טורט?

טורט?

היי כתבתי כאן העבר וממשיכה לעקוב.
בתי בת 6.5 לאחורונה פיתחה טיקים בפנים בצוואר בכתפיים באצבעות ומעט ברגליים בדיעבד אני מבינה שהיו גם טיקים דיי קלים עוד לפני ההתפרצות הזו כעת זה מורגש מאוד עולה ויורד בצורה גלית, לעתים מחמיר מאוש ולעתים רגוע אבל כל יום יש.
התחלתי טיפול בשיאצו, ובהומופאתיה צריכם לשלוח לי את התרופה, מנסה לראות אם זה יעזור לרגיעה.
הדבר שהכי מפריע לי זה שינוי התנהגותי , אני מרגישה שהיא הפכה להיפרית, מתוסכלת לא נחמדה "עושה דווקא", ואני חושבת שיש לה גם טיקים קוליים
אבל איך אפשר לדעת ? היא מוציאה קולות של מלמול עם הלשון , שאיפת אויור כאילו יש לה נזלת ועוד כהנה וכהנה,
איך אני יודעת שזה טיק או לא? איך אני יודעת האם ההתנהגות קשורה לטיקים או שאולי רק למרד לדווקא?
אני מתוסכלת מאוד זה מלחיץ אותי ואני מוצאת את עצמי מתוסכלת מההתנהגות הזו שלא חוויתי איתה בעוצמות האלו, רבה איתה וצועקת ואחרי זה מתחרטת - אולי זה לא בכוונה?
ומצד שני מה עושים עם זה ?
היא החלה להרגיש את ה"טיקים" - כואב לה הצוואר

אשמח לעצות מה עושים מכאן?
טיפול פסיכולוגי? היכן?
איבחון? היכן? היינו אצל נורולוד=גית בכירה שדיברה על טיקים פשוטים, מאז נראה שהשתנו דברים...
בבקשה עזרתכם

בנבר

New member
מיוחדות יקרות

מבינה מאד את הלחץ שמלווה אותך בימים אלו וכאלו .

מה שאת מתארת עונה על תיאור של טיקים קלים מוטוריים וקוליים ומציעה לכם להגיע לאיבחון מסודר .
עד שתגיעו לאיבחון ובכלל ולמרות הקושי אציע לך לנסות ולהרגע .
יכול להיות שזו תקופה של טיקים וזה יחלוף ויכול להיות שזה אכן תסמונת טורט וזה יתמתן וילווה בגלים כאלו ואחרים.
הכי חשוב בתקופה כזאת לא להכנס למרה שחורה, לאהוב לחבק להכיל ולהיות הכי נמצאת וקשובה לילדה מספר 1 שלך .
כשם שאת מרגישה קושי ולחץ היא מרגישה שמשהו עובר עליה ומשוואת לחום וקבלה . תני לה את הפינה הזאת אצלך ובבית .
אין עדות ומסקנות לגבי טיפולים אלטרנטיביים .אין פתרונות מיידים . לכן אם אתם נעזרים בשיטה אלטרנטיבית דווחו על התוצאות ותהיו הגיוניים .

אמא יקרה ,אנא הצטרפי לדף הפייסבוק שלנו ,עשי לנו לייק וצרי קשר טלפוני לקבל הדרכה מסודרת .
שתהיה לכם שנה נפלאה ורגועה.

אבחון מסודר?

מה התהליך לאבחון מסודר?
היינו אצל נורולוגית ילדים בכירה. הזמנתי תור לפרופסור אלן אפטר לעוד שבועיים...
מה התהליך שעליי לעשות?
תודה על התמיכה, אני מאוד מנסה להיות שם בשבילה חום חיבוק ואהבה זה משהו שקיים בבית ללא קשר לטיקים וכמובן שעם הגילוי אז יש יותר אפילו יותר תשומת לב אליה,
אין ספק שלי קשה (ובטוחני שגם לה, כואב לה הצוואר , האצבע מציקה...) קשה לי לראות אותתה כמו ציפור פצועה.. אבל הבעיה בעיקר היא לא הטיקים כמו השינוי בהתנהגות, לעיץתים היא כל כך אימפולסיבית , שלדוגמא כמעט נדרסה.. אני איבדתי עשתונות והכל בגלל משהו קטן שלא רצתה לעשות וכניסיתי לתפוס לה יד כשהיינו בכביש התחילה להשתולל.. או כאשר באמצע נסיעה הוציאה יד ישרה מהחלון .. כמעט הורידו לה את היד... אני מוצאת את עצמי בקונפליקיטים קשים מול התנהגות לא לגיטימית ולא יודעת כיצד לנהוג... לא יודעת האם קשור או לא קשור לטיקים אבל העובדה היא שזה החל יחד. (למרות שגם לפני כן היו מן הסתם חיכוכים כאלו ואחרים) אבל אף פעם לא בעוצמות כאלו.
אשמח למידע ...
וגם מה כדאי לי "להכין" לפגישה עם הפרופסור? קראתי כאן על יומן טיקים?

תודה

שלום לאמא מיוחדת

את בהחלט נמצאת בתהליך של אבחון מסודר.
אבחון נוירולוגי - חשוב לעשות את האבחנה בין הפרעת טיקים (לרבות טוראט) לבין הפרעות תנועה אחרות.
אבחון פסיכיאטרי - חשוב על מנת לעשות את האבחנה בין הטיקים לקשיים / הפרעות אחרות בהתנהגות.

ניתן להתרשם, כי קיים קושי לעשות את האבחנה בין התנהגות שקשורה לטיקים לבין התנהגות מפריעה כלשעצמה.
ניתן לקוות, שתוכלו לקבל על כך תשובה / הבהרה לאחר הביקור אצל פרופ' אפטר.

חום ואהבה אינם מזיקים אף פעם וחשוב להתמיד בכך, יחד עם הצבת גבולות בייחוד כאשר מדובר בהתנהגות שעלולה להיות מסוכנת.

עד לפגישה עם הפסיכיאטר, מומלץ מאד:
א. לנהל רישום של התנהגויות, שנראות לכם מסוכנות, בעייתיות או מפריעות.
ב. כאשר ברור לכם שמדובר בטיקים או כאשר ההתנהגויות אינן מסוכנות או מפריעות לסביבה - חשוב להשתדל ולא להעיר לילדה על כך.
ג. ממליצה בחום לקרוא קצת במאמרים ובשאלות הנפוצות של הפורום - מה שאולי עשוי לסייע ולתת בהירות לגבי השאלות שהעלית כאן.
ד. כמו כן, ניתן ומומלץ להירשם לסדנת הורים שתיפתח בתחילת נובמבר 2013. /www.facebook.com/notes/" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/notes/אסטי-תסמונת-טוראט/-סדנאות-מפגשים-וקבוצות-תמיכה-אל-תישארו-לבד/453041011475682" rel="nofollow" target="blank">פרטים נוספים בקישור הבא.

למעלה