טור 7 - מכוערים

Arielcohen

New member
טור 7 - מכוערים

מכוערים שלום לכולם. מה המצב אנשים? הכל טוב? גם הפעם בחרתי לכתוב על נושא שהמילה "דיכאון" לא מביישת אותו בכלל, נושא שיש כאלה שמכירים אותו מקרוב, יש כאלה החווים אותו על בשרם ויש כאלה, טיפה כאלה, שלא ממש שמים אליו לב. נושא הכיעור. ובגדול: יופי וכיעור בחברה הסובבת. כיעור נפשי הוא משהו אחד וכיעור פיזי הוא משהו אחר. אנשים מכוערים נפשית (או במילים אחרות, אנשים מגעילים, סנובים, מתנשאים, פוגעים) הם נושא שאפשר לכתוב עליו, אבל הוא לא זה שקרוב אליי (מבחינת ההזדהות) ואני מניח שגם לא אליכם, אז אני מעדיף שלא. חוץ מזה שזה נושא די גדול (אבל אם הייתי מבין בנושא, אבל ממש, זה לא מה שהיה עוצר אותי). "מכוער" זאת מילה מכוערת. צורמת. לא נשמעת טוב. אפשר לומר בעצם שהיא מייצגת את עצמה, את המשמעות שלה. אף אחד לא רוצה להיות מכוער. "איך היופי מלטף את הפינות..." האנשים שיודעים לנצל את העולם לטובתם באופן הכי יעיל הם האנשים היפים. היופי הוא בשבילם כרטיס VIP להנאות החיים - מסיבות, אהבה, חברים. והאופי חשוב. האופי תמיד חשוב. בחורה יפה וחסרת אפיונים חברתיים אישיים (כאילו, אופי שמאפשר לה להסתדר עם אנשים ממוצעים בחברה) לא תהיה מאושרת יותר מבחורה מכוערת עם האופי המתאים. אבל גם בחורה מכוערת עם האופי המתאים תסבול. כנראה שהיא לעולם לא תוכל להגיע לאותו כרטיס VIP של האנשים היפים, וזה לא חשוב עד כמה האופי שלה הוא אחלה ומתאים. כי החברה האנושית היא שטחית, והיא דורשת יופי. אז בעיקרון זה עניין של גנים. אבל לא רק. אנשים מוצלחים בחברה נדרשים להשקיע בעצמם, במראה החיצוני. במיוחד אם הם לא נראים משהו. בגדים יפים בחנויות יוקרה, הם הגירסה הפחות אמיתית של אותו כרטיס VIP. אפשר להסתדר איתם, אבל זה לא כמו הדבר האמיתי. זה נורא להיות מכוער. לסבול במקום שאנשים אחרים לא סובלים, והכל בגלל שלהם יש קצת יותר מזל שמתבטא בפרצוף יפה. העולם יפה יותר לאנשים שנראים טוב. כמובן שכיעור הוא עניין נורא סובייקטיבי, ואני אתן לכם דוגמא. בדיוק התווכחתי עם ידידה שלי לגבי החבר של ידידה אחרת שלי, ג'. דוגמנית די מפורסמת שבשבועות האחרונים החליפה חבר, גם הוא מפורסם וממשיך להתפרסם. את אבא שלו כולכם מכירים. ידידה שלי אומרת שהוא (החבר, לא האבא) לא נראה טוב. היא הייתה מוכנה לרדת מ"מכוער" ל"לא נראה משהו", אבל אני לא ויתרתי. מדובר בבן אדם יפה. באמת. גם מבחינת הגנים, גם מבחינת המראה - פשוט כוסון שווה. בשביל לתמוך בטענה שלי, אני אציין שהוא דוגמן שחתום ב"אימג'". והתווכחנו על זה, ויכוח שטחי ומצחיק, כשלפתע הם הופיעו מולנו במרכז העיר בירושלים. היה די מפדח. טוב, אין טעם לגלוש לסיפורים אישיים (קצת מאוחר מדי בשביל זה, בעצם...), אבל הקטע הזה הראה לי גם עד כמה יופי הוא עניין סובייקטיבי, וגם עד כמה החברה שופטת. עד כמה צריך להיות מושלם כדי שאנשים יסכימו שאתה יפה, וגם אם אתה מושלם - עדיין ימצאו דברים מגעילים לומר עליך, בגלל שאתה נראה כ"כ טוב. אין צדק בעולם. אבל את חוסר הצדק אנחנו רואים תמיד, ולמרות שגם להיות יפה זה יכול להיות קשה, להיות מכוער זה קשה הרבה יותר. חוץ מהעובדה שהחברה שופטת, חוץ מהעובדה שיותר קשה להשיג אהבה, עבודה או עוד המון דברים שאנשים יפים משיגים ביתר קלות, מה שמפריע הוא המודעות העצמית. הפאקינג מודעות עצמית, שיכולה להרוס כ"כ הרבה מבפנים. קודם כל, תמיד היא סובייקטיבית. יש המון אנשים שמרגישים מכוערים, ולא כולם באמת מכוערים. כל אחד רואה את הפאקים הקטנים שלו הרבה יותר מאיך שהסביבה רואה אותם. ברגע שאנשים יפנימו את זה אולי יהיה להם טיפה פחות קשה. "הוא לא רואה כשטוב ושכולם שמחים כשהפנים שלו בשקט נשרפים...." כי יש מכוערים שעסוקים בכיעור שלהם. לא רק פיזית, בנסיונות להסתיר אותו, אלא נפשית - הם עסוקים באופן אובססיבי בלחשוב מה כולם חושבים. זה נורא. זה עושה את החיים הרבה יותר קשים. זה לא באמת עוזר לאף אחד. האם אפשר להאשים אותם? מצד אחד, הטבע לא היה נדיב איתם, יחסית. זה יכול לתסכל בטירוף לפעמים, כל היופי הסובב. היא עשתה גוונים ויצא לה מדהים. הוא לא התגלח ובמקום לכער אותו, זה מדגיש את העיניים הכחולות ויפות שלו. היא באה עם טרנינג ובלי מייק אפ, בגלל שהיא התעוררה מאוחר ולא היה לה זמן להתארגן, ועדיין היא נראית טוב. הוא לא שם ג'ל, או לא עשה פן, והשיער שלו עדיין נראה סביר. היא בכתה כי הכל רע לה, אבל היא עדיין הילדה הכי יפה בגן. כל הדברים האלו נותנים הרגשה כזאת לאנשים מכוערים, או אנשים שמרגישים מכוערים, והיא אותה הרגשה בלתי נסבלת, שמביאה אותם לשאול את השאלה הבסיסית שאין עליה תשובה: "למה". למה אני מכוערת והיא יפה? למה לו יש ולי אין? אותם מכוערים שלא מסוגלים להשלים באמת עם העובדה שככה הם נראים לעומת כל השאר הם באמת מאוד אומללים. אפשר להגיד שהם קורבנות של העולם, שהם לא אשמים ושהכל עניין של מזל, המזל הרע שלהם. לא נכון! וכאן אני מציג בגאווה סוג חדש של מכוערים, סוג שנפוץ יותר ויותר ופעם היה הרבה יותר נדיר: המכוערים השלמים עם עצמם. המכוערים היפים, אני קורא להם. פתאום אני רואה אותם בכל מקום, פתאום אני קולט שיש המון מהם. המכוערים היפים, על משקל "האנשים החדשים", בעצם. הם באמת חדשים יחסית, ובאמת קשה להסביר את עצם קיומם כיום יותר מאשר פעם. למה הם צומחים כאן עכשיו, כשהשטחיות שולטת בכל חור? כשיש תצוגות אופנה בשפע? כשסצינת המועדונים שולטת ומגיעה לגילאים יותר צעירים כל הזמן? כשפרסומות, ופרסומות לבגדים בפרט, שוטפות את המוח ומחדירות ערכים שגויים ושטחיים מגיל אפס? אני לא מוסמך ומאחורי מה שאני רושם אין שום ביסוס או הוכחה, אבל ההסבר שלי הוא כזה: קודם כל, אני מדבר רק על ישראל כמובן, בגלל שאין לי מושג מה קורה בשאר העולם. עוד לא הייתי שם בשביל לבדוק. לפי דעתי, מגמת השטחיות הגוברת אינה לבד, לגמרי לא. יש מגמה שבשנים האחרונות צומחת ומשפיעה לא פחות: מגמת האנושיות. החיים בישראל לא קלים. פיגועים כל הזמן. מצב כלכלי קשה. כאן בירושלים אני רואה את כל זה מקרוב, וזה פשוט מנער אנשים מפני העולם השטחי שמסביב. אי אפשר להיות אדישים. אנשים נהרגים, אנשים סובלים, אנשים מפחדים, אנשים מיואשים. וזה לא משנה איך הם נראים. יש עשירים מכוערים, ויש עניים יפים. פתאום היופי כבר לא משחק תפקיד. "לחיילים יפים שלא עוברים דירה לתוך מקום קריר יותר בתוך האדמה..." כשחיילים נרצחים, מה זה בכלל משנה איך הם נראים? זה מזעזע לכתוב, אבל אחרי כדור בראש גם החייל הכוסון בצה"ל יאבד מיופיו. בפיגוע קשה בו יהרגו, חלילה וחס, דוגמן מפורסם וזקן מכוער, בכלל לא יבדילו בין הגופות עד לשלב הדי אן איי, כי לא נשאר שום דבר. כשמנתקים למישהי את החשמל, לאף אחד לא אכפת אם היא כוסית או לא. אם היא מכוערת או לא. אם זה בכלל מגיע לה. כל מה שאכפת למנתקים ולמעקלים וכל האנשים האלה הוא המינוס שבבנק. כשנכה ועיוור מפגינים מול הכנסת, למי אכפת אם יש להם פרצוף יפה? הראשון לא יכול ללכת, השני לא יכול לראות. פתאום יש דברים קצת יותר חשובים מהעובדה שלמישהו יש אף גדול ולמישהי יש פרצוף מכוער. ומה אני מנסה להגיד בכל זה? מילה אחת - ]פרופורציות.

Arielcohen

New member
טור 7 - מכוערים, המשך

כי יש דברים הרבה חשובים מיופי בעולם. כי בתוך מעטה השטחיות יש גם אנשים יותר אמיתיים, יותר נחמדים, יותר מבינים, יותר אנושיים, יותר יפים (ולא בהכרח פיזית). "האהבה שלי אם זה חיוך אמיתי... אני הפסקתי לשאול..." אז בעצם, יש מקום בעולם למכוערים. מכוערים חיוניים לעולם, אולי יותר מאנשים יפים. כי כשזה באמת חשוב - האופי הוא שקובע. ברגעים האמיתיים של החיים - האופי הוא שקובע. היופי לא משנה כשמכניסים אותו לפרופורציות. בן אדם יכול להיות מכוער, ולהיות מאושר. בן אדם יכול להיות מכוער, ולמצוא אהבה אמיתית (שעוברת אוטומטית את מבחן השטחיות שכל אהבה בין אנשים יפים חייבת לעבור בשלב מסוים במערכת היחסים שלהם), אהבה מהלב, אהבה שלא תלויה בפרצוף יפה אלא בלב יפה. ואתם יודעים מה גיליתי ממש לאחרונה? שהמכוערים היפים הם קצת פחות מכוערים. לא ברור לי אם זה משהו בשמחת החיים שהם מקרינים או שינוי פיזי שנעשה בעקבות אותה שמחה, אבל לפתע אני מגלה שאנשים שבעבר נראו לי די מכוערים, והיום יש להם קצת יותר ביטחון והם טיפה יותר זורמים, נראים לי בסדר גמור, אפילו די טוב. יש לי לפחות 3 דוגמאות כאלה בראש כרגע. אז מה עם המכוערים ששקועים בתוך עצמם? הם אשמים בזה? בסופו של דבר, כן. כי אתה זה מי שאתה. יפה או מכוער. אין טעם לנסות לשנות את העובדה הזאת, למרות שמותר בהחלט לנסות, בתנאי שזה לא נובע ממניעים אובססיביים של תסביכים עצמיים אלא מסתם רצון להתלבש יפה ולעשות משהו בשיער. בואו ניקח 2 מכוערים, לשם ההשוואה. הראשון שקוע בדיכאונות שלו, והשני מנסה להשלים איתם. הראשון יעשה ניתוח פלסטי, והשני ינסה להתרגל. הראשון יראה כי טוב ויחליט על עוד ניתוח, והשני יתחיל לקבל את עצמו. הראשון יעשה עוד ניתוח ויתמכר לנסיונות לשנות את עצמו, והשני ישלים עם מי שהוא ויהיה קצת יותר מאושר. ברור שהקצנתי, אבל זה די נכון. זה מה שיש. וצריך להסתדר. ואפשר להסתדר. השינוי מתחיל מבפנים: Fuck the world לסיכום, המסר האופטימי מהטור הזה הוא שאפשר להנות מהחיים גם אם אתה לא דודי בלסר וגם אם את לא בר רפאלי. השלמה עם הכיעור היא היפרדות ממשהו מאוד שטחי שבטווח הארוך רק מזיק, וכשזה מגיע לדברים הכי אמיתיים בחיים הכיעור, כמו היופי, בכלל לא משפיע. אז תנסו לחייך, גם אם אין לכם חיוך מושלם עם גומות מקסימות. כי האושר הוא קצת יותר עמוק מזה. "ואתה לא צריך מראה בשביל לראות אם החיים שלך יפים..." אריאל

A N I g M A

New member
אחרי שקראתי פעמיים

אני יכולה להגיב. אהבתי את העניין של המכוערים היפים. מרשה לי להפיץ?
דרך אגב, בשנה שעברה עשינו כתבה בעיתון בצפר על ילדות שנראות כמו האחיוץ הגדולות שלהם. הם לובשות חצאיות מיני וחולצות קטנטנות ונראות כאילו הם באות לפתות מישהו. פסדר רוב הבגדים יפים - אבל הם לא בהתאם לגיל.

אריאלוש!!!!!

חחחחחח אני מקווה שמה שאני הולכת להגיד לא מפתיע אותך...אתה צודק! אוקי אז הסכמתי לגמרי עם החלוקה של האנשים...והיופי הוא באמת בעיני המתבונן.... הכי אהבתי את המשפט "אז תנסו לחייך, גם אם אין לכם חיוך מושלם עם גומות מקסימות. כי האושר הוא קצת יותר עמוק מזה." אני הולכת להגיד אותו לכמה אנשים! אתה מוכשר! אני ממש אוהבת הטור שלך!!!

Ez sLeeP

New member
יקירי,

טרם קראתי. אני אצל רותם ואני לא יכול לפצוח בהשתלטות עוינת על המחשב. אך תן לעוץ לך עיצה, מבעל טור אחד למשניהו (או שמא בעל טור בכיר? כיפים!). אריכות היא דבר נפלא, בכלל בחיים. גם עובי, אבל לא ניכנס לכאן כעת. במאמרי פואנטה, כל עוד אין בהם מן המדעיות וההכרח באריכות - רצוי שלא יהיו ארוכים. קהל רב יותר יקרא וימצא את הנכונות לקרוא כאשר ממדי המאמר הם סבירים ונאותים. מעט מאוד כותבים מקצועיים יכולים לכתוב באריכות אינסופית היאה לעבודות דוקטורט, ועוד לצאת נקיי כפיים. תחשוב על זה. מבטיח לקרוא שאני אשוב הביתה במוצ"ש.

Arielcohen

New member
נדבו'ש...

אני אשמח לקרוא את התגובה שלך במוצ"ש, ואתה די צודק, כי בגדול - לא הרבה אנשים מגיבים ואני מניח שגם לא הרבה אנשים קוראים. אבל זה לא ממש משנה לי. אני לא כותב מקצועי. אני לא מיישם את החוקים המעצבנים משיעורי הבעה בטור. חבל לי שאין יותר תגובות, אבל אני לא חושב שלקצר חלקים מהטור יעזור לתוכן שלו. זה בסדר, אני בינתיים מסתפק בתגובות שיש. Anyway תודה על העצה, אני עוד אחשוב עליה. מחכה למחר... אריאל

חחח... תזמון

מצחיק להגיב לטור כזה בדיוק עכשיו, כשאני עוד שנייה יוצאת מהבית- כולי נקייה, מסודרת, מאופרת ומריחה כמו פרח
- אבל אני בכל זאת אגיב כי אני חושבת שאני מבינה את העניין... בתור אחת שמחשיבה את עצמה מהמכוערים היפים שדי השלימו עם העובדה שדוגמני צמרת- הם כבר לא יהיו, אני מוצאת את הטור שלך מעודד. לדעת שיש אנשים ששמים לב להרגשה הפנימית הזו ש"זה בסדר... אז אני לא מושלמת" גורם לי להרגיש טוב עם עצמי. למרות שיש ימים שאני מרגישה יותר יפה, יש את הדברים הקטנים האלה שיכולים לגרום לי להרגיש מדהימה ואני חושבת שהטור הזה היה אחד מהם... תודה, אריאל. נושי.

iLoveIvri

New member
סליחה שאני מעלה את זה למעלה..

פשוט אני חייבת להגיב.. אז ככה- אחרי שקראתי הכל.. כל מילה ומילה בלי לקצץ, אני חייבת להגיד לך אריאל שהמאמר שלך ממש מדבר אליי.. אני עד לפני כמה זמן הייתי מה"מכוערים שכל הזמן עסוקים בלבדוק איך אנשים מסתכלים עליהם" וכל הזמן הייתי מתעצבנת כשמישהו היה מסתכל עליי בצורה לא יפה.. עכשיו, ואחרי שקראתי את הטור שלך אז בכלל, כבר הבנתי שלא צריך לשים לב למה שהעולם אומר, ובאמת- כמו שאמרת- בנאדם מכוער שיש לו בטחון עצמי גבוה באמת נראה יותר טוב ממכוער שכל הזמן עסוק במראה של עצמו.. ואני גם שמתי לב לזה על עצמי.. אז.. Fuck the World הדר

Tleilaxu

New member
יאאא

אהבתי
זה מטריד עד כמה שנכונות כמה נקודות שהעלת פה, ממש מטריד. יפה שהצלחת למקד את זה ככה.

oooooOFIR

New member
קראתי בעיון והרהרתי מספר דקות

קודם כל שוב, אתה כותב יפה. אתה בוחר נושאים מעניינים ויודע להציג אותם יפה (אני כזה מורה...). עכשיו יש לי שתי אפשרויות לגשת לעיניין, או להתיפיף ו"לשחק אותה", או לדבר דוגרי. אני חושב שיעריכו אותי יותר אם אני אדבר דוגרי. אני חושב שאני יכול לדבר על הנושא, ולהציג אותו יותר טוב כי יש לי ניסיון משני הצדדים. למי שלא יודע רוב ימי חיי הייתי שמן, אפילו שמן מאוד. אפשר לומר שלהיראות ממש ממש טוב התחלתי רק בשנה האחרונה. הדבר הראשון שחשבתי עליו זה מה הרווחתי מזה שאני יותר יפה. אני לא חושב שיש בזה ממש, אבל לא הייתי מוותר על זה בחיים. אז חוץ מלהיכנס מהר למועדונים, והרבה תשומת לב לא הרווחתי כל כך הרבה. התשומת לב היא דבר נחמד, זה מאוד מחמיא ועם זאת מאוד מוזר. לפני כמה שנים היו אנשים מסתכלים עלי ומתלחשים "תיראו איזה שמן" עכשיו מתלחשים "תיראו איזה חתיך". אז קצת קשה להתרגל. יש בי הרבה משקעים מהתקופה השמנה שלי, רובם קשורים להרגלי אכילה שלי, ולכמות הספורט שאני עושה. ואני אודה , מאוד חשוב לי איך שאני ניראה, וזה מעסיק אותי הרבה. אני חושב שכניראה אני אהיה כזה כל החיים שלי, ואין הרבה מה לעשות חוץ מטיפול פסיכולוגי (בכלל זה דבר שאני אצטרך לעשות מתישהו...). בכל אופן אותה תשומת לב לפעמים קצת מעיקה, כלומר יש הרבה פעמים תשומת לב שהיא נחמדה, מילה טובה מבט, שאותה אני מאוד אוהב. אבל מנגד יש את התשומת המוגזמת, שאיתה קצת קשה לי להתמודד, אבל הניסיון מלמד... יש את המתחילות (והמתחילים...) האגרסיבים בדר"כ הם נימצאים במועדונים, אבל אני ניתקל בהם גם במקומות אחרים. כמובן יש גם תשומת לב לא למטרות חיזור שגם היא יכולה להיות מוגזת ולא נעימה. אני אחסוך מכם את הדוגמאות.... בכל אופן כסף לא יצא לי מהמראה שלי, אולי בעתיד... כשאני בוחר את החברים שלי, מראה חיצוני לא חשוב לי. החברים שלי היום זה בעיקר אנשים שלמדו איתי פיזיקה ומחשבים (לא שאני אומר שהם מכוערים). באופן כללי חוכמה זה דבר סקסי ומושך בעיניי, ועושה לי את זה יותר מכל פרחה שתידחף אלי במועדון (כמובן בשורה התחתונה הכל תלוי ברמת האלכוהול בדם
) טוב אחרי שדנתי ביתרונות\חסרונות של להראות טוב בנימה אישית אני אגיד מה לדעתי הכי חשוב. בהקשר של יופי ואופי למטרות יצירת קשר, ואפילו סתם להשיג דברים בחיים. מהניסיון שלי הדבר שהכי חשוב זה כריזמה. עם כריזמה אתה יכול להשיג הכל. מי שרוצה לבחון כמה כריזמה יש לו שפשוט יכנס לצ'ט עם כינוי של השם הפרטי שלו וישים לב עד כמה הוא מצטייר כמושך בעייני אנשים, בלי שידעו איך הוא ניראה. בכל אופן כריזמה זה דבר הכי חשוב, היא תעזור לך הרבה בצבא (במיונים בעיקר), ובכל דבר שאתה צריך להשיג שיחסי אנוש קשורים בו. בכל אופן המסר שלי- כריזמה. כל בנאדם יכול לחיות ולהיות מאושר באופן מושלם אם הוא יקבל את עצמו. לפעמים צריכים לנקוט צעדים לשינוי כדי שבנאדם יקבל את עצמו. אני קיבלתי את עצמי כשהייתי שמן, הרבה יותר מאשר איך שאני מקבל את עצמי היום. אבל החברה לחצה עלי להשתנות, ואני הייתי בגישה של אני יכול אם אני רוצה. אז יום אחד אמרתי לעצמי למה לא. שלא תבינו אני ממש לא מצטער על אותם דיאטות (בטח שקסטרו מן לא מצטערים...) אבל היא הפכה אותי לקצת דפוק בשכל. אנשים, תקלו על עצמכם, בכל מיקרה אתם תחיו אותם שנים עם אותו גוף ופרצוף, השאלה היא איך תחיו את אותם שנים, מאושרים או אומללים (אני ממש לא הבנאדם לרשום את המישפט הזה).

Arielcohen

New member
אז....

לסיוון, יש לך רשות וגם חיוך ממני כדי להפיץ את הרעיון... לאופירוש, תודה רבה על המחמאות. אני חולה על התגובות הארוכות שלך, הן תמיד מוסיפות ותורמות לרעיון המרכזי. ובעצם, רשמת סוג של המשך לטור, או יותר נכון התמקדת בצד של היפים והדרך לשם. קרעת אותי עם ה"בטח שקסטרו מן לא מצטערים", ואתה לגמרי צודק. זה מה שיש, וכריזמה זה דבר נורא חשוב ומשפיע. חבל שהתהליך שעברת הפך אותך לקצת דפוק בשכל, כדבריך, אבל אני לא חושב שזה נורא בכלל, במיוחד אם זה לא משפיע על האופן בו אתה בוחר את הסביבה הקרובה אליך... ולמרות שזה ברור לך, קבל חיזוק - אתה נראה מצוין. תהנה מזה

למעלה