טורקיה כנסו...

טורקיה כנסו...

לפני כשלש שנים טיילתי באיסטנבול עם אשתי, עלינו לרכבת קלה שנוסעת על ציר איסטיקלל אם אני זוכר נכון, שאלנו שאלה בקשר ליעד והתכוונתי לשלם, ראיתי שכולם מוציאים מין פטנט כזה מגנטי או משהו במקום כסף וככה זה מחייב אותם (כמו "טוקמן"). בקיצור שאלתי איך משלמים ב"כסף", למי משלמים, וזאת שניסתה לתרגם אותי לנהג לאחר כמה משפטים שבקושי הבנתי הסבירה לי שתיירים לא משלמים. כל מילה אמת הייתי מופתע מהיחס ומהסיטואציה, הכל אמיתי.

טליה ג

New member
בטח נסעת ב-Taksim Tünel

החשמלית הנוסטלגית שנוסעת לאורכו של רח' איסטיקלאל ומגיעה לכיכר Taksim. עבור נסיעה בחשמליות באיסטנבול אפשר לשלם גם בז'יטונים שקונים ב"בוטקה" שעל הרציף, אבל רוב המקומיים משתמשים בכרטיס מגנטי נטען. יפה שויתרו לכם על התשלום. בחוויה כזו לא נתקלתי באיסטנבול או בעיר מתויירת אחרת. באנקרה דווקא כן. פעם נסענו שם בדולמוש (מיניבוס מונית שירות) וכשהגענו ליעדנו הנהג סירב לקחת מאיתנו כסף. מצורפת תמונה של Taksim Tünel.

גם התשלום באוטובוסים מוזר

כשעליתי על אוטובוס באיסטנבול ראיתי שהנוסעים משלמים באמצעות מפתח מוזר שכשמעבירים אותו לידי הנהג המכשיר מצלצל. זה נראה לי מאוד מוזר למה לא להנפיק כרטיסים מגנטיים או כרטיסייה נורמלית מאשר הדבר הרעשני הזה

אקביל! זה פשוט פטנט מעולה!!

מטעינים אותו בכסף וככה נוסעים באוטובוס וגם בטראם, ויש לו "זכרון" כלומר אם יש לך נסיעה שמצריכה החלפת אוטובוס באמצע זה לא מוריד לך שתי נסיעות אלא רק אחת, ובכל פעם שאתה עולה על אוטובוס מופיע לך על הצד כמה כסף נשאר לך באקביל. זה מתלבש על מחזיק מפתחות, זה ממש פטנט גאוני.

טליה ג

New member
מה שמרגיז בתחבורה הציבורית באיסטנבול

הוא שאם לא מצטיידים מראש באקביל, ורוצים באופן ספונטני לעלות על אוטובוס, זו משימה כמעט בלתי אפשרית. יש איזה סוג אחד של אוטובוסים (כבר שכחתי אם הכחולים או הירוקים) שבו אפשר לשלם לנהג בכסף רק עם העלייה לאוטובוס, אבל לפעמים צריך לחכות שעות עד שיעבור אחד כזה. האקביל הוא אחלה פטנט, אבל מה עושה אדם שרוצה באופן ספונטני לעלות על אוטובוס ואין לו אקביל?

זה נכון

על האדומים והירוקים אפשר לעלות רק עם אקביל, על אלה שבצבע כחול-ירוק משולב אפשר לשלם. אבל גם לאלה שבצבע אדום או ירוק אפשר לקנות כרטיס בקיוסקים ובתחנות, ובכל חור יש איזה בחורצי'ק שעומד וצועק "בילט, בילט". לי האקביל היה מאוד נוח כי שהיתי שם חודשיים - זה בעיקר נוח למקומיים ופחות לתיירים, אני מסכימה.

Hermione1382

New member
אקביל ../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

כעיקרון פשוט הרבה יותר נוח להצטייד מראש באקביל - בעיקר שגם אפשר לשלם איתו על שני אנשים - פשוט מתטעינים מידי פעם וזה ממש נוח - ובסוף אפשר להחזיר אותו לדוכן כזה שכתוב עליו אקביל ומקבלים את הפיקדון שהפקדת (6 לירות) בחזרה. אני תכננתי להחזיר בחזרה ולקבל את הכסף אבל תכננתי לנצל את האקביל גם ביום האחרון שלי ולהחזירו כשאני מחליף את החשמלית במטרו בדרך לשדה התעופה. אך אבוי... היה יום שבת בתשע בלילה והם לא עבדו... אז מה עושים כשהטיסה יוצאת עוד שעתיים ואומרים לך להחזיר מחר בבוקר? פשוט לא מחזירים - אז ה האקביל עשה עלייה ארצה (כך שמי שמעוניין באקביל בהשאלה או בקנייה תמורת 20 ש"ח מוזמן לפנות אליי לקראת נסיעתו המתוכננת לאיסטנבול המהממה)

עדיף לנסוע במוניות! ../images/Emo150.gif

אם כבר נוסעים לארץ זרה, עדיף לעלות על מוניות! חחח לא צריך אוטובוסים!

טליה ג

New member
אבל אם נוסעים במונית בטורקיה

כדאי מאוד לסכם את המחיר עם הנהג על ההתחלה, כדי שלא תהייה לך הפתעה לא נעימה כשתגיעי ליעדך. לבקש מהנהג להפעיל מונה גם לא עוזר, כי כשמתקרבים ליעד, הנהג לוחץ על כפתור ופתאום המחיר קופץ לגובה. אחרי שנפלתי בפח כמה פעמים, החלטתי שמעתה ואילך אני אסכם את המחיר עם הנהג. אם המחיר נשמע לי הגיוני (גם במונחים של הארץ), אני אעלה על המונית. מוניות זה עסק יקר, אבל לפעמים כשרוצים להגיע ליעד מרוחק או כשהנסיעה בתחבורה ציבורית מחייבת החלפת אוטובוסים, שווה לנסוע במונית, מה גם שזמן שווה כסף! וכמובן, ברוכה הבאה לפורום!

איי אקשמלאר אפנדם../images/Emo198.gif

חחחחח אם זה היה אצלנו בארץ אנשים בטח היו מפחדים, היו חושבים שזה איזה מפתח מתאבד חחחחחחחחחח, שיטה מעצבנת, מסכנים התורקיש..

../images/Emo69.gif התכוונתי לנאסולסין?

תורכים זה אנשים נחמדים ברמות! הייתי במרמריס לפני כמה שנים, אבל שמעתי וראיתי תמונות של איסטנבול חבל"ז! תורכים בכל מקום נחמדים!

yauli747

New member
נצל"ש הרכבת התחתית באיסטנבול

הרכבת התחתית באיסטנבול ממש חדישה, נקיה ומוסדרת ומאוד מומלצת למי שזה מסתדר לו מבחינת הנסיעה כי אני חושב שהיא די מוגבלת במסלול שהיא עושה... אני לקחתי אותה מהאזור של המלונות מול כיכר טקסים לכיוון 2 קניונים שמאוד יפים וגדולים שכרגע שכחתי את השם שלהם אבל כמובן שהם כללו בוף של השם את המילה merkesi

קניון אחד זה ה"מטרו" והשני זה "אקמרקז"

המטרו זה מותגים יוקרתיים, ואקמרקז זה "קניון הזהב"

Legend Killer1

New member
קנייו מאוד יוקרתי באיסתנבול

יצא לי לבקר בקניון ettiler merkezi זה קניון עם מותגים מאוד יוקרתיים.... הכל היה שם יקר אז די התבאסתי וחזרתי לי לאסתקלאל ג'דסי שם המחירים הרבה יותר סבירים וגם הרבה יותר נחמד

טליה ג

New member
נסעתי בה פעם אחת בלבד

מה שכן, החשמליות החדשות נהדרות, מהירות וחוסכות המון זמן לעומת נסיעה באוטובוס!

tsiporganeden

New member
ואם רוצים להצטייד בכרטיס הזה היכן המקום הכי

קרוב ונוח לקנות אותו? אני מתכננת בילוי של מספר ימים במקום שיש בו מים ושמים, עיר קיט, עם טיולים בסביבה מידי יום אבל לא כעיקר הטיול, אני רוצה לנוח, עבדתי בשנה שעברה מאוד מאוד קשה וזה יעזור לי למלא מצברים.

טליה ג

New member
בתחנות אוטובוס גדולות

אפשר לקנות אותו ב"בוטקה" בתחנה ולבקש שיטענו אותו בסכום שתבקשי. אני מעולם לא קניתי את ה-Akbil, כי אני לא רוצה להתחייב מראש על סכום מסויים, כשחלק גדול מהטיול שלי באיסטנבול נעשה ברגל. אבל כשאני רוצה לעלות על אוטובוס באופן ספונטני איפהשהו בדרך, זו משימה כמעט בלתי אפשרית, כי ברוב האוטובוסים רק האקביל תקף ואי אפשר לשלם לנהג עם העלייה לאוטובוס. אחרי שביקרנו ב-Rumeli Hisarı (לשם הגענו במונית), רצינו לחזור למרכז העיר באוטובוס, אבל נאלצנו להתייבש מעל חצי שעה, עד שהגיע אוטובוס כחול שבו אפשר לשלם לנהג בכסף. אבל עם אקביל או בלעדיו, חופשה באיסטנבול זה בהחלט תענוג ודרך נפלאה למלא את המצברים!

למעלה