טורדנות כפיתיות

Gameboy4

New member
הדרכה

הטיפול הכי טוב זה שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול התנהגותי. בגזרת הטיפול התרופתי הרבה פעמים משלבים שני סוגים: סוג אחד של SSRI כמו פרוזק, ציפרמיל, לוסטרל וכדומה, וסוג שני זה תרופות אנטיפסיכוטיות במינון נמוך כמו ריספרדל, סרוקוול וזיפרקסה. הדיכאון והמחשבות האובדניות יחלפו ברגע שתטפל בOCD, משום שהתרופות הללו גם נוגדות דיכאון. אמנם כעת אתה מרגיש לא טוב, אבל אם תיגש לטיפול תראה את האור בקצה המנהרה. הדבר הראשון שעליך לעשות הוא לפנות לפסיכיאטר להתאמת טיפול תרופתי.

דורון160

New member
טורדנות כפיתיות

שמי דרון נעים מאוד. סובל מכפייתיות טורדנית כבר למעלה משנה. אבקש הדרכה להיתמודדות עים המחלה. כמו -כן יש לי מחשבות אובדניות, ברגע של תיסכול, ומתח נפשי. אבקש הדרכה להיתמודדות עים המצב. בתודה: דורון

אמא11

New member
בוקר טוב דורון וברוך הבא לפורום../images/Emo13.gif

כאן בעמוד זה מצד שמאל יש לינק ל"קישורים" -מתחת למילים "עוד בפורום". בקישורים מצד ימין נפתחת רשימה של קטגוריות רבות. תיכנס לקטגוריה "אפשרויות טיפול" ואני מציעה לך לקרוא קצת. יש באתר של מכון קוגנטיקה הסבר טוב על CBT. יש משהו שכתבתי במסגרת דיון "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" שאולי יעזור קצת. אני ממליצה גם להכנס לקטגוריה של "טיפים של חברי הפורום". לא מדובר אמנם בטיפול אבל הטיפים מעולים ואולי תוכל להעזר בחלק מהם. מקוה שתמשיך לשתף ולהשתתף תמי

אמא11

New member
ודורון,

בקשר למחשבות האובדניות. רק אתה יכול לדעת מה באמת מייצגת האמירה/מחשבה "בא לי למות" ועד כמה זה רציני מבחינתך. אם אכן זה רציני, אנא פנה בדחיפות לערן או לסהר או לרופא. האם מישהו בסביבה הקרובה יודע מה עובר עליך? האם שיתפת מישהו? רק טוב תמי

למעלה