טורקיה איסטנבול

CR00VI

New member
טורקיה איסטנבול

אהלן אהלן לכל המטיילים. בקרוב מאד (עוד שבוע) אני נוסע למשך שבועיים וחצי לאזור הקצ'קר, עם מעברים באיסטנבול, כשבחזרה אני עוצר שם לשלושה ימים. עכשיו השאלה שלי היא דווקא לגבי איסטנבול. האם מישהו מכיר/ יודע האם יש באיסטנבול את האופציה הנוחה של אכסניות מוצ'ילרים זולות, או שמא הכל שם על בסיס מלונות? וחוץ מזה כל המלצה על פעילות באיסטנבול תהיה מבורכת תודה מראש אורן

jeshu

New member
יש המון מה לראות באיסטנבול אני מתכנן מתישהו להשלים את המוזיאון הארכיאולוגי שיש בו גם ממצאים חשובים מכאן (כגון מצבת מישע מלך מואב). חוץ מזה - אזור איה סופיה והמסגדים המרשימים.ארמונות הסולטאן העותמני ומרכז העיר ההומה והמרשים.

מצבת מישע מלך מואב זה מירדן לא מהארץ

אולי אתנ מתכוון לכתובת ממנהרת השילוח בירושלים(או משהו דומה).

jeshu

New member
למיטב זכרוני... אולי בלבלתי עם לוח גזר.בכל אופן יש שם ממצאים חשובים מכאן. וא"י זו גם הגדה המזרחית.לא שאני בעד ללכת ולכבוש את זה.

ihtiyar

New member
איסטנבול

1. אין אכסניות מהסוג שאתה מחפש. קיימת אכסניה (מדי פעם הבעלות עוברת) צמוד לאיה-סופיה, אבל היא ברמה נמוכה ובמחיר גבוה. מרבית הצעירים מתגוררים במלונות קטנים הנמצאים ברחובות מתחת לגן הציבורי שבין "המסגד הכחול" (Sultanahmet) והאיה-סופיה. הכל שאלה של היצע וביקוש. הם לא בהכרח זולים יותר מבתי מלון רגילים (וטובים לפעמים) שאינם ממש בלב ליבו של האזור הזה. 2. הייתי עד היום לפחות 30 פעם באיסטנבול, ועדיין לא יכול להעיד ש"ראיתי הכל". זאת עיר מדהימה, והשאלה היא כמובן: מה תחום ההתעניינות שלך. ארכיאולוגיה? שווקים? היסטוריה? אוכל? דתות? ארכיטקטורה? מוזיקה? באיסטנבול יש הכל ו-ב-ג-ד-ו-ל

nitsansh

New member
יש מלא אכסניות באיסטנבול

או לפחות היו בזמן שאני ביקרתי שם... חלקן הגדול אכן באזור ש-IHTIYAR ציין.

למעלה