טור אישי -7-

ערן1987

New member
אוסף, לדעתי, לא מיועד רק למעריצים

גם בגלל שלמעריצים, בד"כ כמובן, יהיו את מירב/כל האלבומים הקודמים של האמן ככה שהאוסף לא ממש יעזור להם - למעט כמה שירים חדשים/בונוסים אחרים שיתווספו אליו.. אוסף נועד גם להכיר את האמן לאנשים שלא הכירו אותו בעבר, או כמו שאני קורה לזה (נניח על האוסף של מיסי אליוט) - "מיסי אליוט לעצלנים"

dor307

New member
סיימת טירונות או משהו

שחזרת לפורום? (ז"א אתה כותב בתדירות יותר גבוה מלפני כמה חודשים) ולדעתי אתה סתם מתעצבן. קודם כל פעם היה נהוג להוציא אלבומים יותר ארוכים בסביבות ה16 רצועות,לאט לאט כמות הרצעות ירדה ל12 (בהכללה ,כן) ככה שפחות קשה למלא אלבום. אל תתפלא אם הפוסיקט יוצאיו אוסף אחרי האלבום הבא שלהן,יש להן כבר 6 סינגלים מהאלבום הראשון,עוד 5(נגיד) מהאלבום הבא,תוסיף לזה שני שירים חדשים ("חדשים" שירים שלא נכנסו לאלבומים הקודמים) ויש לך 13 שיריםן (אם החברת תק'ליטםי במצב רוח טוב אפילו אפשר להוסיף רימיקס) או אפילו ג'סטין יכול כבר עכשיו להוציא אוסף בלי לכלול שירין מאן סינק (5 שירים מהאלבום הראשון,6,או זה כבר 7,מהשני,עוד שיתופי פעולה שהיו לו ,שירים חדשים ויש מספיק לאוסף כפול) עוד דבר שכבר שחותמים חוזה עם חברת תקליטים חותמים על 6 לאבומים ושני לאבומי אוסף (סתם דוגמא,אבל אלבומי אוסף ואלבומי אוךפן זה שונה,זה לא נחשב כאלבום בחוזה) ככה שהרבה אומנים רוצים למהר את התהליך כדי שיוכלו לחתום חוזה חדש (יותר כסף) נגיד עכשיו מדונה חייבת לחברת התקליטים שלה אלבום ואוסף לפני שהיא עוזבת(מעניין אם גם אלבום רימקסים זה אוסף..) ודווקא בד"כ מוצאים אלבומי אוסף כדי לסכם תקופה,תראה את השוגאביבס הוצאיו אוסף וחזרו עכשיו לאלבום אולפן חדש ששונה לגמרי מהסגנון הקודם שלהן. ואני אישית בעד אלבומי אוסף,זה נותן אפשרות לא לא מעריצים להנהות מהאומן ההז,למשל אני לא הולך לקנות אלבום של מאסיב אטקט כי זה נורא מתיש,אבל את אלבום האוסף שלהם קניתי כי הוא מלא שירים שאני מכיר,אני אוהב את מאסיב אטקט אלב הלאבומים שלה מלאים בישירם פחות טובים . אה וגם הרבה פעמים אוסף נותנן הרבה יותר חשיפה מאלבום אולפן,למשל באסקט ג'קסס שאלבום האוסף שלהם העלה אותם רמה להרבה יותר מפורסמים,כי זה שיש לך סינגל שניים מאלבום מוצלחים אנשים שוכחים אבסל זה בא במרוכז פתאום זה לא נורא. ואותי יותר מעצבן האירוסמית' שעושים אוסף-אלבום-אוסף מאשר הלארי שפשוט סיכמה תקופה

DAN1EL

New member
סיימתי טירונות בפברואר...../images/Emo97.gif

שני דברים שאני רוצה להתייחס אליהם בהודעה שלך: א. לא שקראתי חוזים של זמרים (ונראה לי שגם אתה לא) אבל אני די בטוח שחוזה נגיד ל-6 אלבומים עם אמן מסוים לא אומר בהכרח אלבומי אולפן. פשוט אלבומים. סטודיו, לייב, אוסף. בגלל זה הרבה פעמים ככה מנסים לזרז סיום של חוזים, פשוט מוציאים אלבום אוסף או עוד איזה שטות ומסיימים עם זה. אבל בטח כל חוזה זה אחרת. נראה לי קצת מוזר שיחתמו מראש על אלבום אוסף. לא יודע למה... ב. נכון, לזמר שהוציא 2-3 אלבומים כנראה יהיו מספיק סינגלים בשביל להוציא אלבום אוסף, אבל לא בטוח שמספיק להיטים. ואחרי הכל זה נקרא אוסף להיטים. כלומר, ככל שהאמן יחכה יותר, האוסף שלו יכול להיות איכותי יותר, כי יהיה לו יותר מבחר, והוא לא יהיה חייב להכניס את כל הסינגלים שלו לאוסף אחד רק בגלל שזה כל מה שיש לו. הוא יוכל לבחור את הלהיטים והשירים הגדולים באמת. זה עוד טיעון ששכחתי לכתוב עליו בטור... ולא הבנתי מה התלהבתם מהקטע של לסכם תקופה. זה בולשיט, לסכם תקופה עלק...זה אולי יוצא ככה לפעמים בפועל, אבל שוב - זה סתם בשביל הכסף. ממש מעניין את הילארי דאף לסכם תקופה פורה ויצירתית של 2 אלבומים ששיקפו את השלב היצירתי הראשון שלה ועכשיו היא עוברת לשלב הבוגר יותר ולתקופה יצירתית חדשה. פחח. ממש ביורק. היחידים כמעט שאיכשהו עבד להם נחמד הקטע של אוסף שמסכם תקופה (וזה אפילו התבטא בשם של האוסף) הם בקסטריט בויז. אני חייב להודות שהייתי די קטן-אמונה לגבי כל הקטע הזה של "לא, אנחנו לא מתפרקים זה רק אוסף סיכום של פרק מס' 1 בקריירה שלנו", אבל הנה, בינתיים מאז האוסף הם הספיקו להוציא עוד 2 אלבומי אולפן...יש להם רק עוד 2 ואז הם יוכלו להוציא את Chapter 2.

ערן1987

New member
...

א) אם אני לא טועה, וזאת סתם דוגמא שעולה לי לראש, טורי איימוס סיימה את החוזה שלה באחת מחברות התקליטים שלה בה היא הייתה חתומה באיזה אלבום כפול או משהו כזה ב) לא כל אלבום אוסף הוא אלבום להיטים - אפשר לקרוא לזה "המיטב", "הסינגלים" או משהו בסגנון וככה "להתחמק" מזה שלאמן לא היו כמות גדולה של להיטים

DAN1EL

New member
"המיטב"(Best Of)זה כמו "Greatest Hits" ../images/Emo97.gif

רק שזה נשמע מתיימר יותר. בעצם שניהם נשמעים מתיימרים. ואם אתה כבר צריך להתחמק מזה...נו, אז מה הקטע? זה רק מחזק את הטענה שלי. חכו כמה שנים, תהיו זמרים גדולים וותיקים עם הרבה להיטים, ולא תצטרכו התחמקויות ושטויות, לאף אחד לא יהיה ספק שהאוסף שלכם מרשים, כי הקריירה שלכם היתה ארוכה ומרשימה. וכנראה שזה באמת מעצבן אותי יותר כשאמנים גדולים יותר עם פוטנציאל לקריירה ארוכת שנים, כמו כריסטינה, מוציאים אוסף כבר עכשיו, כי פשוט...חבל. תחכו. יום אחד זה יגיע גם לכם. (ואני מניח שהם יודעים את זה, אבל לחברות התקליטים יש שיקולים אחרים)

ערן1987

New member
יש הבדל בין "הלהיטים הגדולים" לבין "המיטב של"

"המיטב" יכלול, כמובן, את הלהיטים הגדולים של אותו אמן - אך גם יכלול, לפחות ככה הוא אמור, גם סינגלים שפחות הצליחו או כאלה שהקהל אוהב

DAN1EL

New member
לא ידוע, אבל היתה שמועה כזאת. ../images/Emo97.gif

אני מתכוון כאילו אם היא היתה מוציאה...

dor307

New member
אני לא קורא חוזים של אומנים

אבל קוראתי הרבה על המעבר של מדונה (והיבנתי כלום) אבל כתוב שהיא חייבת לוונר אךבום אלבום ואלבום אוסף וכמו כן חתמה על מספר אלבומים + מספר מדויק של אלבומי אוסף,אבל כמובן שזה יכול להיות כי היא מדונה והיא כבר ברמה שהיא יוכלה להוציא מליון אלבומי אוסף,אי מניח שלא חותמים אותו חוזה עם ריאנה.

"פחח. ממש ביורק"../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ובקשר לאלבום האוסף של בקסטריט- אני חשבתי על כשקראתי את הביקורת, אם זה היה הנחוץ או לא.. והאמת- מכוון שהם לקחו הפסקה כ"כ ארוכה, ובעצם הם כן סגרו תקופה בקריירה שלהם, ועשו כ"כ הרבה שינויים, אז כן זה היה נחוץ.. למרות שאישית- אני לא מתה על האוסף, ואני לא כ"כ שומעת אותו..

ערן1987

New member
....

לגבי האוסף של מייסי, הוא יצא בעיקר בגלל ש-2 האלבומים האחרונים שלה לא הצליחו וחברת התקליטים בטח רצתה לחלוב עוד כסף ולהביא לה ליותר חשיפה וכו'.. לגבי הילארי, כמו שאמרת - חליבה, אבל ממש לא במובן הטוב של המושג.. לגבי אנסטסיה, אני יודע רק שהיה לה חוזה עם חברת התקליטים שלה שהצריך עוד אלבום וכנראה שאוסף היה הפתרון הקל ביותר לגבי אלאניס, נכון שהאוסף שלה יצא רק אחרי 4 אלבומים, אבל בעצם הוא מכיל 4 שירים שלה מפרויקטים שונים שלא היו על אלבומים שלה (+ "קרייזי", שבמקור הוקלט לאיזה אוסף של חברת האופנה Gap) וגם כמה שירים שהיו ב-FOS, שהוא DVD+CD שכולל שירים שלא נכנסו לדיסק ה-3 שלה.. לדעתי האוסף הזה כן יצא בזמן כי הוא כלל, בנוסף ללהיטים הברורים שיהיו בו, גם שירים שלא הרבה אנשים היו חשופים לו לפני כן לגבי כריסטינה, כנראה שבגלל ש-BTB לא הצליח כמצופה הם מעדיפים לחלוב עוד ממנה.. אתה יודע אולי לכמה תקליטים היא חתומה בחברה שלה?

DAN1EL

New member
לא הבנתי אותך ../images/Emo97.gif

הפסקה הראשונה רק מחזקת את מה שאמרתי, לא? כאילו, זה דוגמאות למקרים שהסברתי. זה לא מצדיק את זה. אלאניס - מבחינתי סבבה שיצא לה אוסף, כי זה באמת פתרון מושלם לאנשים כמוני, שמחבבים את הזמרת אבל אני לא אתחיל לקנות עכשיו אלבומים שלה כי לא קניתי עד היום. וכן, במקרה שלה גם בגלל שה-4 אלבומים שלה התפרסו על פני הרבה זמן זה יצא נראה איכשהו לגיטימי וסביר שהיא מוציאה אוסף, אבל רק בגלל שזה נהיה מקובל. אני עדיין חושב שהיה מכובד הרבה יותר אם היא היתה מוציאה אוסף בעוד 3 אלבומים נגיד. אבל יש מצב שבמקרה שלה כבר לא היתה ברירה. נראה היה שהשיא מאחוריה (מקרה קלאסי של זמרת שאלבום הבכורה הוא השיא שלה, ועוד איזה שיא) ופחות או יותר הספידו אותה. כריסטינה - שוב, נראה לי שהשמועה לא נכונה, בעיקר כי עדיין אף אחד לא אישר אותה רשמית, וגם כי התאריך שהביאו הוא לא סביר (הסתיו הקרוב - אין מצב! אולי הסתיו הבא). ונראה לי שבלי קשר להצלחה של BTB הם היו רוצים להוציא אוסף, כי ככה מקובל עכשיו. וככל שהדיסק האחרון של זמר מצליח יותר דווקא סביר להניח שימהרו יותר להוציא לו אוסף, כמו שאמרתי - כדי להכות בברזל בעודו חם. אני לא יודע לכמה אלבומים החוזה שלה, אף אחד לא יודע בעצם. אבל יש לי הרגשה שהיא פשוט תמשיך ותמשיך לחדש אותו, כי נראה ש-RCA מושלמים בשבילה - הם נותנים לה חופש יצירתי וגם לא מכריחים אותה לעבוד יותר מדי.
(ועדיין שופכים מלא כסף על הקליפים שלה) ומבחינתם אני בטוח שאין שאלה אם להמשיך איתה או לא, כי היא בערך השם הכי גדול שלהם. או לפחות השם הכי גדול שלהם שבחיים, כי גם אלביס "חתום" אצלהם.

ערן1987

New member
מה שכתבתי על מייסי מחזק את מה שאמרת

פשוט פירטתי קצת יותר
לגבי אלאניס, אם אנשים יקנו אלבומים קודמים שלה רק בזכות האוסף זה רווח של חברת התקליטים ושל אלאניס עצמה שאנשים נוספים נחשפו לחומרים שלה.. גם אני הייתי שמח אם היא הייתה מוציאה אוסף בעוד כמה אלבומים, אבל יש לה מספיק חומרים בשביל להוציא אוסף וגם מספיק בשביל להוציא אוסף של בי-סיידס או משהו בסגנון (הקילרז, אגב, הולכים להוציא אוסף כזה בחודש הבא) לגבי RCA, עשיתי בירור קצר על אמנים (גדולים ופעילים) שחתומים אצלם (חוץ מכריסטינה כמובן): קליי אייקן (למרות שהוא נחלש מאוד מאז האלבום ה-1), בו בייס, קלי קלארקסון, נטאשה בדינגפילד, דוטרי, פו פייטרס, דייויד גריי, Imogen Heap (לא גדולה, אבל מאוד מוערכת ואני מקווה שבאלבום הבא שלה היא תפרוץ), נטלי אימברוליה, ג'ם, הקינקס, קינגס אוף לאון, אבריל לאבין, מרטינה מקברייד, דייב מת'יוס בנד, אפשר להגיד Ray LaMontagne, איגי פופ, לו ריד, ולווט ריבולבר והסטרוקס.. נכון, לא החברה הכי גדולה - אבל ממה לא קטנה

DAN1EL

New member
כן, כמו שכתבתי בטור עצמו ../images/Emo97.gif

לחברות התקליטים אין הימור בכלל - זאת בדרך כל או הצלחה בטוחה או מקרה של "אין מה להפסיד". לגבי RCA - כן, אני יודע מי חתומים אצלם, וגם לא אמרתי שהם חברה קטנה (מה גם שהם שייכים ל-Sony BMG) אבל אמרתי שכריסטינה היא השם הכי גדול שלהם. מבחינת מכירות. יש להם את כוכבי אמריקן איידול, שהם שמות גדולים (במיוחד קלי קלארקסון) אבל הרבה פחות יציבים מכריסטינה (במיוחד קלי קלארקסון...). השאר שמות אמנם לא קטנים אבל גם לא מוכרים בטוחים. לפחות לא ברמה של כריסטינה. איגי פופ ולו ריד הם זמרי עבר. אפשר להגיד שגם נטלי אימברוליה... שלושת הזמרות הכי גדולות שלהם (מבחינת פופולריות) הן, לפי סדר: 1. כריסטינה אגילרה 2. אבריל לאבין 3. קלי קלארקסון אני בספק אם הם ירצו לוותר על כריסטינה. זאת די אשמתם שהם לא קידמו אותה יותר, אבל נתוני הפתיחה של המכירות שלה מראים שהם יכלו לעשות איתו הרבה יותר, ויותר חשוב - מראים שיש להם ביד שם שמוכר אלבומים בכוחות עצמו (האלבום נכנס למקום הראשון ב-15 מדינות, בהם 2 המדינות הכי חשובות: ארה"ב ובריטניה, ומכר איזה 350K בשבוע הראשון בארה"ב).

אבריל לאבין הרבה יותר פופלארית מכריסטינה

ומצליחה, תאמין לי. תפסיק להחמיא לה.

2Dirrty4U

New member
באמת?

על מה הטענה שלך מבוססת? על המכירות או שאתה פשוט מעריץ את אבריל יותר מאשר את כריסטינה?

למעלה