טושירו מיפונה

Raffael

New member
טושירו מיפונה

לאחרונה אני צופה בסרטים רבים שבהם הוא מככב. לעניות דעתי, הטכניקות בסרטים האלה הן הטכניקות הטהורות והאמיתיות ביותר שראיתי בסרטים, בתחום של אמנויות לחימה (גם שחקנים אחרים, כמו ב"אחרי הגשם" למשל, מעבירים תחושה דומה). מה אתם יודעים על מיפונה, האם הוא היה אמן לחימה? במה הוא עסק?

fa jing

New member
עפ"י ידעתי הדלה

לטושירו מיפונה יש דרגות בכירות באיאיידו ( אמנות שליפת החרב) ובקנדו. למיטב זכרוני אני חושב שליובל יש יותר פרטים בנושא.

WhiteSnake 85

New member
רגע

זה השחקן שמשחק ב7 הסמוראים,ובמצודה הנחבאת וביוג'ימבו? אני יודע שיש על שמו בית ספר גדול מאוד ומפורסם מאוד למשחק ביפן. מעבר לכך, מעולם לא ידעתי שיש לו ידע באומנות לחימה כלשהי... אשמח לקבל כמוך עוד פרטים לגבי עיסוקיו בתחום אומנויות הלחימה :) תודה

Raffael

New member
כן, זה הוא.

קשה לי להאמין שהוא לא עסק באמנות לחימה כלשהי. היציבה שלו, התנועה, אפילו הליהוק הקבוע שלו לתפקיד לוחמים, מלמדים אחרת. מצד שני, ראיתי כבר אמני במה יפנים שונים, שנעים כמו אמני לחימה - יש בסיס דומה. מצד שני, מיפונה הגיע למשחק די במקרה, בגיל 25
לפני מספר דקות סימתי לראות עוד סרט שלו. שווה.

Hellbeast666

New member
רוב האמני במה כבר התנסו באומניות...

לחימה קח את ואן דאם לדוגמא הוא למד רק 3 שנים אמנויות לחימה(!) שזה ממש לא הרבה והוא כמה עשרות סרטי מכות כך גם שאר אמני הבמה

טושירו מיפונה, כמה מילים

א' - רפאל, שלחתי לך מסר. ב' - אכן, למיפונה היה נסיון לא מבוטל באיידו וקנדו, אבל מעולם לא נתקלתי במידע "רשמי" לגבי היקף הנסיון או דרגות, ואלו גם לא מופיעים בביוגרפיות שונות שלו (אבל תמיד מצויין שגם עסק באימוני חרב). לכך יש להוסיף כשרון משחק וזריזות נדירים (דברים שאמר עליו קוראסאווה עצמו), ובאמת, סצינות הקרב שלו הן מהמשובחות וה"אמיתיות" ביותר שיש. אחת הסצינות המופלאות ביותר בסרטי הז'אנר היא מתוך סאנג'ורו, כאשר מיפונה נכנס לתוך מעגל של שמונה (!) תוקפים, אדיש כמו קרח, ובוירטואוזיות אטומית חותך את כל השמונה ב"סדר" הנכון, עם שליפה גאונית (ביד ההפוכה, לאחור, ומי שמכיר מחייך עכשיו). כל הקרב אורך 5 שניות. כפי שמישהו הספיק לציין לפני, האבסורד הוא שמיפונה הגיע למשחק במקרה. הוא חיפש עבודה כצלם באולפני טוהו (הגדולים ביפן דאז), ובמקרה הטופס שלו נכנס לרשימת מועמדים למשחק. הוא הוזמן לאודישן, התעצבן על "הטעות" ובזבוז הזמן שלו, ודוקא הכעס הזה והיהירות הטבעית שלו שבו את לב השופטים. יש הרבה קוריוזים שקשורים בו, כמו העובדה שבכלל נולד וגדל במנצ'וריה (סין), ורק אחרי מלחה"ע, כשהוא בן 25, הגיע ליפן. ועוד משהו לגבי הסרט "אחרי הגשם". השחקן שמשחק את אדון האחוזה הוא שירו מיפונה (shiro mifune). לא סתם השם דומה. זהו בנו של הנ"ל. איל.

amir_aikido

New member
עוד כמה מילים

אני לא זוכר את הדרגה המדויקת שלו, אבל אני זוכר שב-e-budo הוזכר פעם שלטושירו מיפונה היה דאן 4 או 5 בקנדו ושהוא עסק גם באייאידו (והגיע לדרגה דומה). נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון והזכרה שם היא שלקוראסווה היו גם שני יועצים מיוחדים לעניין אמנות לחימה: הראשים של שתי שיטות קוריו ג'ו-ג'וטסו. אם אני זוכר נכון, אחת השיטות היא קשימה שינטו-ריו (לא זוכר את השניה ולא מוכן להתחייב לגבי זו). בסרט אחרי הגשם כמעט לכ המשתתפים הם בני משפחה של שחקנים ואנשי צוות מסרטים אחרים של אקירה קוראסווה, כחלק מהמחווה שבעצם עשיית הסרט. אמיר

isaacl

New member
ססמורי וסוגינו

על סוגינו תוכל לראות במכתבי הקודם. ססמורי הוצע לקוראסאווה, אך נאלץ לעזוב כדי ללמד באירופה. ססמורי שלט באמנות הנקראת אונו הא איטו ריו. כפי שכתבתי, רק סוגינו הנחה את קוראסאווה בסופו של דבר. אני מפקפק בתארים שהענקת למיפונה, אף כי ביפן היו שעלו בסולם הדרגות מהר יותר ממה שמקובל אצל חלק מן המורים בארץ. יצחק

isaacl

New member
עוד על טושירו מיפונה

כפי שכתבתי בעבר, טושירו מיפונה אכן למד אמנויות לחימה לצורך סרטיו של קוראסווה. בסרט שבעת הסמוראים הוזמן יושיאו סוגינו להנחות את שחקניו של קוראסאווה. סוגינו, דאן 10 בטן שין שודן קטורי שינטו ריו, (1904-1999) נפגש עם קוראסאווה ב1953 שהחל מייד בהנחיית השחקנים. מיפונה ששיחק קודם לכן בראשומון ספג ביקורת ביפן ומיחוצה לה על סגנון הלחימה הבלתי מהוקצע למד בשמחה מסוגינו. סוגינו טען שמיפונה היה התלמיד הכשרוני ביותר שהוא לימד אי פעם, והקשר עמו היה ההדוק ביותר מבין כל השחקנים של קוראסאווה. "הוא היה חזק, עבד נמוך ומשורש והייתה לו יציבות מיחודת. ברגע שאחז בחרב, ירכיו צנחו ליציבה עמוקה שהיה נפלא לצפות בה". מיפונה שירת את סוגינו כאוצ'ידשי אמיתי, סידר את מיטתו, ניקה את כליו, ואף רחץ אוטו באמבט. ככל הידוע לי, מיפונה למד אמנות זו כשנה וחצי בלבד, אך שמר על קשריו עם סוגינו לאורך זמן. עוד על סוגינו ומיפונה בAikido Journal 24, 1997. יצחק

isaacl

New member
יד הפוכה

הטכניקה היא גיאקונוקי נו טאצ'י, שסוגינו עצמו התרשם ממיפונה על פעולתו.

Dragon Roar

New member
אולי זה זה ששיחק בסרט של.....

הבמאי שביים את סרטי הסמוראים הגדולים בכל הזמנים? אם כן, הוא פשוט מדהים. המהירות שלו מדהימה. והריכוז והחדות פשוט גדולים. אולי אתם מכירים את הסרט? יש קטע שהוא ביער מתאמן בשליפות מהירות. ואז באים כמה אנשים. ומציקים בו. הוא אומר להם שהיום היה לו יום לא טוב, ושיעזבו אותו. כי אם לא הוא לא ישלוט במעשים שלו. הם כמובן לא מקשיבים ונלחמים בו. את הסוף אתם יכולים לנחש...

Raffael

New member
Are you talking to me?

פה תוכל למצוא תמונות מסרטים, ביוגרפיה ועוד פרטים על זה שמציקים לו

fa jing

New member
הסרט עליו אתה מדבר הוא

לא אחר מאשר אחרי הגשם". זה קרא מיד לאחר שהוא חזר מהטירה שם הוא ניצח את השוגון כאשר האחרון השתמש בחנית ומצא עצמו בברכת דגי הזהב.

למעלה