טו בשבט הגיע . מטעמים ביתיים

  • פותח הנושא pirge
  • פורסם בתאריך

pirge

New member
טו בשבט הגיע . מטעמים ביתיים

מבית פירגה. 100 מתכוני הבית שלי בקישור. תהנו http://www.pirge.co.il/category/חגים/טו-בשבט למשל: כרוכית תפוחי עץ וקינמון-פירגה הבצק כבר ישן ומופיע אצלי באתר בכמה עוגות והוא מתאים מאד לכרוכית התפוחים. לא להסס ומיד להכין,כי זה טעים ומהנה מאד. מצרכים לבצק "טוב-טעם" בקערה: חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם 1/2 2 כוסות קמח תופח חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי) חבילה ר כ ה מרגרינה / חמאה 200 גרם 2 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: מתחילים ללוש עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לשיש מקומח ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( תוך כדי לישה , אם צריך מוסיפים קמח) לחלק ל-3 כדורים שווים. אפשר לשים במקרר חצי שעה ולא חובה. לרדד כל חלק על משטח מקומח קלות מלית תפוחים: 9 תפוחי גרנד מקולפים חתוכים לקוביות כוס צימוקים ואגוזים או כמה שרוצים כפית קינמון 3/4 כוס סוכר קליפת תפוז או לימון לבשל את התפוחים והוסוכר על להבה קטנה עד שיקבלו צבע חום לסנן ולהפטר מהנוזלים.להוסיף צימוקים ואגוזים ותוספות טעם. למרוח את הבצק בריבה טובה ולפזר את התפוחים לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה כשהתפר למטה לאפות כ-45 דקות עד שישחים יפה. לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם או קר עם קצפת/גלידה/סלט פירות וכו'. תהנו או זה: כרוכיות שמנת עם לקום עוגיות שמנת עם לקום-פירגה אמא שלי נוסטלגית בת 84 וכל מה שהיא מכינה שווה זהב טהור. יש לה טאץ' מיוחד שהוא רק שלה והיא מעבירה לי אותו דרך המתכון והתיאורים שלה. הבקר היא טילפנה אלי לתת לי את המתכון הבא: מצרכים: מיכל שמנת מתוקה שמנה שקית קטנה קמח תופח 200 גרם מרגרינה רכה (אמא לא מכינה עם חמאה אף פעם אז לשיקולכם) ריבה חלקה בלי חתיכות לקום ( רחת לקום ) רצוי בצבע אדום ושהמירקם שלה יהיה רך וגמיש צימוקים שומשום אגוזים קצוצים גס מעט סוכר לפיזור על העלים אבקת סוכר להגשה אופן הכנה: שמים בקערה את השמנת והמרגרינה/חמאה ורק 3/4 שקית של קמח תופח לשים עם היד לבצק רך תוך כדי הוספת קמח מוסיפים את הקמח לאט רק כמה שנכנס. מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות מקמחים את השיש מרדדים כל חתיכה למלבן מורחים ריבה על כל המלבן – עדיף לזלף מבקבוק עם פיה מפזרים על הריבה בערך 2 כפות שומשום,2 כפות צימוקים, קצת אגוזים קצוצים. לוקחים חתיכה מהלקום ומגלגלים אותה לצורת נקניק בעובי של 1 ס"מ .כל פעם לוקחים חתיכה ומגלגלים (הנקניק צריך להיות באורך העלה) מסדרים את פס נקניק הלקום בקצה הארוך של הכרוכית לכל אורך העלה. נועצים חתיכת אגוז בלקום במרחקים של 1 ס"מ קודם מקפלים וסוגרים את השוליים בצדדים מספר מ"מ ואז מתחילים לגלגל לכרוכית אפיה בחום 175 מעלות כ-30 דקות עד שמשחים. מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות שקצת יתקרר חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות. שיטת חיתוך- להניח בצד הרחוק את הסכין ולהוריד אותה לאט לאט עד שיחתך יפה בלי לשבור את הבצק. לקרר היטב ולשמור בקופסת עוגיות להפריד בניר אפיה בין השכבות הגשה: מסדרים את העוגיות בצורת זר על צלחת יפה ובוזקים מעל הרבה אבקת סוכר. נפלא גם עם בצקים אחרים ובמיוחד בצק עלים תהנו עוד מגוון מתכונים משגעים בקישור ששמתי. חג שמח ותהנו.
 

IliAsh

New member
איזה פסיפס יפה רואים בתמונה
!

תודה על המתכונים הנהדרים לקראת החג המתקרב!
במהירות לדף הפייסבוק
המשך ערב מקסים
!
 

נירהמ1

New member
איזו תמונה מרהיבה - תודה על המתכון

והתמונה היפה. הוא הגיע בזמן להזכיר לנו שעוד מעט טו בשבט - נקרא ונראה
.
 

נירהמ1

New member
פירגה - בבקשה כתבי איזה מהמתכונים

נמנצא במאמרים, ואיזה לא. רוצה להוסיף. תודה רבה.
 

pirge

New member
עוגת הפתעות על בסיס מים (אין במאמרים)

http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוגת-הפתעות-על-בסיס-מים עוגת אינגליש קייק הפתעות על בסיס מים - פירגה לעוגה ניחוח לימוני נפלא שמתמזג בשלל הפתעות עם כל ביס. מצרכים: תבנית עגולה משומנת 24 או 2 תבניות אינגליש קייק – למלא רק חצי תבנית מהעיסה. 3 ביצים כוס סוכר כוס שמן שקית אינסטנט פודינג וניל עם פיצפוצי שוקולד כוס מים פושרים כפית קליפת לימון מגוררת 2 כוסות קמח ת ו פ ח כוס מלאה ב"הפתעות" כמו: קיצוצי תמרים,אגוזים שבורים גס,שוקולדצ'יפס ,צימוקים. אופן הכנה: 1. את ההפתעות מערבבים עם כף קמח 2. את החלבונים מקציפים במיקסר עם הסוכר 3. את יתר המצרכים כולל החלמונים מערבבים בקערה 4. משדכים את כל המצרכים ביחד בתנועות קיפול כדי להימנע מלשבור את הקצף. העיסה יוצאת דביקה וסמיכה. לאפות בחום 175 כ-35 דקות לבדוק בשיטת הסכין ואם לא מוכן,לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עד שמוכן לשמור במקרר אבל לאכול בטמפרטורת החדר. תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוגת-הפתעות-על-בסיס-מים לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
קראנץ' גבינה לימוני בנגיעות קליפות הדרים (בלי

|הלינקhttp://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/קראנץ-גבינה-לימוני-בנגיעות-קליפות-הדר קראנץ' גבינה לימוני בנגיעות קליפות הדרים (בלי שמרים) - מקורי של פירגה הקראנץ' כבר מוכר וחביב אבל כזה עוד אין. טעם לימוני עדין מאד שמשתלב עם הגבינות בחתיכות קטנות וענוגות של קליפות הדרים 3 תבניות אינגליש קייק מקרטון או מרופדות בניר אפיה -משומנות מצרכים בקערה להכנת הבצק: 200 גרם מרגרינה/חמאה רכה ביצה שלמה+ חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי) 4 כפות אבקת סוכר/סוכר מיכל יוגורט ביו 250 גרם 1/2 2 כוסות קמח תופח מ נ ו פ ה לשים בצק נעים ואם צריך מוסיפים עוד קמח.מקררים שעה במקרר. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים כ ל ח ל ק מרדדים על משטח מקומח לעלה מלבני ל א דק. מצרכים למלית קרם גבינה: 250 גרם גבינה טוב טעם 500 גרם גבינה לבנה 5% שקית אינסטנט פודינג וניל 1/2 כוס סוכר או לפי הטעם גרודת 1/2 לימון כוס קליפות הדרים צבעוניות מסוכרות (ראו תמונה) לערבב אופן הכנה: מורחים כל מלבן בחלק מהגבינה (בשוליים לא מורחים) ומגלגלים לכרוכית שמנה . בוצעים את הכרוכית באמצע לאורכה ומפרידים בעדינות ל-2 חלקים שווים. מניחים את 2 החלקים לאורך אחד ליד השני ומתחילים לשזור כמו בורג חלק על חלק כשהגבינה פונה כלפי מעלה מניחים כל חלק בתבנית אינגליש קייק כשהגבינה פונה כלפי מעלה. מקציפים בעזרת מזלג את החלבון שנשאר ומברישים את פני העוגות מפזרים סוכר. מי שאוהב קינמון שיפזר גם קינמון. אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות עד שהכרוכיות יקבלו גוון זהוב חום עדין כ-35 דקות אפילו עד 50 דקות אפיה. החלק העליון נשאר זהוב חומי. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/קראנץ-גבינה-לימוני-בנגיעות-קליפות-הדר לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
כושית משכרת עם חלבה ותמר - מקורית של פירגה

|הלינקhttp://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/כושית-משכרת-עם-חלבה-ותמר כושית משכרת עם חלבה ותמר - מקורית של פירגה העוגה ה כושית ה-18 מצטרפת באהבה למשפחת הכושיות הגדולה שלי שקיבלה אותה בהילולה ובשמחה. אחחחחחחחח איזה ריח מ ש כ ר חושים. חשוב: לקרר את העוגה ולהכניס למקרר 6-7 שעות לפני שפורסים לילדים תמירו את היין בתירוש ענבים מצרכים ל-: 17 מאפינסים או תבנית עגולה מספר 26 משומנת שמים בקערה: כוס אבקת שוקולית 2 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 4-5 כפות מלאות חלבה 10 תמרים יבשים מגולענים מסוג מג'הול קצוצים גס 2 ביצים כוס שמן לערבב היטב להוסיף: כוס יין מתוק לקידוש (לילדים תכינו עם תירוש ענבים) כוס מים פושרים (חשוב : ל ע ר ב ב היטב) עד למרקם חלק של קרם דליל ל א להוסיף קמח. לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 לכ-40 דקות בודקים בעזרת סכין שמחדירים לעוגה באלכסון .מוודאים שהסכין יוצאת י ב ש ה והעוגה מוכנה יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה סירופ שוקולד חם. סירופ שוקולד חם: ח צ י מיכל שמנת מתוקה 120 מ"ל 100 גרם שוקולד מריר בקוביות לחמם את השמנת עד לסף רתיחה ולהוסיף את קוביות השוקולד לערבב (לא על הגז) עד שהשוקולד יימס ויתקבל קרם כהה. לצקת את הקרם החם על פני העוגה אפשר לחורר את העוגה כדי שהסירופ יחדור פנימה. אופציה להגשה: אני גיררתי חלבה וניל אתם מוזמנים לראות את כל משפחת הכושיות שלי (בקטגוריה: מבחר עוגות כושיות בחושות ועסיסיות) ולבחור את הטעם המועדף עליכם. "טיפ" תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/כושית-משכרת-עם-חלבה-ותמר לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

עיר שלם

New member
אוהבת מאוד את הכושיות שלך....

והכי כייף שהן עוגות בחושות וקלות להכנה אבל יש להן מראה וטעם של מליון דולר ושהן מוגשות לשולחן אין אפס תמיד גומרים עליהן את ההלל. אתמול הכנתי את הכושית עם הגבינה עליה מרחתי קצפת עם פיצפוצי שוקולד ולקחתי לארוחת ערב אליה הוזמנו המחמאות לא אחרו להגיע.
 
למעלה