טו בשבט הגיע . מטעמים ביתיים
מבית פירגה. 100 מתכוני הבית שלי בקישור. תהנו http://www.pirge.co.il/category/חגים/טו-בשבט למשל: כרוכית תפוחי עץ וקינמון-פירגה הבצק כבר ישן ומופיע אצלי באתר בכמה עוגות והוא מתאים מאד לכרוכית התפוחים. לא להסס ומיד להכין,כי זה טעים ומהנה מאד. מצרכים לבצק "טוב-טעם" בקערה: חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם 1/2 2 כוסות קמח תופח חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי) חבילה ר כ ה מרגרינה / חמאה 200 גרם 2 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: מתחילים ללוש עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לשיש מקומח ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( תוך כדי לישה , אם צריך מוסיפים קמח) לחלק ל-3 כדורים שווים. אפשר לשים במקרר חצי שעה ולא חובה. לרדד כל חלק על משטח מקומח קלות מלית תפוחים: 9 תפוחי גרנד מקולפים חתוכים לקוביות כוס צימוקים ואגוזים או כמה שרוצים כפית קינמון 3/4 כוס סוכר קליפת תפוז או לימון לבשל את התפוחים והוסוכר על להבה קטנה עד שיקבלו צבע חום לסנן ולהפטר מהנוזלים.להוסיף צימוקים ואגוזים ותוספות טעם. למרוח את הבצק בריבה טובה ולפזר את התפוחים לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה כשהתפר למטה לאפות כ-45 דקות עד שישחים יפה. לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם או קר עם קצפת/גלידה/סלט פירות וכו'. תהנו או זה: כרוכיות שמנת עם לקום עוגיות שמנת עם לקום-פירגה אמא שלי נוסטלגית בת 84 וכל מה שהיא מכינה שווה זהב טהור. יש לה טאץ' מיוחד שהוא רק שלה והיא מעבירה לי אותו דרך המתכון והתיאורים שלה. הבקר היא טילפנה אלי לתת לי את המתכון הבא: מצרכים: מיכל שמנת מתוקה שמנה שקית קטנה קמח תופח 200 גרם מרגרינה רכה (אמא לא מכינה עם חמאה אף פעם אז לשיקולכם) ריבה חלקה בלי חתיכות לקום ( רחת לקום ) רצוי בצבע אדום ושהמירקם שלה יהיה רך וגמיש צימוקים שומשום אגוזים קצוצים גס מעט סוכר לפיזור על העלים אבקת סוכר להגשה אופן הכנה: שמים בקערה את השמנת והמרגרינה/חמאה ורק 3/4 שקית של קמח תופח לשים עם היד לבצק רך תוך כדי הוספת קמח מוסיפים את הקמח לאט רק כמה שנכנס. מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות מקמחים את השיש מרדדים כל חתיכה למלבן מורחים ריבה על כל המלבן – עדיף לזלף מבקבוק עם פיה מפזרים על הריבה בערך 2 כפות שומשום,2 כפות צימוקים, קצת אגוזים קצוצים. לוקחים חתיכה מהלקום ומגלגלים אותה לצורת נקניק בעובי של 1 ס"מ .כל פעם לוקחים חתיכה ומגלגלים (הנקניק צריך להיות באורך העלה) מסדרים את פס נקניק הלקום בקצה הארוך של הכרוכית לכל אורך העלה. נועצים חתיכת אגוז בלקום במרחקים של 1 ס"מ קודם מקפלים וסוגרים את השוליים בצדדים מספר מ"מ ואז מתחילים לגלגל לכרוכית אפיה בחום 175 מעלות כ-30 דקות עד שמשחים. מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות שקצת יתקרר חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות. שיטת חיתוך- להניח בצד הרחוק את הסכין ולהוריד אותה לאט לאט עד שיחתך יפה בלי לשבור את הבצק. לקרר היטב ולשמור בקופסת עוגיות להפריד בניר אפיה בין השכבות הגשה: מסדרים את העוגיות בצורת זר על צלחת יפה ובוזקים מעל הרבה אבקת סוכר. נפלא גם עם בצקים אחרים ובמיוחד בצק עלים תהנו עוד מגוון מתכונים משגעים בקישור ששמתי. חג שמח ותהנו.
מבית פירגה. 100 מתכוני הבית שלי בקישור. תהנו http://www.pirge.co.il/category/חגים/טו-בשבט למשל: כרוכית תפוחי עץ וקינמון-פירגה הבצק כבר ישן ומופיע אצלי באתר בכמה עוגות והוא מתאים מאד לכרוכית התפוחים. לא להסס ומיד להכין,כי זה טעים ומהנה מאד. מצרכים לבצק "טוב-טעם" בקערה: חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם 1/2 2 כוסות קמח תופח חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי) חבילה ר כ ה מרגרינה / חמאה 200 גרם 2 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: מתחילים ללוש עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לשיש מקומח ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( תוך כדי לישה , אם צריך מוסיפים קמח) לחלק ל-3 כדורים שווים. אפשר לשים במקרר חצי שעה ולא חובה. לרדד כל חלק על משטח מקומח קלות מלית תפוחים: 9 תפוחי גרנד מקולפים חתוכים לקוביות כוס צימוקים ואגוזים או כמה שרוצים כפית קינמון 3/4 כוס סוכר קליפת תפוז או לימון לבשל את התפוחים והוסוכר על להבה קטנה עד שיקבלו צבע חום לסנן ולהפטר מהנוזלים.להוסיף צימוקים ואגוזים ותוספות טעם. למרוח את הבצק בריבה טובה ולפזר את התפוחים לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה כשהתפר למטה לאפות כ-45 דקות עד שישחים יפה. לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם או קר עם קצפת/גלידה/סלט פירות וכו'. תהנו או זה: כרוכיות שמנת עם לקום עוגיות שמנת עם לקום-פירגה אמא שלי נוסטלגית בת 84 וכל מה שהיא מכינה שווה זהב טהור. יש לה טאץ' מיוחד שהוא רק שלה והיא מעבירה לי אותו דרך המתכון והתיאורים שלה. הבקר היא טילפנה אלי לתת לי את המתכון הבא: מצרכים: מיכל שמנת מתוקה שמנה שקית קטנה קמח תופח 200 גרם מרגרינה רכה (אמא לא מכינה עם חמאה אף פעם אז לשיקולכם) ריבה חלקה בלי חתיכות לקום ( רחת לקום ) רצוי בצבע אדום ושהמירקם שלה יהיה רך וגמיש צימוקים שומשום אגוזים קצוצים גס מעט סוכר לפיזור על העלים אבקת סוכר להגשה אופן הכנה: שמים בקערה את השמנת והמרגרינה/חמאה ורק 3/4 שקית של קמח תופח לשים עם היד לבצק רך תוך כדי הוספת קמח מוסיפים את הקמח לאט רק כמה שנכנס. מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות מקמחים את השיש מרדדים כל חתיכה למלבן מורחים ריבה על כל המלבן – עדיף לזלף מבקבוק עם פיה מפזרים על הריבה בערך 2 כפות שומשום,2 כפות צימוקים, קצת אגוזים קצוצים. לוקחים חתיכה מהלקום ומגלגלים אותה לצורת נקניק בעובי של 1 ס"מ .כל פעם לוקחים חתיכה ומגלגלים (הנקניק צריך להיות באורך העלה) מסדרים את פס נקניק הלקום בקצה הארוך של הכרוכית לכל אורך העלה. נועצים חתיכת אגוז בלקום במרחקים של 1 ס"מ קודם מקפלים וסוגרים את השוליים בצדדים מספר מ"מ ואז מתחילים לגלגל לכרוכית אפיה בחום 175 מעלות כ-30 דקות עד שמשחים. מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות שקצת יתקרר חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות. שיטת חיתוך- להניח בצד הרחוק את הסכין ולהוריד אותה לאט לאט עד שיחתך יפה בלי לשבור את הבצק. לקרר היטב ולשמור בקופסת עוגיות להפריד בניר אפיה בין השכבות הגשה: מסדרים את העוגיות בצורת זר על צלחת יפה ובוזקים מעל הרבה אבקת סוכר. נפלא גם עם בצקים אחרים ובמיוחד בצק עלים תהנו עוד מגוון מתכונים משגעים בקישור ששמתי. חג שמח ותהנו.