טורקיה

פויקה

New member
טורקיה

מתעניין בטיול תרמילאים בין שבוע לשבועיים בטורקיה. (בעיקר אזור הרי הפונטוס והים השחור, אבל פתוח להצעות) יש מישהו שעשה משהו דומה ויכול לתת רעיונות ועצות? קישורים מתאימים? קצת פרטים: חבורה של 5 בנים, גילאי 23 מחפשים מסלולים בינוניים - קשים ומאתגרים. תודה.

Blueyes2

New member
לא קרררר?../images/Emo186.gif

אני אייתי בספמבר - אוקטובר שנה שעברה והיה די קר אז עכשיו??? כדאי שתבדקו לפני.. אתם יכולים אבל לנסוע לעשות טיול תרמילאים בלי שינה בשטח.. ( למרות שאתם מחפשים מסלולים מאתגרים- אז תנסו בשלג ותספרו איך היה...) אני ממליצה על אזור הקצ'קאר : אונגונלאר ובהרל , אפשר לטייל שם טיטלי יום בכיף עם נוף מדהים ( בטח מושלג עכשיו - עוד יותר ) אני ממש אהבתי את אורפה בדרום , עיר ייחודית עם צוויון תנכי משהו וחרן ליד כמובן. חוץ מזה גם טרבזון נחמדה ומנזר סומלה , במרכז - קפדוקיה מתאים גם לטרקים של יום וגם בשטח . יש את אררט גם ..אבל בטח עכשיו יש שם סופות שלגים..

שווה לחכות...

איזור הים השחור הוא יפה ויש הרבה מה לראות ולעשות אבל כמו שאומר blueyes - העונה בה מזג האוויר באיזור הזה נעים היא קצרה למדי - ומשתרעת בין יוני לאוגוסט-ספטמבר. הייתי לפני מספר שנים על חוף הים השחור באמצע יוני והיו מספר ימי גשם ושאר הימים מזג אוויר קצת קריר. האזור קר בתקופה הנוכחית ותהנה הרבה יותר אם תיסע לשם עוד חצי שנה. ההבדל גדול. באופן כללי טורקיה מדינה הררית או בעלת רמות גבוהות ולכן קרה למדי עכשיו באמצע החורף. איזורים שיכולים להיות נעמים יותר עכשיו זה חופי הים התיכון הדרומיים (איזור אנטליה). אם אתם מתעקשים על מסלול הליכה - תברר לגבי שביל ליקיה (דרום מזרח טורקיה), איזור אגם אירידיר (יכול להיות קר גם שם - לפעמים האגם קופא בחורף אבל יכול להיות שלא ויש הרבה מה לעשות מסביב לאגם) וגם באיזור אנטליה יש מספיק מה לעשות. אופיר

begk

New member
קישור

גם אני מתחיל לגשש לגבי טורקיה אבל רק בקיץ ולמשהו כמו חודש טרק.... אני אשמח למידע בכל אופן יש פה לינק לאתר שכדאי לעיין בו על טרקים בטורקיה http://www.trekkinginturkey.com/index.html מתי

למעלה