טו בשבט

• פותח הנושא eaka
  • פורסם בתאריך

eaka

New member
טו בשבט

שלום חברי פורום יקרים. רק לאחרונה נחשפתי לפורום הזה,ו...ואללה נחמד פה בחדר. היות ואני חובבת גינון מושבעת ,ועוסקת בזה גם במקצועי,לכבוד טו בשבט,שהוא גם יום הולדתי ,החלטתי לנטוע 27 עצי אקליפטוס מזן קלדוקליס.אז דיברתי עם קק"ל לגבי מקום נטיעה,אך ככל שאלת קידבק אסרו עלי לנטוע את השתילים(שאגב היגיעו מקק"ל).אז היות ואני בחורה ממושמעת מצד אחד ועקשנית מהצד השני .אני לא מוותרת ורוצה לנטוע את האקליפטוסים הללו במקום טוב ,נכון ויפה .אז אם מישהו מכיר מקום יפה,רצוי גדות נחל אשמח מאוד אם תידעו אותי. תודה

eaka

New member
קק"ל אסרו

כי הם לא רוצים שעצים שלא ניקנו ישרות מהקק"ל ינטעו בחורשות שלהם.הם מפחדים ובצדק ממחלות של עצים.אבל הם גם לא מסכימים שאטע את השתילים במקומות שהם לא חורשות .בכל אופן ככה עובדים פה במדינה שלנו. כשרוצים להיות בסדר ולבקש אישורים,ניתקלים במיליון ביוקרטיה ,שרק מכבידה על החיים(סליחה ,אבל אלו התסכולים הפרטיים שלי)

Rebeccan

New member
../images/Emo88.gif לא לגדות נחלים

האקליפטוס לא צמח בר בארץ בגדול נחלים אמנם ישגשג, אבל בשנים האחרונות רט"ג וקק"ל מסלקות את האקליפטוסים מאזורים שהם טבעיים ובהם רוצים לחדש את היער הטבעי המקורי של הארץ פני אלי במסר - אמסור לך פרטים על מקום נטיעה חדש, המיועד בדיוק לנושא של צמחי דבש פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

עולמיה

New member
אקליפטוס המקור הוא מין פולש ../images/Emo12.gif

שמשתלט על שמורת טבע ודוחק צמחיה טבעית. לא את ולא אני ממש בטוחות שהאקליפטוסים שלך לא יהפכו גם למין פולש, לכן, למרות שהכוונות שלך טובות מאד, במקרה הזה - זה נכון להיות ממושמע למה שנראה לך "ביוקרטיה", ולא להיות זו שעלולה לגרום ל"הולדת" מין פולש אחר. נכון?

גבי 26

New member
בואי לנגב!

יש מלא
מקומות עם חורשות אקליפטוס קטנות, גם שלך תוכל להכלל שם בשמחה.

eaka

New member
נכון,יש בנגב הרבה לימנים

אבל אני מהצפון ,ומחפשת משהו יותר קרוב.

drorjs

New member
הצעה אולי קצת מוזרה...

נחל שפירים ש"זורם" (בעיקר מי גשם ושפכים) באיזור המרכז לדעתי ישמח לקבל כמה אקליפטוסים לגדותיו.

nadiva69

New member
את מוזמנת להגיע לקרית חיים .....

ולטעת את העצים בחורשת אקליפטוסים קטנה שלא יזיק לה לגדול.....

עולמיה

New member
בבקשה לא ...

אם תתיחסי למה שכתבתי למעלה, תבואי לק.חיים כדי לשתות קפה, אבל לא כדי לטעת משהו נגד החלטה של קק"ל

nadiva69

New member
קק"ל.......

החורשה שאני מתכוון אליה היא לא כלכך שייכת לקק"ל.... היא חורשת פרא בשטח של רכבת ישראל......

עולמיה

New member
אז מה?!

ממתי מינים פולשים מכירים גבולות ביוקרטיים/מדיניים/קק"ליים?! זה שזה לא חורשת קק"ל יעצור אותם? אם אמרו לא לשתול, אז לא עושים "נתחכם לו" רק בגלל שאנחנו ישראלים, וצריכים מעצם טיבנו לעשות ההפך ממה שאומרים לנו... ולדפוק את המערכת. במקרה הזה, הרי אנחנו אוהבי טבע, ועלולים במקרה של שתילה של צמח לא מורשה לעשות נזק לטבע. במקרה הזה, אקליפטוס אחר הוא מין פולש, ולכן גם האקליפטוס הזה עלול להיות כזה, והוא "חשוד" עד שלא יוכרז אחרת. חשוב על זה.

drorjs

New member
רוני בטח שראית! את פשוט לא יודעת ש

מה שאת רואה זה הפרחים.... לא עברת פעם ליד אקליפטוס ושמעת זמזום חזק ועמוק של הדבורים שבאות אליו? בארץ אני חושב שלאקליפטוסים יש פרחים ירוקים או צהובים ומאוד לא בולטים אבל הדבורים לא מתבלבלות..

Rוני

New member
לא שאני זוכרת ../images/Emo13.gif

לא זוכרת שראיתי אקליפטוסים בירושלים, אגב. יש?

מייקלה1

New member
יש כמה. אחד עם גזע עצום יש

בנחלת שבעה ליד קפה "תמול שלשום" והכניסה ל"שאנטי".

יש לי אחלה מקום בשבילך.

הגינה שלך. אני מציע לא לשתול עצים שלא שייכים לארץ בשום מקום צלבד גינות פרטיות. הייתי שמח אם גם הקק"ל היתה מפסיקה עם מאמציה להשחית את נוף הארץ באמצעות נטיעת אקליפטוסים ומינים פולשים אחרים, אבל זה לא יקרה בקרוב.

למעלה