טורקיה ללא גלוטן

טורקיה ללא גלוטן

שלום לכולכם, וחג שמח, בעוד שלושה שבועות אנחנו מתכננים לנפוש בקלאב בטורקיה. רציתי לדעת אם למשהו יש נסיון? איך מתכוננים לנסיעה, האים לדעתכם יש בכלל טעם לבקש שיכינו לנו שם אוכל ללא לגלוטן? האים ניתן / כדאי להסביר בכלל בכלל מה זה צליאק והמשמעות שלזה? או שעדיף לבוא לגמרי מצויידים מהארץ ? אני יודע ששאלותי נשמעות הזויות משהו, אבל בכל זאת אודה למתאמצים שיענו לי.

אנחנו היינו במלון סמרה בבודרום.

הראנו למנהל החדר-אוכל את כרטיס המסעדה בטורקית שכתוב משפטים שמסבירים מה זה צליאק בקיצור באנגלית ובטורקית, וכל ארוחה הוא הראה לנו מה מותר ומה אסור. פנינו בקבלה והפקידה הפנתה אותנו אליו. בארוחות בוקר יש גבינות, ירקות, פירות, ביצים וכו' בצהריים/ ערב יש בשרים לסוגיהם, כך שאני מאמינה שאפשר להסתדר. אנחנו הבאנו לבן במבה ופריכיות וחזרנו עם חלק גדול חזרה ארצה. מה שכן, ממליצה להצטייד ליום הראשון, אם תגיעו למלון אחרי ארוחת ערב, כי לא בטוח שארוחת הלילה תתאים לכם.

תודה על התשובה

רק מה זה כרטיס המסעדה (אתם רשמתם לו?) ואם יש לך נוסח כזה בטורקית אודה לך מאוד אם תוכלי לשלוח . ושוב תודה

כרטיס מסעדה הכוונה לדף מודפס עם

המשפטים המסבירים מה זה צליאק. יש בקישורי הפורום אתר celliactravel.com ויש בו את כרטיסי המסעדה האמורים.

כמי2

New member
אנחנו היינו בהילסייד פטיה

לקחנו אתנו לחם של נטורל קייקס שהחזיק מעמד לא פרוס (תבקש שלא יפרסו לך בחנות) שבוע וגם פיתות ולחמניות והמון חטיפים.בסופו של דבר היה המון אוכל בחדר האוכל שיכולנו לאכול, והשף שדיבר אנגלית בסיסית מאוד הבין ועזר לנו כל יום למצוא אוכל ללא גלוטן מתוך מה שהיה שם והיה שם אוכל מעולה. כמו דגים על הגריל ועוד. אנחנו כתבנו למלון לפני שהגענו והסברנו להם הכל וכשהגענו ידעו עלינו וכשראו שמדובר בילד קטן הם יצאו מגדרם לעזור. בטורקיה לא מדברים כל כך אנגלית ואין כל כך מודעות לציליאק לכן רצוי לקחת כרטיס המסביר מה הבעיה. חופשה נעימה לכם.

למעלה