טו בשבת

אייבורי

New member
טו בשבת

ט"ו בשבת הגיע חג לאילנות... רעיונות מה לעשות עם הילדים לכבוד החג ?

Shellylove

New member
לשתול? כאילו דא ../images/Emo145.gif

לנתח פירות לגורמים (כמו צימס ושרון), לאסוף עלים/אצטרובלים/בלוטים ולעשות מהם עבודת יצירה כלשהי.

לאה_מ

New member
לנתח תפוחים ../images/Emo8.gif

נראה לי אחלה פעילות לט"ו בשבט. אנחנו נוטעים ושותלים כל שנה

She Dolphin

New member
לאה, איפה ומה אתם נוטעים ושותלים?

שאלה של קיבוצניקית לשעבר שהחגים ה"חקלאיים" עוברים לה מעל הראש מאז שהיגרה לת"א
לפני שנה תומר חזר עם שתיל מכמיר לב של פרח מהגן, ולא ידעתי מה לעשות איתו...

לאה_מ

New member
או שאנחנו נוסעים לאחד מיערות קק"ל

ונוטעים עצים, או שאנחנו נוטעים ושותלים בגינה של ההורים שלי, או בגינה אצלנו על הגג

כמה אפשרויות נוספות

אני לא יודעת בני כמה הילדים אז אפשר לסנן בהתאם לגיל: 1. ה"מצרכים" - עציצי חרס פשוטים, מפיות יפות, דבק פלסטי, מדבקות יפות. מנקים עם מטלית יבשה את העציץ. מורידים מהמפית את השכבה התחתונה (משאירים רק את השכבה העליונה, עם הציור). בעזרת האצבע (או מכחול) מורחים שכבה דקה של דבק פלסטי על המקום הרצוי על העציץ. מניחים מעל את המפית הרצוייה. מחכים שיתייבש. אחרי שהדבקתם את כל המפיות במקום אפשר להוסיף את המדבקות. מעל לכל מורחים עוד שכבה דקה של דבק פלסטי ומייבשים שוב. 2. המצרכים - קנקלים רייקים. מדבקות. טושים לא מחיקים. חותכים את הקנקל לחצי. את החצי התחתון זורקים (או משתמשים למשהו אחר). את החצי הנותר גוזרים למלטה למעלה בצורה ספירלית, כמעט עד החלק של הפקק. על הסליל הספירלי שנוצר מדביקים מדבקות ו/או מציירים בטושים הלא מחיקים. בסוף יוצא מעין מובייל או ספירלה כזו שאפשר לתלות. 3. המצרכים - כדורי קלקר. מנקי מקטרות. אפשרויות: צבע תוחם (שכחתי איך קוראים לזה בשפה יותר "מקצועית". אם תרצה - אברר), עיניים קטנות, שיפוד או מקל עץ אחר. את מנקי המקטרות גוזרים לחצי (אפשר גם בלי לגזור). הכדור הוא המרכז של הפרח. ממנקי המקטרות מכינים את עלי הכותרת (נועצים במקום מסויים. מעגלים ונועצים את הקצה השני די קרוב לנקודת הנעיצה הראשונה). אח"כ אפשר להוסיף עיטורים, עיניים. בסוף נועצים מקל שאיתו אפשר לנעוץ את הפרח בעציץ או בכל מקום אחר. (מקווה שיצא מובן
)

ועוד אפשרות:

כשיוצאים לטיול או לנטיעות לאסוף עלים או אצטרובלים ואח"כ להכין מהם הדבקות, מוביילים או להדביק עליהם מדבקות.

תתקשרי לקו הירוק של קקל

זה נקרא "קו ליער" או משהו כזה. שם מסבירים על כל המקומות. לצערי אני לא זוכרת את המספר. אולי אפשר לברר גם דרך המוקד של קול ישראל, שבסופי שבוע הופך גם למוקד המלצות על טיולים 955* מכל סלולרי (מקווה שאני לא טועה). איך זה הולך שם? באים. חונים. מחכים שם אנשי קק"ל עם המון שתילים. את רובם הם נוטעים בעצמם. הילד/את בוחר/ת שתיל, שואלים איפה לנטוע. נוטעים. לפעמים יש גם פעילויות שונות לילדים באותו מקום.

irisgh

New member
תודה ../images/Emo13.gif (כנראה כבר לשנה הבאה ../images/Emo13.gif )

הנטיעות של קק"ל היו אתמול

כך נאמר לי אתמול במוקד הטיולים שהם מפעילים ביחד עם "קול ישראל".

למעלה