות שומשום

נתנו קערה יפה ביותר של טחינה (משהו כמו 500 גרם).

אנחנו קנינו בחנות מקומית (Weaver street market)/. בערך 2 דולר לפאונד. אולי תנסי בטריידר ג'ו או בחנויות הגדולות.

noa555555

New member
נקרא מעולה - איזה מעבד מזון יש לך ?

כמה זמן זה הרבה זמן? מחפשת מעבד שלא יישרף ולא יבהל מפעולה כזאת .

באותה דרך אפשר להכין חמאת קוקוס מעלפת .. ועוד.

Gidi Shemer

New member
kitchen aid

הרבה זמן זה לא באמת הרבה מאד זמן, רק שזה לא 2-3 דקות. היא לא ידעה להגיד לי בדיוק כמה דקות זה לוקח, רק הדגישה שאחרי מעט זמן זה נראה חסר תוכלת ומרקם טחינתי, ואז, עם קצת סבלנות- זה הופך בדיוק למה שצריך.

Rock Solid

New member

המלח במי ההשריה הכרחי? והאם זוגתך ניסתה גם לקלות בטמפ' יותר נמוכה?

Gidi Shemer

New member
שאלה מצויינת

לא בהכרח. בגלל שבפעמים הקודמות הטחינה יצאה (מאד) מרירה, היא השרתה עם מים ומלח, אבל יכול מאד להיות שזמן מספיק של השרייה היה עושה אותו דבר. צריך לנסות.

היא לא ניסתה קליה בחום נמוך יותר, אבל על פניו זו לא צריכה להיות בעייה. הפואנטה היא שהשומשום ייתייבש לגמרי ויקבל את ה"קליות" שלו (מצטער על המצאת מילה חדשה, אבל אני מקווה שאתה מבין למה צריך לחתור).

Rock Solid

New member
YAY
זה באמת יוצא נוזלי!

הפעלתי את התנור על 100~110 מעלות אז לקח המוווון זמן עד שהשומשום (המלא, שהשריתי במים ללא מלח) התייבש לגמרי. העיבוד גם לקח המון(!) זמן עד שהטחינה נהייתה נוזלית (ויש לי מעבד מזון חזק מאוד), אבל יצא אחלה.
בינתיים הטחינה עוד חמה מהעיבוד אבל אני כבר יכול להגיד שאין בה מרירות והטעם טוב - ונראה לי שגם שונה מהטעם של הטחינה הקנויה שאני מכיר. זה יהיה ברור יותר כשהיא תתקרר.

תודה!

Gidi Shemer

New member
מעתיק את התשובה מהפורום השכן

הנקודה הראשונה לא רלבנטית לך ולרוב תושבי הפורום, והיא עניין המחיר. בגולה הדוויה שבה אני נמצא טחינה גולמית היא יקרה מאד. אני משיג טחינה גולמית (בדרך כל של אחווה) בביקורים בישראל או כשחברים/משפחה מביאים. אני מניח שהפער במחיר בין טחינה מקומית ישראלית לזו שבבית עדיין קיים אבל הוא נמוך.

הנקודה השנייה היא שבדרך הזו אפשר יהיה גם להנביט את הטחינה. למעשה, אפילו בלי הנבטה רצינית, סביר שגם ההשרייה הארוכה מתחילה תהליכי הנבטה. כך,יש לך שליטה על המוצר. את יודעת שאף אחד לא משתמש בשומשום לא מלא ואז מוסיף קליפות שומשום, שלא לדבר על עניין ההנבטה שמוסיף לבריאות.

ואולי אף יתרון אקולוגי

תלוי איך אתה קונה את השומשום.

בירושלים, במחנה יהודה, טוחנים טחינה במקום.
אני בא עם כלי שלי (כלי הפלסטיק של סוגת, עם הפקק הכחול), וממלא שוב ושוב.
עוד פלסטיק פוטר ממשק הבית.

למעלה