טורניר החרבות

lol1000

New member
טורניר החרבות

סליחה שלקח הרבה זמן, המחשב שלי לא עבד מעכשיו זה יהיה יותר חלק עד עכשיו יש לנו: 1. שכיר חרב - ברון 2. סריס- תולע אפור 3. לוחם גדול ומפחיד- אריו הוטה 4. אביר משמר מלך- גיים 5. לוחמת ממשמר הקשת - בריאן הכחולה 6. מלך הסוסים- חאל דרוגו 7. נסיך המדבר- אוברין מארטל ועכשיו בפינה הכחולה- אחד הענקים של שבע הממלכות, עם משהוא כמו 11 ממזרים עם שער שחור לא מחבב טארגאריינים במיוחד, המנצח של המרד הגדול. המלך רוברט באראתיאון (ואני מדבר על התקופה שבה הוא לא היה שמן) ובפינה האדומה- קברניט ניצחון הברזל, מפקד צי הברזל, מועמד לכתר המלח והסלע ובעצם פיראט מטורף בנשמה ויקטוריון גרייג'וי

sk33

New member
רוברט מנציח

ולמה? "קומתו הגיע לשש אמות וחצי, והוא התנשא מעל נחותים ממנו, וכשחגר את שריונו וחבש את קסדת הקרניים של בית האב שלו , נהפך לנפיל אמיתי. הוא ניחן גם בכוח נפילים . והנשק המעודף עליו היה גרזן קרב משופד עשוי ברזל , שנד התקשה להרימו ..." משחקי הכס הפרק הראשון של נד . זה הסיבה ויקטוריון הוא לוחם טוב אבל רוברט לפני גורג היה לוחם ענק !!!

lol1000

New member
משחקי הכס עמוד 35

"קומתו הגיע לשש אמות וחצי, והוא התנשא מעל נחותים ממנו, וכשחגר את שריונו וחבש את קסדת הקרניים של בית האב שלו , נהפך לנפיל אמיתי. הוא ניחן גם בכוח נפילים . והנשק המעודף עליו היה גרזן קרב משופד עשוי ברזל , שנד התקשה להרימו ... גרזן....

deathstar

New member
לא יודע מה עבר בראש של המתרגם

Six and a half feet tall, he towered over lesser men, and when he donned his armor and the great antlered helmet of his House, he became a veritable giant. He'd had a giant's strength too, his weapon of choice a spiked iron warhammer that Ned could scarcely lift. התרגום הנכון (ושאני גם זוכר מהגרסה שקראתי) זה מקבת (פטיש) קרב.

lol1000

New member
מקבל

לפי מה שאני הבנתי מהתרגום זה שהיה לו גרזן מקבל את הטעות שלי ואני מאשים את המתרגם

Zegdel

New member
קרדום מלחמה

זה דבר מבלבל. אני לא ממש בטוח אם מדובר בגרזן או בפטיש. ככל הנראה יש עמימות בנוגע למשמעות של קרדום, ואם אינני טועה זה גם הציק לי לתמונה של רוברט בראש שלי - כי גרזן זה דבר אכזרי, ולא מתאים לרוברט להילחם בגרזן. פטיש יותר מתאים לאיך שאני רואה את הדמות. לכן לקחתי את החירות שרק קוראי תרגומים יכולים לקחת, והנחתי שהמתרגם שגה והעביר מונח אנגלי שדומה לקרדום כגרזן ולא כפטיש. דקל.

The silver star

New member
אווו.. תיקון טעות,

גרזן יוצר *אצלך* אסוציאציה לאכזריות...
אסוציאציה שלקוחה כפי הנראה מסרטי-אימה למיניהם... בשטח פטיש ייצור פציעות לא פחות אכזריות מגרזן, במקום לקטוע איברים הוא ירסק אותם...
חוצמזה, רוברט לא היה עדין-נפש בשום שלב מחייו, זהו ניסיון בלתי מתקבל על הדעת להלביש אותו בשמלה וורדרדה עם מלמלה...

The silver star

New member
הממ...

בהנחה שאנו מדברים על התקופה שבה רוברט עדיין היה בכושר, גם ויקטריון גרייג'וי היה צעיר יותר. העניין הוא שאנחנו לא יודעים מספיק על התקופה ההיא בחייו של ויקטריון. אם נוסיף לעוצמה הפראית שלו גם זריזות, הוא יותר מאשר יריב ראוי לרוברט. (זריזות היא חלק מתורת הלחימה של אנשי הברזל לדעתי, עיין ערך ריקוד האצבעות. {או איך שלא קראו לזה}) כך שלטעמי המנצח הוא ויקטריון.

The silver star

New member
ונצל"ש לרעיון קטן

נראה לי שכתוספת ללוחמים הרגילים, ניתן לצרף לדו-קרב גם כאלו אקזוטיים יותר. לדוגמה: בפינה הכחולה כהה עומד יצור חסר פחד, שריונו נוצץ כקריסטל ונראה שחרבו חיה לא פחות ממנו... אימת שבע הממלכות, אגדה שנשתכחה מלב וחזרה שוב יחד עם החורף ההולך וקרב... *סטגדיש* *סטגדיש* *סטגדש*... אחר. בפינה האדומה חוסם את אור השמש שריון אדיר מימדים השם ללעג ולקלס גם את השריונות הכבדים ביותר בשבע הממלכות. נראה שהיצור שתחתיו קשוח לא פחות משריונו, כאב לא קיים לגביו והדבר היחיד העומד לנגד עיניו (?) הוא להשביע את רצון אדונו ולרטש את אויביו. זרועו הימנית הוא מנופפת בקלילות חרב דו-ידית עשויה מפלדה וולריאנית, וזרועו השמאלית אוחזת מגן פלדה ענק שעוביו מדהים לא פחות משטחו. *סטגדיש* *סטגדיש* *סטגדש*... גרגוזומבי. הימורים נא להפקיד אצל האדון מימין...

אם זה טורניר חרבות אמיתי

אז "גרגוזומבי" לוקח ולמה? כי גרגור במכה טובה אחת יכול לחתוך בן אדם (או 'אחר') לשניים (או כמעט לשניים) ולכן הוא יכול לנצח 'אחר'

lol1000

New member
השאלה היא הם בכלל אפשר לחתוך אחר

אני מהמר על האחר מהסיבה הפשוטה שאם אין לגרגורזומבי נשיפת אש של דרקון או זכוכית דרקון הסיכויים שלו להצליח הם אפסיים ורוב הסיכויים שהאחר יכול לקצץ את גרוגורזומבי למליון חתיכות שלא יוכלו לעשות כלום

The silver star

New member
לא בטוח,

בכוונה הדגשתי שגרגוזומבי נושא חרב מפלדה ווליריאנית, ע"פ היומנים הישנים שסם מצא - אחרים לא חסינים נגדה. (או לפחות סביר שכך.)

בכל מקרה

גרגור היה מגושם בחייו, בתור רפא האם הוא יהיה מהיר יותר ? בלי קשר לשאלה אם הוא יחוש בכאב או לא, האחרים זריזים ביותר, כפי שראינו בתיאור של הקרב של סר ואימר רויס עם האחר. כמו שאמר פה מישהו, האחר יקצוץ את גרגוזומבי לחתיכות חסרות תועלת.

לצערי לא

כל הסיפור הזה אמור ליהיות דו-קרב בין אנשים חיים,נראה לי שנוציא החוצה יצורים ודרקונים.

למעלה