טורוברדים וכאבי גב

אורלי 2

New member
טורוברדים וכאבי גב

שלום לכולם, אני חדשה בפורום וגם לא רוכבת כבר כמה שנים, אך מקווה לחזור מתישהו. אני קוראת בפורום כבר יומיים מרגע שגיליתי אותו ודי נהנית, מציצות בין השורות גם נקודות היסטוריות עוד מזמני וזה נחמד. אבל.... לרדת על טורוברדים? למה? יש מי שאוהב ערבי ויש מי שאוהב קווטר ועל טעם וריח אין מה להתווכח. לידיעתך מנהל פורום יקר לי דווקא הסוסים הערבים עשו מאז ומתמיד כאבי גב, והיה לי הרבה יותר קשה לרכב עליהם מאשר לטורוברדים שאליהם הייתי רגילה. אז אנא בלי להעליב, כדי שאשאר בפורום ואוכל להנות ממנו

אבו-דני

New member
ברוכה הבאה אורלי יקירה

--- צר לי לקרוא שנפגעת מדבר מה ובכן לפני שאגיב בעניין יש מבוא: לא לי ניתנה כל החוכמה והבינה והידע והנסיון בעולם. כאן הנני כאחד האדם רק ששמי צבוע כחול להבדילני מהשאר. ט´ורוברד הוא סוס גבוה שהליכתו גורמת לתנועה מעלה מטה ארוכה יותר, זה פיזיקה לא דיעה..ערבים בעקרון נמוכים יותר ועוד דבר הם גם יותר קצרים (פחות חוליות) אבל חשוב לדעת שהשפעת התנועה גם נגזרת של זוית הכתף...תנועת הרגל (סיבובית..או פנימה וכו´) וכן מבנה הרגל אורך החלק הסופי לפני הפרסה (בולם הזעזועים) THE PASTERN שהוא חלק חשוב מאוד מאוד בנוחיות הרכיבה.. כך שזה עשוי להשתנות מסוס לסוס רק שאני התייחסתי לכלל אני מניח שיש עוד שמבינים בעניין יותר ממני והם יוסיפו עוד מידע

*Trinity*

New member
זה מאוד ספציפי...

כל סוס ומבנה הגוף וצורת ההליכה שלו, כמובן שיש חלוקה לסוגי הסוסים אך גם בתוך חלוקה זו יש הבדלים ספציפיים בצורת ההליכה בין הסוסים. זה מאוד תלוי לאיזה סוג תנועה הרוכב רגיל. רוכב שרגיל לרכב על טורוברדים מן הסתם לא ירגיש בנוח על סוס ערבי, וההפך. ורוכב שרגיל לרכב על הסוס הערבי שלו ויעלה על סוס ערבי של מישהו אחר, גם עשוי להרגיש לא בנוח. לדעתי, אין להשוות בין סוגי הסוסים, אלא צריך להשוות בין סוגי הרוכבים!

אורלי 2

New member
הרגלי רכיבה

בילדותי קראנו לסוסים ערבים מכונות תפירה בגלל הצעד שלהם. ולנו מי שלא היה רגיל לרכב עליהם זה היה מאוד לא נוח, אנחנו היינו רגילים רק לצעד הארוך של הטורוברדים. מאידך יש לי המון חברים וחברות שלא יכלו לרכב על כלום חוץ מסוסים ערביים, ולכן לדעתי בלי קשר לפיזיולוגיה וכאלה כל אחד מתרגל לצעד מסויים ומרגיש נוח איתו.

למעלה