טורקיה - מזרח הארות

צו ר

New member
טורקיה - מזרח הארות

אני מקווה שהפורום מתאים לזקנים בגילי אבל החלטתי לנסות בכל מקום נוסע עם משפחתי (2+4) ל3 שבועות מזרח טורקיה. מחפש הארות לדברים הקטנים שעושים את הטיול . מסעדה מסלול רגלי מלון מיוחד וכו'. מצ"ב המסלול 8 א אנקרה 2/8 ב איחלרה קניון 3/8 ג קימקלי URGUP 4/8 ד AVANOS UGRUP 5/8 ה MALTYA 6/8 ו זריחה NEMRUT DAGI 7/8 ש DIYARBAKIR 8/8 א VAN 9/8 ב אגדמר מפלים א 10/8 ג' מפלים ב DOGUBAYAZIT 11/8 ד מטאוריט תצפית אררט DOGUBAYAZIT 12/8 ה קרס להוציא רשיון ל- ANI 13/8 ו צורו רפטינג? YUSUFELI 14/8 ש טיול רגלי YUSUFELI 15/8 א AIDER 16/8 ב AIDER 17/8 ג AIDER 18/8 ד UZONGOL 19/8 הUZONGOL 20/8 ו ים שחור 21/8 ש אנקרה טיסת לילה תודה

הארות, הערות וחיות אחרות

שלום צו ר, קודם כל - עשית עבודה טובה - התכנון מעניין וכולל מקומות בלתי שיגרתיים (מצאתי את המילה). עכשיו לפרטים: 1.קניון איהלרה - מעניין ויפה (אבל לא כזה שזוכרים למשך שנים). יש מסלול קצר או שאשפר לעשות מסלול ארוך יותר (16 ק'מ אם אני זוכר). 2. אם אני מבין נכון - לקפדוקיה הקצת יומיים. כמעט כל אדם שאני מכיר שהיה שם, טייל שם לפחות 3 ימים. יש המון מה לעשות ולראות. לא לוותר על אחד מהמסלולים הרגליים של PEGION VALLEY/LOVE VALLEY - מסלולי הליכה של מספר שעות מקסימים. עמק הפיטריות/המוזיאון הפתוח/מערות OZKONAK ועוד. לינה במערות. העיר התת קרקעית (שכחתי את שמה). מעיינות חמים בשם BAYRAM HACI. 3. MALATYA - למרות שהעיר מפתיעה קצת, אין הרבה מה לעשות. מה שכן - ניתן לעלות להר נמרוד ולישון למעלה - יש שם מלון. באופן כללי עדיף לעלות מצד אחד של ההר ולרדת מהצד השני אבל אתם עם רכב, ולא ניתן לעבור לצד השני עם רכב. הר נמרוד יפה יותר בשקיעה (לטעמי). 4. אגם VAN - בצד השני של VAN נמצאת TATVAN ששם ניתן לטפס (עםרכב) להר נמרוד השני - מרהיב ומעניין. ב-VAN אין הרבה מה לעשות. DIYARBAKIR -לא מכיר. אקדמר - נחמד, לא יותר מזה. סירה אחרונה יוצאת יחסית מוקדם אז לא להגיע מאוחר, במיוחד אם רוצים לטייל באי הקטנטן. 5. אני קופץ ל-YUSUFELI : רצוי מאוד לעשות רפטינג אבל זה תלוי בעונה. אני הייתי ביוני והיה טוב. יש חברות מקומיות שמוציאות לרפטינג של יום אחד. YUSUFELI מקום נחמד ונעים לנוח. אפשר לעשות קיאקים. קחו יום נוסף לחפש כנסיות ארמניות עתיקות - מטיילים בנוף ירוק ויפה ומגלים מבנים עתיקים. 6. AIDER שלושה ימים ? אתם עושים טרק ? אם כן - בסדר, אם לא...קצת בזבוז. באיזור יש כפר מקסים שנקרא UZONGUL- לא לפספס. צלם תמונות ותראה פה בפורום והפורום יתרוקן כי כולם יטוסו לטורקיה. 7. רק עכשיו ראיתי שכתבת את UZONGUL...קבל ביטול על 6. יש שם מסעדה מתחת לגשר..היה ממש טעים. 8. לא מכיר ים שחור..יודע למה קוראים לו ככה: רוב השנה הוא זועף ומעונן כך שפני הים נראים שחורים לחלוטין. 9. מה שנראה חסר: URFA בדרום מזרח - בריכות דגים וגנים יפים. יחד עם HARAN - שם חי אברהם אבינו. TRABZON עם מבצר SUMELA בצפון מזרח. טיפים: ללמוד טורקית אפילו קצת - מועיל/לקחת מתנות או דברים קטנים מהארץ - אם תתארחו אצל כפריים זה מחזיר כזה חיוך/לטוס עם טורקיש איירליינס ולקבל טיסות פנים ב-50$/לונלי פלאנט של טורקיה מכסה על כל מה שלמעלה ובצורה די טובה. דבר אחרון - טורקיה גדולה. לוקח זמן להגיע ממקום למקום. חלק מהימים למעלה נראים לי קצת ריצה - תחזוב שוב - כדאי לוותר על דבר או שניים ולהנות הרבה יותר. זהו, תעשו חיים, אופיר

צו ר

New member
כה ירבו משוטטים

תודה רבה על הארות. בקשתי מהמשוטט ומהבאים רזולציה גבוהה - כלומר למסעדה על המים איך קוראים? או שיש רק אחת ואז מחקתי את המילים. הערתך על אורך הימים מקובלת לא פירטתי בפורום הזה אלא באחר שבעקרון צריך לצאת מכל שבוע יום למנוחה מהמנוחה .......בהתחשב בכך שאנחנו משפחה גדולה עם צעירים ויונקים

ואללה, למרות שאני מנער את האבק...

אני לא זוכר איך קוראים למסעדה, אבל יש בערך 2 כאלה ב UZUNGOL הקטנטן ככה שאין הרבה סיכוי לטעות... אתם עם רכב, ולכן כדאי לצפות במטעי התה היפים ב-RIZE (המשך של כביש החוף מ-TRABZON) ב-AIDER מעיינות חמים (אבל ממש חמים). הכביש מ-TRABZON ל-ARTVIN יפה, או שלפחות היה יפה לפני כמה שנים אם לא שינו את התוואי שלו. BITLIS - עיר שבנויה בתוך קניון גדול - יפה לראות. MARDIN - אם נמצאים באזור שווה לקפוץ ולראות את את המישורים החקלאיים שנכנסים לשטח סוריה וגם את הכנסיה במקום אופיר

למעלה