טורקיש אירליינד

billc

New member
אתה תצטרך להיות בשדה התעופה ,לא "בטורקיה"

וכן זה לא אותו דבר

בכל שדה תעופה יש מיליון אנשים עם משפחות מכל העולם

ואמרת 6 שעות, בשדה תעופה? זה לא מעט, אבל אני הייתי יותר
כל מה שאתה צריך לעשות שאתה נוחת, זה להגיע למצא את השער שאתה צריך לטוס בו, לאחר מכן
תלך לחנות הקרובה קנה גלידה, תקרא ספר, ראה קצת טלווזיה טורכית, תואכל עוד גלידה
תראה סרט באייפד, תשמע מוזיקה באייפון, תאכל עוד גלידה
תעלה לטיסה הבאה

אם בכל זאת אתה חושש, קח טיסה אחרת

תומר1117

New member
תודה רבה!

אם אני שואל את אחד הדיילים בשדה התעופה איפה השער המסויים, והיא שואלת מאיפה אני, ואני אגיד לה שאני מקפריסין והיא תבקש דרכון ותראה שאני מישראל, היא יכולה לעצור אותי?

Gidi Shemer

New member
אני ממליץ לך לראות "אקספרס של חצות"

אחלה סרט.

וטיפה ברצינות, לא מעניין את הדיילת מאיפה אתה בא ותשובה של "קפריסין" תהיה שוות ערך לתשובה של "ישראל". רק תשאל איפה שער X.

billc

New member
היא לא תשאל אותך מאיפה אתה

מקסימום היא תבקש שתראה לה את הכרטיס, ודרך אגב אמור להיות לך שני כרטיסים, 1 מישראל לטורכיה והשני מטורכיה לניו יורק, אתה מראה לה את השני
ושואל איפה שער , היא תפנה אותך
בדרך כלל זה מאוד ברור, יש שלטים ואפשר למצא לבד
הרבה דיילים הם מכל העולם, ולאו דווקא טורכים
ואם בכל זאת שואלים אותך מאיפה אתה, תגיד מישראל כל עוד אתה בתוך שדה התעופה אין לך מה לדאוג.

תומר1117

New member

מכל המדינות בחרת קפריסין?

אתה יודע שקפריסין וטורקיה רשמית במצבים משתנים של מלחמה וצפון קפריסין כבוש ע"י טורקיה?

שדות תעופה הם מקומות עמוסים, גם יש שילוט שברוב המקומות הוא מספק וגם צוות הקרקע ישמח לסייע לך בלי קשר למדינת המוצא שלך, אין להם זמן להתעניין בך יותר מדי ואין להם זמן לפוליטיקה. אם כל מה שאתה שואל זה איפה שער A18 וכמה עולה סנדוויץ' קוויאר ולא פותח בעצמך שיחות, סביר להניח שאף אחד לא יתעניין בך.

אם מישהו מציע לך לטוס לביירות לעשות שם עסקים מפוקפקים, פשוט תגיד לא.

תומר1117

New member
אתה צודק!

ידעתי את זה אבל זה לא עלה לי בראש. חשבתי קפריסין משום שזו אחד המדינות היחידות בעולם ללא אויבים ושאינה דוברת את השפה האנגלית (אני לא שולט בה).

John the Savage

New member
מדינה ללא אוייבים שאינה דוברת אנגלית

זו שווייץ.

אבל אם כבר, אני דווקא ממליץ על סמואה.

דוברת; בטח דוברת

אמנם בצד הקפריסאי של קפריסין השפה הרשמית היא יוונית אבל כל מי שיכול להרשות לעצמו שולח את הילדים שלו לבתי ספר דוברי אנגלית. עד היום רוב הקפריסאים שפגשתי דיברו אנגלית של המלכה באופן מעורר קנאה.

chulila

New member
תומר..

נשמע שאתה מרגיש מאוד לא בנוח עם האופציה הזאת, כי אתה ממשיך לשאול ושלאול ו"להלביש" את ההתלבטות על יושבי הפורום כמעט בתקווה שמישהו יוכל לתת לך תשובה מוחלטת.
האם מסוכן לשהות שש שעות בשדה התעופה בתורכיה? אין לדעת, דברים רעים קורים בהרבה מקומות, אבל סביר להניח שלא ממש.
האם אתה מעוניין לעשות עצירה של שש שעות (בלילה!) בשדה תעופה זר תמורת 250$? כנראה שהתשובה לזה קשורה לעד כמה החיסכון הזה משמעותי לך באמת. כלומר, אם אין לך אפשרות לטוס אחרת, אולי זה שווה. אם יש - אפשר לחשוב על אופציות אחרות.
בנימה יותר אישית - אני לא טסה עם טורקיש מסיבות אידיאולוגיות, פחות מסיבות בטחוניות, על אף שלעולם אין לדעת כמובן (גם בלונדון ובריטיש איירוויס).
בנימה אישית 2 - אתה בן 17, אני מניחה שלא טסת הרבה טיסות לבד והגיל כן קובע בעיני. אני חושבת שהיכולת של אנשים להתמודד עם מצבים לא צפויים ואנשים לא לעניין (לא רק בקטע בטחוני, יש הרבה אנשים רעים אחרים שנעדרים מניע פוליטי מסויים) היא קטנה יותר, ואני מצטערת אם הדברים אולי יקוממו אותך. בעיני, עם הגיל ועם הנסיון (שנבנה תוך חשיפה הדרגתית למצבים שונים) אנשים מפתחים יכולת גדולה יותר להתמודד. אם הייתה לי יכולת לומר משהו לאדם קרוב לי בן 17 שמתכנן לטוס לבד ולשהות בנמל תעופה זר במשך 6 שעות בלילה לבד - ברור לי שהייתי מנסה להניא אותו מזה. זה לא מתיישב לי בבטן טוב..
בהצלחה בהחלטה!

Linny

New member
הוא בן 15

וגם אני חושבת שעדיף שיקח טיסה ישירה גם אם זה קצת יותר יקר.

Linny

New member
Turkey doesn't need Israeli tourists: Turkish

urkey’s tourist industry does not require any tourists from Israel, Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan has told an Israeli paper in reference to recent threats by Tel Aviv to support a tourism boycott of Turkey.

A possible tourism boycott will not have any affect on the Turkish economy, the prime minister said during an interview with Israeli daily Maariv.

"We don't need Israeli tourists," Erdoğan was quoted as saying. "Thirty-one million tourists came to Turkey last year. Israel's tourism boycott won't affect us."

Erdoğan said Israel needed to take three necessary steps if it wanted to improve bilateral relations with Turkey, namely, apologizing for the commando raid that killed nine Turkish activists on the Mavi Marmara in 2010, paying compensation to their families and removing the blockade against Gaza.

Israeli state officials warned citizens not travel to Turkey on March 13, 2012.

למעלה