טור אישי -1- ../images/Emo97.gif
והפעם: נסיכות הפופ והתדמיות שלהן בתקשורת ובציבור לפני הכל - פתיחה והסברים: הפינה שלי ושל ויקי, Smells Like Teen Spirit, כנראה תיסגר (בהחלטת שנינו) מסיבות שונות. במקום זה אני מתחיל סוג של פינה חדשה, שגם יותר תתאים לחוסר הזמן שלי לעדכן אתכם בדברים שאתם גם ככה מעודכנים בהם כי היא פשוט תתמקד בכתיבה ולא בחדשות. אני אפרסם, בתדירות מסוימת, שכרגע אני לא יודע מה היא, אבל מה שיצא, טורים אישיים שלי שיעסקו בכוכבי MTV (הפעם זה סוג של המשך ישיר לפינה...). אני רק רוצה להבהיר לפני הכל: תשכחו מאובייקטיביות. הכתיבה שלי תמיד תהיה עניינית, אבל אף פעם לא אובייקטיבית. והיא גם לא אמורה להיות. פורום זה מקום שבו מביעים את הדעות שלך, ואנשים מגיבים לך עם הדעות שלהם. כתיבה אובייקטיבית אתם תוכלו למצוא באנציקלופדיה. לא בטורים אישיים, גם לא בטור שלי.
אובייקטיביות לא מעניינת אותי, להפך - אני רוצה להביע מה אני חושב ורוצה שאתם תגיבו מה אתם חושבים על מה שכתבתי ונפתח דיונים. אני גם חושב שזה יכול להיות מעולה אם לעוד אנשים כאן יהיו טורים אישיים על אותם נושאים וככה כל אחד יוכל להגיב לזה. זה יכול להיות ממש נחמד. ועכשיו נעבור לנושא של הטור הנוכחי - בחרתי לכתוב ולהשוות בין התדמיות התקשורתיות של בריטני ספירס וכריסטינה אגילרה (שתיים מכוכבות הפינה הקודמת שלי ושל ויקי) וההשלכות שלהן. אני לא אתייחס כאן למוזיקה הפעם. אם אתם רוצים תתייחסו לכך אתם, בכיף. למרות ההשוואות הבלתי פוסקות ביניהן שהתקשורת (והמעריצים) עסקו בהן בשלבי הפריצה של הקריירות שלהן, אין יותר שונות מהן בכל הקשור לתדמית התקשורתית שלהן. בריטני – הרגישה רגישה זה לא בהכרח הדבר הראשון שעולה לאנשים לראש כשהם חושבים על בריטני ספירס, אבל כל התדמית התקשורתית שלה, כל העיסוק המטורף בכל מה שעובר על החיים שלה – הכל בסופו של דבר נובע מכך שהבחורה פשוט חשופה רגשית באופן תמידי אל מול התקשורת. תסתכלו על כל תמונת פפראצי של בריטני שצולמה אי פעם. תמיד, אבל תמיד אפשר לדעת בדיוק איך היא מרגישה; עצובה, שמחה, כועסת, שבורה, מבולבלת. אם בריטני שמחה כולם יזכו לדעת את זה, לא חסרו אירועים שבהם היא עשתה שטויות מול הצלמים במצב רוח ילדותי משהו. ובאותה מידה לא חסרו מקרים שהיא התפרצה על צלמי פפראצי. כמובן זכורות גם התמונות של בריטני בוכה לאחר התקרית עם התינוק שלה שכמעט נפל מידיה. הציבור אוהב לראות תמונות פפראצי של בריטני כי היא תמיד שקופה. אין בה מסתורין, תמיד אפשר לדעת מה עובר עליה – ועובר עליה הרבה. והרי זה מה שהציבור שצורך תקשורת צהובה רוצה - לראות את הכוכבים הגדולים פגיעים ובעייתיים. החיים שלה הם קיצוניים (איך לא?) וכל העולם זוכה לצפות בהם. בנוסף, אין ספק שמבין השתיים בריטני היא המתמסרת ביותר לתקשורת. בריטני חיה בשביל להיות מפורסמת. תגיד מה שתגיד, התקשורת היא בלתי נפרד מהחיים שלה (ובשנים האחרונות, בריטני היא חלק בלתי נפרד מהחיים של התקשורת). בריטני בהריון? היא תצטלם ללא היסוס ערומה עם בטן הריונית על שער של מגזין ותגיע במיוחד לתוכנית של דייויד לטרמן כדי להכריז על כך באופן רשמי לעולם. בריטני במשבר? צפו לראיון טלוויזיוני איתה שבו היא בוכה ומדברת על הכל בלי מעצורים. נראה שהיא תמיד תטרח לעדכן אותנו במה שקורה בחיים שלה, גם אם לא היו מעדכנים אותנו גם ככה. זה קצת עצוב, אבל כמי שנמצאת חשופה כל כך באור הזרקורים מגיל כל כך צעיר, נראה לה ברור שהיא צריכה לחיות את החיים שלה דרך התקשורת – לחשוף את עצמה בפנינו ולספר לכולם מה עובר עליה ואיך היא מרגישה ותמיד לשמוע את הצד שלה בסיפור. קשה לדמיין מצב שלבריטני לא יהיה אכפת מספיק בשביל פשוט להיכנס לדממה תקשורתית, לא להתמסר לתקשורת – לא להתראיין, לא להצטלם למגזינים, לתוכניות ראיונות, לא לכתוב באתר שלה מה עבר עליה בחודש האחרון – פשוט לחיות את החיים שלה בלי צורך להסביר. ברור לכולם, גם למעריצים שלה (בעצם – במיוחד להם) שהיא חשופה מדי לתקשורת. הם כנראה אוהבים ושונאים את זה באותה מידה, אבל לכולם ברור שהמצב לא נורמלי ובהחלט לא פועל לטובתה. לכל בן אדם יש הרגלים רעים שאנשים בטח לא אמורים לדעת עליהם – אצל בריטני יש לא מעט כאלה והציבור יודע עליהם הכל. אנחנו נדע על כל התמכרות שלה, מג'אנק פוד וקוקה-קולה דרך נוגדי-דיכאון ושלל תרופות מרשם ואלכוהול ועד סמים לא חוקיים. אנחנו נראה אותה במצבים שאנחנו ממש לא אמורים לראות, וכולם בטח יודעים על מה אני מדבר. אנחנו רואים (והיא בהחלט נותנת לנו לראות) את הדרך שבה היא מתפרקת וחוגגת במסיבות. כמובן שהכל נראה במיוחד לאומה האמריקאית השמרנית בעיקר בגלל שמדובר כאן באמא לשניים, אבל זה כבר נושא אחר. יכול להיות שהיא נכנסה למצב בלתי הפיך, בגלל שכל כך הרבה מתעסקים בה, היא חייבת לשתף פעולה ולהסביר את הצד שלה. אבל הכל היה מלכתחילה עניין של חוסר שליטה שלה במה שהיא תחשוף או לא תחשוף לציבור. מצד היחצנים והמנהלים שלה היתה שליטה מוחלטת – בריטני תהיה חלק בלתי נפרד מהחיים שלכם ואנחנו היחצנים נדאג לזה. מבחינתה? היא פשוט חשופה תמידית לתקשורת ואין לה דרך לעצור את זה. גם במדונה התקשורת התעסקה בלי הפסקה, ההבדל הוא שהיתה לה תמיד שליטה מוחלטת בזה. האופי שלה מאוד שונה משל בריטני (ויותר דומה לכריסטינה בעניין הזה, ומיד נגיע גם אליה) – מדונה לא מתמסרת לתקשורת אלא אם כן היא רוצה בכך. בראיונות היא תהיה תמיד "קולית", אדישה, רצינית אם היא תרצה בכך, מצחיקה אם היא תרצה אחרת. בוכה? סביר להניח שלא. צוחקת? אם בא לה. וכאן אני מגיע לשורה התחתונה – של מה בעצם ההשלכות של כל החשיפה הענקית הזאת של בריטני בתקשורת. אין ספק שהיא אחד האנשים המתוקשרים בהיסטוריה. אבל איך זה משפיע על התדמית שלה? לא לטובה בכלל, וכנראה לכיוונים שהיא לא בהכרח רצתה בהם. כנראה שלעולם לא יראו בה כבר זמרת רצינית. מישהי שבכלל שווה לבקר ולהתייחס למוזיקה וליצירה שלה. ההצלחה שלה בתחילת הקריירה בתור כוכבת פופ והעיסוק התקשורתי הענק בה הביא את המעריצים שלה (ואני בטוח שגם את בריטני עצמה ואת המנהלים שלה) לחשוב שהיא עשויה להיות המדונה הבאה. אני יכול להתחיל כאן טור שלם רק על למה בריטני לא תהיה המדונה הבאה ולמה היא תשקע בכל מקום שבו מדונה זרחה, אבל זה לא הנקודה כאן. הנקודה היא שהאופי המתמסר מדי של בריטני לתקשורת בינתיים לא רק שלא מביא אותה להיות כמו מדונה (מבחינת תדמית ציבורית ותקשורתית, על מוזיקה אני לא מדבר כאן בכלל) אלא גורר אותה להיות רק הפאריס הילטון הבאה.
והפעם: נסיכות הפופ והתדמיות שלהן בתקשורת ובציבור לפני הכל - פתיחה והסברים: הפינה שלי ושל ויקי, Smells Like Teen Spirit, כנראה תיסגר (בהחלטת שנינו) מסיבות שונות. במקום זה אני מתחיל סוג של פינה חדשה, שגם יותר תתאים לחוסר הזמן שלי לעדכן אתכם בדברים שאתם גם ככה מעודכנים בהם כי היא פשוט תתמקד בכתיבה ולא בחדשות. אני אפרסם, בתדירות מסוימת, שכרגע אני לא יודע מה היא, אבל מה שיצא, טורים אישיים שלי שיעסקו בכוכבי MTV (הפעם זה סוג של המשך ישיר לפינה...). אני רק רוצה להבהיר לפני הכל: תשכחו מאובייקטיביות. הכתיבה שלי תמיד תהיה עניינית, אבל אף פעם לא אובייקטיבית. והיא גם לא אמורה להיות. פורום זה מקום שבו מביעים את הדעות שלך, ואנשים מגיבים לך עם הדעות שלהם. כתיבה אובייקטיבית אתם תוכלו למצוא באנציקלופדיה. לא בטורים אישיים, גם לא בטור שלי.