טחורים לכלב

Kasteel

New member
טחורים לכלב

היי,
יש לי סמויאד בן 6 ויצאו לו טחורים. הוא היה אצל וטרינר שקבע נחרצות שרק ניתוח. ככה לפחות אבא שלי אמר.
יש דרך אחרת לטפל בזה? אנחנו לא רוצים חס וחלילה להרדים אותו בשביל ניתוח ובסוף שהוא לא יתעורר....

טחורים ?

טחורים בהגדרתם אצל בני אדם אינם מחלה מוכרת כל כך בכלבים. עם זאת יש שורה של בעיות המחייבות התערבות באותו אזור בכלבים.
לא פעם רופאים מנסים להסביר את הבעיות במונחים המוכרים לבעלים, ומכאן אני מעריך שבאה ההגדרה כ"טחורים". עם זאת חשוב להבין מה הבעיה באמת כדי לנסות לעזור לך.
מותר לך להבין ברמה טובה יותר מה הבעיה ומה בדיוק הניתוח שאמורים לעשות. אם תרצו עזרה וייעוץ מעבר לכך נשמח לנסות.
בכל מקרה - אין סיבה שכלב בריא בן 6 לא יתעורר מההרדמה כך שמזה אתה לא צריך להיות מודאג
אסף

Kasteel

New member
אז יש לך אולי ניחוש מה זה?

בעקרון כל מה שאני יכולה להגיד לך זה שכנראה ממש מגרד לו שם כי תמיד כשהוא יושב הוא כזה מגרד את התחת שלו על הריצפה... וגם תמיד נדבק לו לאיזור שם צואה.. בהתחלה חשבנו שזה בגלל הפרווה (הוא סמויאד) אבל הורדנו לו משם הכל ובכל זאת נדמה כאילו יש שם דברים שמסרבים לרדת, אנחנו משתדלים לנקות אותו עם מגבונים (אנחנו ממש אוהבים אותו.. חחח) אבל זה לא פתרון כמובן.
אבא שלי אומר שהוטרינר אמר שזה טחורים ואפשר לפתור רק בעזרת ניתוח.
אני אשמח לקבל יותר מידע על מה זה יכול להיות ומה המונח המקצועי
(וסתם הערה- אני בחורה)

מחשבות

הגורם הנפוץ ביותר לתופעה שאת מתארת הוא חסימות ודלקות של השקים האנאליים. אם זו הבעיה - אני לא חסיד של פתרון ניתוחי כל כך מהר.
בעיה נפוצה אחרת היא הרניה באזור, האופיינית לזכרים לא מסורסים. זו בעיה שכן מחייבת ניתוח, ועדיף מנתח מנוסה בשל הרגישות של האזור.
ויש כמובן עוד כמה דברים.
איך מבדילים? שואלים את הווטרינר מה הבעיה, ואיזה ניתוח הוא מתכוון לעשות.
אסף

sapirdvm

New member
אולי את יכולה

לצלם ולהעלות תמונה שנוכל לנסות לעזור?

Kasteel

New member
טוב זה דרש ממני קצת כוחות.. לא איזור נעים

למראה, ובטח שלא לצילום :\
אבל הנה..

ובכן

אכן רואים שם פצע והפרשה. אני לא הצלחתי להבין מה מקור הפצע כך. צריך לעשות שני דברים:
1. להרגיש פיסית, עם היד, מה מקום הבעיה
2. לגלח מסביב ולראות.
זה עדיין משאיר אותי עם שתי האפשרויות העיקריות שהעליתי קודם, עם נטיה חזקה יותר לאבצס בשק האנאלי. אני אישית לא רץ לנתח אותם, אך יש זריזים ממני עם הלהב.
אני כן חוזר וממליץ להבין מהרופא מה הבעיה בדיוק ומה תוכנית הטיפול
אסף

Kasteel

New member
מה האופציה השניה חוץ מניתוח? אני רוצה ללכת

אליו מוכנה...

sapirdvm

New member
עוד אופציה

זה גידול של בלוטות שנמצאות סביב פי הטבעת שנפצע והזדהם.
אם מדובר בשק אנאלי, בהרבה מקרים די בטיפול קונסרבטיבי אך במקרים מסוימים חייבים לנתח ולהוציאו. כמו שאמר ד"ר אסף, רצוי לגלח, ללבוש כפפה ולמשש היטב כולל בדיקה רקטאלית כדי להבין את העומק של הלקות

למעלה