טורט

מרינהלה

New member
טורט

האם אתם יודעים כיצד אוכל ליצור קשר עם ד"ר מיקי חיימוביץ ממשרד החינוך? יש לי ילד בכיתה ב' שאובחן כחולה טורט. ברצוני לדעת אלו הקלות מגיעות לו בבית ספר והאם מגיעות בכלל?

ברוכה המצטרפת, מרינלה../images/Emo26.gif

את יכולה לשלוח מסר לד"ר מיקי אברמוביץ . שמה בפורום הינו MICKYA. שיהיה בהצלחה...

המלצה!!!!

אני ממליץ בכל לב לקנות את ספרה שיצא בעברית על התסמונת. כמו כן יש ספרות הדרכה בעמותת אסטי אשר מרכזה ברעננה. יש לנות אל שביק(בת שבע גרניט) יו"ר העמותה. שיהיה לך בהצלחה!!!

2ירוקה

New member
שאלה

שלום יש לי ילדה בת 11 לפי כל מה שקראתי על תבמונת טורט אני ממש בטוחה שיש את זה לילדה שלי השאלה שלי היא האם יתכן שזה תורשתי כי בעלי ממש ממש מתנהג אותו הדבר התפרצויותצ זעם מקלל לא שולט בעצמו ויש לו טיקים וגם הילדה אותו דברלילדה יש כל כך הרבה טיקים שהגענו עד לבדיקת סיטי בראש כי אמרה שיש לה רעש באוזניים היא מקללת גם אותי וילדים ולאחר מכן טוענת שלא אמרה כלום היות ובעלי עזב את הבית מצבה ממש מחמיר את בעלי הוצאתי מהבית בעקבות הההתנהגות שלו כלפי וכלפי הילדה מקלל אותה חסר סבלנות ולמחרת בן אדם שונה

הלנה

New member
מרינה שלום וברוכה הבאה

האם יש לבן שלך לקויי למידה כלשהן או הפרעות קשב וריכוז? הבן שלי כיום בכיתה ז' (מאובחן עם טוראט מכיתה ו'). הוא אובחן כלקוי למידה בכיתה ב' וללא קשר לטוראט קיבל את ההקלות (התאמות) בהתאם לאבחון שעבר. לא ידוע לי על הקלות שניתנות רק מעצם כך שילד לוקה בטוראט, אבל מאד יתכן שבכיתה ב' יש התחשבות רבה יותר בילד בגלל הקשיים שלו. בכל אופן, מיקי היא המומחית, אז מעניין מה יש לה לומר בעניין זה.

ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifנו../images/Emo24.gif

מצטרפת לתגובתה של הלנה. אגב אני אם לבן 11+ בכתה ו עם בעיות של קשב וריכוז, והתפרצויות זעם. לבני יש סייעת שעובדת איתו 4 ימים בשבוע סה"כ 19 שעות שבועיות. בני לוקה בתסמונת טוראט בצורה קלה יחסית.

נטלי273

New member
היי מרינה,

הבן שלי בן 12 ואובחן לפני כחצי שנה עים טוראט ו add כל המורות מאשרות לו לצאת מתי שהוא צריך ,על מנת לפרוק את הטיקים אחרת הוא "מטקטק" המון וזה יוצר מצב לא נעים,כמובן שזה אושר אחרי ועדת שילוב . חוץ מזה הוא מקבל הקלות במבחנים,תוספת זמן,וכן חומר מצולם.

mazy

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

אני מזי, ובני בן ה-12 וחצי לוקה בטוראט (אובחן בגיל 10). בעניין ההקלות וההתאמות, אין איזו הסכמה גורפת בעניין מתן כאלה לילדי טוראט. אצלנו למשל, התבססו על אבחון נוירופסיכולוגי שבני עבר כדי לתת לו התאמות המתאימות לו באופן אישי. הסיבה שאין התאמות והקלות גורפות היא, שזה מאד אינדיוידואלי ומשתנה מילד אחד לאחר, ולא כולם זקוקים לאותם דברים. הכל פונקציה של הקשיים הספציפיים הנובעים מהטוראט. האם בנך עבר אבחון כלשהו?...וועדת שילוב?

למעלה