טושים/צבעים לבגד?

טושים/צבעים לבגד?

שלום לכולם! אני מעוניינת להכין כמתנה בגד גוף לתינוק שעליו אצייר או אכתוב בעצמי. השאלה שלי היא אם מישהו מכיר טושים או צבעים שמתאימים לכך? כמובן חשוב שיהיו עמידים לכביסות החוזרות ונשנות של בגדי תינוק ולא רעילים (מסוכנים לעור). אשמח לעזרה. תודה

ישנם צבעי בדים מיוחדים בחנויות

היצירה, החל מטולייםפ שונים ועד צבעי בדים מיוחדים. לגבי שאלתך לעמידות בכביסות רבות מאד, אני מניחה שתצטרכי לשאול בחנויות או לראות את המלצת היצרן. לגבי עניין הרעילות לעור התינוק זו בעניי שאלה יותר משמעותית וחשובה ולא בטוחה שיכלו לתת לך עיצה חד משמעית בנושא. עצתי לך אולי לתפור משהו על הבגד?

wallak

New member
טושים לבגדים

לגבי עמידות יש לנו חולצות מצוירות ששורדות כבר למעלה משנתיים ועכשיו הטוליפ התחיל טיפה להתקלף. לגבי רעילות קיימת האזהרה הרגילה של לא מתאים לילדים מתחת לגיל 3 בגלל סכנת חנק. אני לא ניסיתי לצייר על בגדים לקטנטינים, קחי בחשבון שיש מעבר של צבע לחלק הפנימי של הבגד, כך שלדעתי כדאי להזהר. בכל מקרה נראה לי שרצוי לכבס את הבגד לאחר הציור ורק אז להלביש לקטנציק.

ברוכה הבאה יש לקנות טושים מיוחדים לבדים . . .מודה שלא זכור לי שמם וקניתי בזמנו ב"פנאי לי " בתל אביב . . . והם עמידים בכביסה . . .הכי טוב כנסי לחנוית יצירה ובעיקר כמו קרביץ ,ארטא ,וכדומה ושאלי אותם ובעיקר לגבי רעילות לילדים . . . לגבי טוליפים ,אני עצמי כל השנים נעזרת בכך לכיסוי והסתרת כתמים שונים וזה נפלא וברור שלאחר כמה שנים זה יורד ומחדשים שוב . . . לא ממליצה לילדים קטנים ללבוש בגדים שיש בהם צבעי טוליפ בגלל שהם יכולים עם הציפרוניים לקלף את הצבע . . . . זה מומלץ יותר לילדים מגיל חמש ומעלה . . .

יש מתאם טקסטיל לצבעים אקריליים

אותו את יכולה לקנות בחנויות יצירה - הוא בא בשפופרת שנראית ממש כמו צבע אקרילי. מערבבים ביחס של 1/1 והצבעים אמורים להיות עמידים. מעולם לא ניסיתי (למרות שיש לי את המתאם). בהצלחה.

אגל ט ל

New member
שלום לכן.. עם צבעים אקריליים אפשר

לצייר על בד. אפשר גם להכין סטנסילים, כל מיני צורות ולעשות הדפסות עם האקריליק.

למעלה