טור אישי -7-

DAN1EL

New member
טור אישי -7- ../images/Emo97.gif

והפעם: אוספי להיטים שיוצאים מוקדם - נמאסתם! לאחרונה נפוצה שמועה שכריסטינה אגילרה מוציאה אלבום אוסף עם 4 שירים חדשים, בהם שיתופי פעולה עם וויטני יוסטון, אשר ונאס. זה בדיוק מה שחששתי שיקרה. שחברת התקליטים שלה תרצה להזדרז להוציא אלבום אוסף כבר עכשיו, כמו שכולם עושים, בשביל לחלוב כסף קל מהמעריצים. תמיד קיוויתי שכריסטינה לא תהיה מהזמרים שעושים את זה, ושהיא תעשה את זה רק אחרי קריירה ארוכה ומפוארת באמת. מבחינתי (ואם יש לה קצת הגיון, ויש לה, אז גם מבחינתה) זאת נוסחה מאוד פשוטה - תוציאי אוסף עכשיו - ואנשים יגידו: "מה? כבר?". תוציאי אוסף עוד 7-10 שנים, בעוד לפחות 3-5 אלבומי אולפן, ואנשים יגידו "איך לא יצא לה עד עכשיו אוסף, עם כזאת קריירה ארוכה, באמת הגיע הזמן לסכם אותה" (כמו שבוודאי אמרו על אוספים של זמרות שיצאו בזמן הנכון להם, למשל של מאריה קארי, וויטני יוסטון, מדונה, קיילי מינוג וכו'). בין אם השמועה הזאת נכונה ובין אם לא (אני לא יודע אם זאת תקווה או השערה - אבל יש לי הרגשה שלא), התופעה הזאת באמת מרגיזה. נהיה נורא מקובל בשנים האחרונות להוציא אלבום אוסף לאמנים שהוציאו מספר מועט של אלבומים (נכללים ברשימה החלקית: מייסי גריי, בריטני ספירס, הילארי דאף!!!, אנסטסיה, אלאניס מוריסט, וויקליף ז'אן ועוד הרבה). זה נהיה כל כך מקובל שאולי אפילו לא כולם ירימו גבה אם אבריל לאבין תוציא עכשיו אוסף (וואו, כבר 3 אלבומים) או אפילו ביונסה. לעומת מה שהיה פעם, שלהוציא אלבום אוסף נחשב לפריביליגיה הנדירה לה זוכים רק אמני-ענק, אגדות שמסכמות קריירה ארוכה. היום כל nobody מוציא אוסף. אם הילארי דאף כבר הוציאה אז אני לא רוצה לדעת מי יהיו הבאים. פריס הילטון? קווין פדרליין? התופעה הזאת בעיקר מעצבנת כי היא הורסת לאמנים. בטח שלא לחברות התקליטים. מבחינתם, אין כאן הימור. לחכות עוד 10 שנים זה יהיה הימור, כי מי יודע מה יהיה עד אז. עכשיו הזמר מצליח? יצא לו אלבום מוצלח השנה (אז מה אם הוא רק השלישי שלו)? - בואו נכה בברזל בעודו חם ונוציא לו אוסף. רצוי עם שיר או שניים חדשים בשביל לקדם את כל העסק, והמעריצים בטוח יקנו. וגם אם לא, ההשקעה כאן קטנה. דוגמה קלאסית למקרה כזה - אנסטסיה (ובקרוב גם נלי פורטדו, לפי מה ששמעתי). יש גם את המקרה השני, הלא פחות נפוץ, של אמן שהוציא מעט אלבומים, הוא כבר לא כל כך מצליח עכשיו, אבל כן יש לו קהל והוא כן היה פעם שם שמוכר דיסקים, אין לנו כנראה יותר לאן להרים אותו הלאה, אז בואו נוציא לו אוסף, נחלוב מזה את מה שאפשר ונסגור את הבסטה בינתיים (דוגמאות קלאסיות: טוני ברקסטון, מייסי גריי). או את המקרה השלישי, שדי דומה לשני - זמר שלא כל כך מצליח כבר אבל עדיין יש לנו חוזה לעוד אלבום או שניים איתו, בואו נזרז את סיום החוזה ונוציא לו אלבום אוסף. או אמן שכבר לא פעיל או מת או להקה שהתפרקה ועדיין יש לחברה זכויות על החומרים שלהם, אז יאללה - נוציא להם אוסף. המעריצים יקנו בשביל האוסף. וכמה שההימור הוא קטן בשביל חברות התקליטים, ככה הוא גדול בשביל הזמרים. בדרך כלל זה אפילו לא הימור, אלא פשוט פגיעה בטוחה במוניטין שלהם. במיוחד במקרה שהאוסף לא מצליח. הרי זה ברור מה יגידו על אמנים שמוציאים אוסף מוקדם: "כבר אוסף?", "למה מי הם בכלל שיוציאו אלבום Greatest Hits עכשיו?", "סתם דרך שקופה לסחוט כסף" וכו'. ושוב, לעומת הכבוד שהיו יכולים לתת להם במקרה שהיו מוציאים אותו עוד כמה שנים ובעוד כמה אלבומים. יש את האמנים הוותיקים, האגדות, שמוציאים באמת הרבה אוספים. למשל אירוסמית', רולינג סטונס, מייקל ג'קסון. ההבדל הוא שמבחינתי האנשים האלה יכולים להוציא כמה אוספים שהם רוצים. בשלב הזה, אחרי שעברו ועשו כל כך הרבה, בהחלט אפשר להגיד ש"מותר" להם להוציא אוסף. שזה לגיטימי ואף מכובד, לסכם את הקריירה המפוארת שלהם. זכותם עכשיו, אחרי כל הזמן הזה, ליהנות ולקצור את פירות ההצלחה רבת השנים שלהם. ובאמת שמגיע להם (וגם למעריצים) להתגאות באוספים האלה. מה שבטח הילארי דאף לא יכולה... ואם נחזור ונסיים איפה שהתחלתי, בכריסטינה, אז אני בהחלט מקווה שיהיה לה את השכל והאופציה להגיד לא לאוסף להיטים בשלב הזה של הקריירה שלה, ולא להיות אחת מהאמנים האלה. אלא מהגדולים באמת, בעוד כמה שנים, שאם הם יוציאו אוסף הם יקבלו את כל הכבוד שמגיע להם.

כל מילה בסלע. תופעה מעצבנת../images/Emo46.gif

לא רק כריסטינה - גם בריטני הוציאה אלבום אוסף אחרי ארבעה אלבומים, והוא הוגדר כאלבום "בזק" עקב בעיה כלכלית מסויימת. סופי אליס בקסטור גם עובדת בימים אלה על אלבום אוסף (אחרי שלושה אלבומים
). וכמובן שיש עוד אינספור דוגמאות... זו החלטה שנובעת באופן מובהק מבחינה כלכלית, וזה ממש מעצבן. אני רואה את זה כזילזול במעריצים. אם אתם רוצים עוד כסף תעבדו על אלבום חדש ואיכותי, תצאו לסיבוב הופעות, תשיקו איזשהו מוצר, אנערף - רק אל תחלבו מהמעריצים שלכם כסף על שטויות.

בקשר לבריטני

מה רע באוסף? לדעתי, זה כאילו סיום חלק אחד בקריירה שלה, ובימים אלו היא מתחילה את השני.

זה לא מדבר רק על בריטני, זה בכללי../images/Emo9.gif

בעיניי זה מוקדם להוציא אלבום אוסף אחרי ארבעה אלבומים. הרבה אנשים צחקו עליה (ולא רק עליה) בגלל זה, ובצדק. אבל בלי שום קשר אני חולה על בריטני

זה לא קשור,

תלוי איך מסתכלים על זה. לספייס גירלז יש כולה שלושה אלבומים, והן מוציאות עכשיו אוסף, לדעתי זה נחמד לקבל משהו חדש לאחר שנים של שתיקה. כמו בריטני, שיצאה לחופשה יותר מדי ארוכה אחרי אלבום הלהיטים. ובתכלס, זה בשביל כסף, אבל זה גם איזשהו סיכום תקופה בין האמן למעריצים.

באלבום של הספייס יהיו

הרבה שירים חדשים
הוא נקרא "אלבום אוסף" מפני שהוא יכיל את להיטיהן הגדולים ויתעד במובן מסויים את סיבוב הופעות האיחוד שלהן. כמובן שלכל אחד יש דעה שונה - בעיניי זו תופעה מעצבנת.

הרבה?

כולה שניים, ואם משווים את זה להילארי, בריטני, אנסטסיה או כל מי שברשימה, היו הרבה יותר שירים חדשים.

השורה התחתונה של דעתי

היא שאין לי בעיה עם אלבומי אוסף, יש לי "בעיה" עם אלבומי אוסף שיוצאים מוקדם. זו שטות, בעיניי

ערן1987

New member
ממה שהבנתי, האלבום יכלול רק 2 שירים חדשים

זה ממש לא הרבה, זאת כמות ממוצעת לאוספים

ofirshai

New member
2-3 זו הכמות הממוצעת

אבל יש אומנים כמו נטלי אימברולה או הילארי דאף שפשוט אין להן מספיק להיטים כדי לכלול באוסף, אז הן מקליטות 4-5 שירים. ואני הבנתי שהאוסף של הספייס יכלול גם מגהמיקס ענק של כל הלהיטים שלהן.....

ערן1987

New member
מגהמיקס זה לא משהו חדש, לא יודע עד כמה

אפשר להחשיב את זה בכלל

Be you1

New member
למה מוקדם?

נכון שזה לא הרבה אלבומים.. אבל כל האלבומים שלה מעולים והסינגלים הצליחו בטירוף. כל השירים באוסף הזה ממש להיטים. בהחלט אוסף לא משעמם!! אז מה רע? את האוספים בדרך כלל רק מעריצים קונים, הוא מיועד למעריצים אז מי שלא מוצא חן בעיניו יכול לצחוק ופשוט לא לקנות.. לא חייבים. ואני מדברת בכללי לא רק על בריטני. מצד שני יש זמרים שבאמת הוציאו אוספים בשלב מאוד מוקדם כמו הילארי למשל. בכל אופן אני בעד אוספים..ומה בדיוק האוסף קשור לכבוד שהזמר מקבל?

DAN1EL

New member
דבר ראשון ../images/Emo97.gif

אוספים זה לא רק למעריצים (טוב, במקרה של בריטני אולי כן). נכון, זה תמיד נחשב פריט חובה בשביל המעריצים, כדי שישלים להם את האוסף של כל הדיסקים של הזמר, אבל כמו שדור אמר - זה גם בשביל אנשים שרוצים לקנות דיסק של הזמר, אבל לא רוצים את האלבומים שלו, כי אין בהם מספיק שירים שהם מכירים\אוהבים. או אנשים שרוצים דיסק של זמר, אבל יש לו כבר כמה דיסקים והם לא יודעים עם איזה להתחיל אז הם קונים את האוסף, שזה פחות או יותר ללכת על בטוח. או מקרים כמו שלי למשל, שאני נגיד אוהב את גארבג', אבל איכשהו לא יצא לי אף פעם לקנות דיסק שלהם (תמיד כמעט קניתי ואיכשהו בסוף לא) אז אמרתי אני אקנה את האוסף שלהם כשהם יוציאו אותו. בסוף לא קניתי, כי הם לא הכניסו את Androgyny, אבל לא משנה, זאת לא הנקודה. :) ולמה מוקדם? להוציא אוסף אחרי - כמה זה היה במקרה של בריטני? - 6? 7 שנים? זה מוקדם. ארבעה אלבומים זה לא מספיק בשביל להוציא אוסף לדעתי. קיילי מינוג הוציאה אוסף (כפול אאל"ט) ומכובד אחרי איזה 20 שנה וזה רק הוסיף למעמדה כמלכה. למרות שאם כבר התעמקתם דווקא בבריטני, אז במקרה שלה אולי זאת לא היתה כזאת טעות להוציא את האוסף כבר אז (למרות שלהוציא מיד אחר כך את אוסף הרמיקסים שהצליח בערך כמו האלבום של קווין פדרליין, זה כן כבר היה יותר מדי ואפילו פאתטי) כי במקרה של בריטני באמת יצא שזה היה סוג של סיכום תקופה, והם אפילו לא ידעו אז שיש מצב שגם סיכום קריירה. גם אם מוציאה עכשיו אלבום חדש ואולי עוד תוציא מתישהו עוד אחד, די ברור שאת תקופת הזוהר שלה היא כבר סיימה, אז מזל שהם סיכמו אותה כבר אז (והיא אפילו הוציאה 2 קליפים שנראו כאילו עלו יותר מ-2 שקל).

הרמיקסים אמנם מכרו כמו האלבום של קווין,

אבל זה אחרי שקווין קידם בכל תכנית וכל מגזין, ואילו אלבום הרמיקסים לא קודם בשום דרך, אפילו סינגל לא יצא ממנו. צריך להתפלאות שאנשים בכלל ידעו שהוא יצא.

ערן1987

New member
לא קנית אוסף שלם רק בגלל שיר אחד? למה? ../images/Emo122.gif

לגבי קיילי והאוסף הכפול, לפניו היו לה גם כמה אוספים שונים - אבל זה, כאמור, האוסף הכי מקיף שלה

DAN1EL

New member
כי אני אוהב את השיר הזה ../images/Emo97.gif

אין לי אף דיסק של גארבג', ואני רוצה שהאוסף יכיל את כל השירים שלהם שאני אוהב. אני לא רוצה לשמוע אותו ולחשוב כל הזמן "אוף, למה אין פה את אנדרוג'יני??". זה לא כמו במקרה שקניתי את האוסף של הפפרז, שבאמת הכעיס אותי שהם לא הכניסו את Around The World (אבל כן הכניסו את Universally Speaking!!), אבל מה אכפת לי - יש לי אותו כבר ב"קליפורניקיישן".

Be you1

New member
דבר ראשון

אמרתי בדרך כלל, ברור לי שלא רק מעריצים קונים אוספים, אבל בוא נסכים שרוב הקונים הם מעריצים. ולגבי בריטני, ציינתי שארבעה אלבומים זה באמת לא הרבה אתה צודק, אבל מהם יצאו לה סינגלים מדהימים שכל אחד להיט בפני עצמו, אז למה לא להכניס אותם לאוסף ולסכם תקופה? [תקופה ולא קריירה..הקרייה שלה לא תגמר כל עוד היא לא תודיע על פרישה..אבל זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. ימים יגידו].

למעלה