טורט ???

הולנדי

New member
טורט ???

הבן הצעיר שלנו ( בן 11 ) החל מגיל 2-3 עושה תנועות " מוזרות" של קפיצות במקום שליחת ידיים קדימה ותיקים שונים -- ללא תיקים קוליים. אבחונים נירולוגיים שעבר אבחנו את המצב כאפשרות לטורט, אבל העניין נתון בספק הואיל והאבחנה הקלינית כוללת השמעת קולות , והוא אינו משמיע קולות כאמור. מלבד תופעה מטרידה זאת, אין לו בעיות מיוחדות - הוא תלמיד טוב מאד, ובעל אמביציה ושאפתנות מעל הממוצע. מה דעתכם ? האם טורט?

ש ל י ק

New member
הולנדי ברוך הבא

האמת שאני לא יודעת לייעץ במקרה כזה, אבל ברשותך רק שאלה קטנה... הוא גם לא מושך באף או מכחכח בגרון? (אלה גם טיקים ווקלים). בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה בהמשך הדרך

ש ל י ק

New member
למושך באף התכוונתי למה שנראה

כמו משיכת נזלת או אויר אחורה....

הולנדי

New member
לא מכחכח ולא מושך באף

היו בעבר תופעות של מעין שיעול או כחכוח בעצם אבל תופעות אילו נעלמו . מדובר על עיוות קשה של הפנים שליחת הידיים לפנים וכיפוף האצבעות

ש ל י ק

New member
תראה הטוראט מתאפיין בגלים

הסימטומים גם יכולים להעלם לתקופה,או לחילופין להשתנות,ואני מתכוונת באותה מידה גם לטיקים...לכן מאוד חשוב לעבור אבחון נוירולוגי אצל מי שבקיא בתסמונת. מעבר לכך מציעה שתכנס לאתר אסט"י ותקרא על התסמונת. מאמינה שתקבל עוד תגובות בהמשך הערב...

ערב טוב הולנדי , ברוך הבא

שיעול \ כחכוח נחשבים אף הם כטיקים ווקאליים. כמובן שאם הם נעלמו יהיה קשה לברר אם אכן הילד היה מוכרח "להיענות לגירוי" ולבצע את הפעולה כטיק או שזה היה על רקע של מחלה בדרכי הנשימה .

חגית35

New member
יש עוד סוגי הפרעות בתנועה

ובינהן כוריאה chorea מומלת לאבחן אצל נוירולוג או פסיכיאטר

הלנה

New member
מסכימה עם שלי

לפעמים קשה לאפיין טיקים קוליים... התנועות שהזכרת בהחלט מזכירות טוראט. אבל אם חשוב לך לדעת, כדאי לגשת למרפאה שמתמחה בטוראט. בהצלחה וברוך בואך!!

mazy

New member
ערב טוב ../images/Emo13.gif

למען האמת, האבחון אינו שרירותי. זה לא שחור או לבן. בני למשל (13+) עבר כמה אבחונים, אצל טובי הרופאים, שכמה מהם טענו שאין מדובר בטוראט, למרות שהיו גם טיקים מוטוריים וגם ווקאליים. רק רופאה שלישית אבחנה בסופו של דבר את הטוראט. אגב, גם אצל בני , כל בתופעות הנלוות לטוראט, זאת אומרת "החבילה המורחבת" הכוללת ADD , OCD , חרדות, בעיות התנהגות...צצו רק בהמשך. ההתחלה הייתה טיקים בלבד. בכל מקרה, שווה לעקוב, ולשמוע חוות דעת נוספת אצל רופא המתמחה בטוראט. אם תרצה המלצה, אשמח לתת.
מזי.

הולנדי

New member
תודה רבה על התגובות

בהחלט אשמח לקבל המלצה. אגב מה זה OCD ו ADD . אחת הבעיות שניתקלנו בהן בביקור אצל ניורולוג , זה חוסר היכולת להדגים את התופעה, שכן בדרך כלל שאנחנו נמצאים אצל הרופא ( אם כי לא היינו כ"כ הרבה פעמים) היא לא מופיעה. שהבן שלנו היה קטן צילמנו אותו והצגנו את התמונות , אבל כאמור לא קיבלנו אבחנה חד משמעית. אני חושב לצלם אותו עכשיו, אולם מתלבט ,שכן אני לא רוצה שהוא ירגיש " כמו שחקן ב " פריק שואו " מה דעתכם. לאחר שקראתי את החומר על כוריאה, זה נראה לפעמים באמת כמו פעולות של פסנתרנות בלתי רצונית ( אם כי מעוותת), יחד עם עיוות של הפנים ולפעמים קפיצות במקום

mazy

New member
הולנדי, שבת שלום ../images/Emo13.gif../images/Emo27.gif

OCD הוא השם של התופעה הנקראת בעברית "טורדנות כפייתית" ובבסיסה מחשבות טורדניות והתנהגות אובססיבית. ADD הוא השם של הפרעת קשב וריכוז, ללא היפראקטיביות (ADHD זה עם היפראקטיביות). שתי התופעות הללו נלוות ל"חבילת" הטוראט אצל חלק גדול מהלוקים. מה שתארת, לגבי הקושי להדגים במרפאה את תסמיני הטוראט, מוכר מאד למרבית ההורים שילדיהם אובחנו כלוקים בטוראט. זו הסיבה שאבחון הטוראט מתבסס על תצפית של הרופא אך יותר מכך על תיאור ההורים והילד את התסמינים. אני ממליצה בחום על מרפאת טוראט בבי"ח שערי צדק בירושלים, בראשותה של פרופ' ורדה גרוס צור. המרפאה מרכזת את הטיפול בילדי טוראט וכולל נוירולוגים, פסיכיאטרים ופסיכולוגים מומחים לטיפול בטוראט. מקווה שעזרתי
. שבת שלום, מזי.

הלנה

New member
ובנוסף למה שמזי כתבה לך

אני ממליצה לערוך רשימה של כל התופעות (טיקים וכו') שהיו או יש לילד שלכםף על מנת שתוכלו לתאר אותם לנאורולוג. אגב, באבחון מקיף שעברנו בשניידר יש להם שאלון עם כל הטיקים הידועים ואז יותר קל להיזכר... ישנם הרבה טיקים שאנחנו בכלל לא חושבים שהם טיק, אבל כשמפנים את תשומת ליבנו אנחנו נוכחים שזה אכן טיק.

ברוך הבא הולנדי../images/Emo24.gif

טוראט או לא?! גם לדעתי צריך לבצע איבחון אצל נוירולוג מומחה לנושא... יש מקרים שאת ה"טיקים" הווקאליים מצליחים להחביא...או למתן אותם... הרבה ילדים עם טוראט הם תלמידים טובים לא לכולם יש בעיות... לבני הטוראט הוא באופן יחסי קל...והוא די שולט ב"טיקים" הווקאליים. יש לו יותר "טיקים" מוטוריים.

לי זה נשמע כמו טוראט.

הטוראט התפרץ אצלי קצת לפני גיל 8, אבל טיקים ווקאליים הופיעו רק סביב גיל 11. בכל מקרה, הם היו מוסווים היטב (כך שאפילו ההורים שלי, וגם פרופסור מומחה בתחום, לא זיהו אותם). לדוגמא, אם היה לי טיק של אות / מילה מסויימת, הייתי משלבת אותם במשפט, וכדומה. יכול להיות שלבנך עדיין לא הופיעו טיקים ווקאליים, וייתכן שהם קלים מאוד או שהוא מסווה אותם, כך שאינך מזהה אותם.

שביק

New member
הולנדי חביב, אם הטיקים מפריעים

לבנך, רצוי בהחלט לפנות לנוירולוג ילדים אשר התמחה בטוראט.לגבי ההטיקים הווקאליים - ייתכן שהם יצוצו מתי שהו וייתכן שלא. בכל מקרה, ישנה גם תסמונת חביבה אשר שמה: "תסמונת טיקים כרוניים", והיא אינה טוראט. המשך לעקוב, אפשר לרשום את ההתפתחות ובעוד פרק זמן לפנות לרופא מומחה. אם תירצה, אתה מוזמן להתקשר לטל' של העמותה 09-7408478 שבת שלום ובהצלחה

dnl9

New member
כדי שזה יהיה טוראט חייבים להיות

טיקים קוליים? הילדה שלי בת 9 עם טיקים בראש בתנועה של כן פעם היתה גם תנועה של לא אבל תודה לאל זה עבר עכשו יש לה טיקים בראש בכתפיים ובעניים מעט וממש לפעמים קוליים כשהיא רואה טלויזיה משמיעה קולות של א א א וגם התגלתה לה נוסף לכול כבר 7 חודשים אפילפסיה של גיל הנעורים כהגדרת הרופאים והיא מטופלת בלמיקטל. היא עם הטיקים 10 חודשים האם זה טוראט? חוץ מזה בלימודים הכל בסדר ואין בעיות תודה לאל .

למעלה