טור ראשוני

clocker

New member
טור ראשוני

האם הסכום
1/2+1/3+1/5+1/7+1/11+1/13+...+1/p+...​
על כל הראשוניים מתכנס לאיזה שהוא ערך סופי, או שהוא גדל כל הזמן ושואף לאינסוף

Ultra Spidey

New member
../images/Emo62.gif

מהידע המוגבל שלי בlim,
lim 1/p = 0 p -> inf​
אז כן, הוא יתכנס לערך סופי

the YOOK

New member
??

קודם כל, זה שהאיבר בטור ישאף ל- 0 זה תנאי הכרחי, אך לא מספיק (הסתכל לדוגמא על הטור ההרמוני).

רמז

טור של איברים חיוביים ....A1+A2+A3 מתבדר (כלומר, הסכום הוא אינסופי) אם ורק אם המכפלה של המספרים מהצורה (1 פחות Ai) שואפת ל-0.

the YOOK

New member
אתה בטוח בזה?

אולי לא הבנתי את התנאי, אבל נראה לי שהטור ההרמוני לא מקיים את הדרישה.

עריסטו

Active member
ועוד איך מקיים

the YOOK

New member
אוקיי... אכן לא הבנתי את התנאי

לא שמתי לב שמדובר על המכפלות עד המקום ה- n... איך מוכיחים את זה אגב? (שהתנאי נכון)

על מנת להוכיח את זה:

מוציאים log למכפלה. במקום להוכיח שהמכפלה שואפת ל-0 יש להוכיח כעת שסכום הלוגים שואף למינוס אינסוף (אם ורק אם הטור המקורי מתבדר).אבל, עבור x מספיק קטן,( log(1-x פרופורציונלי ל- x- (כלומר, אפשר למצוא קבועים חיוביים כך שהוא בין Ax- ו- Bx-) ולכן אפשר להשתמש בקריטריון ההשוואה להתכנסות של טורים.

the YOOK

New member
../images/Emo51.gifעברתי על המחברת של

אינפי 1, ומסתבר שבאמת לא למדתי את זה... (לרגע פחדתי שאני סנילי). מעניין למה... (זה ממש שימושי והיה יכול לעזור לי במבחן!))

clocker

New member
טורים זה לא חומר של אינפי 2 ?

אולי הטענה הזו עוד תוכל לעזור לך....

the YOOK

New member
אצלינו למדנו טורים באינפי 1...

טורי פונקציות באינפי 2. הטענה אכן יכולה להועיל... אבל אם היא לא נכללת בחומר הלימוד אתה תצטרך להוכיח אותה כל פעם כדי להשתמש בה.

the YOOK

New member
נ"ב...

סיימתי גם אינפי 2... אם יש באינפי 3 טורים זה יכול לעזור לי... אבל משומה לא נראה לי.

עריסטו

Active member
המספר הראשוני ה-n-י הוא אכן

כ - nln(n). ניסוח מדוייק - היחס בין המספר הראשוני ה-n-י ל - nln(n) שואף ל-1 כאשר n שואף לאינסוף.

נכון, אבל יש תשובה פשוטה יותר

ניתן להוכיח זאת מבלי להשתמש במשפט הנ"ל (אשר הוכחתו מסובכת) או באף משפט מסובך אחר.

ורמז נוסף:

פתחו את המכפלה האינסופית: (1+1/2+1/4+1/8+...)*(1+1/3+1/9+1/27+...)*(1+1/5+1/25+1/125+...)*(1+1/7+1/49+...)*(1+1/11+1/121+...)*...

למעלה