טורבינת רוח

כפיר c2

New member
טורבינת רוח

אם מישהו מחברי הפורום יוכל להעלות שרטוט/תמונות של בניית טורבינת רוח עם הסברים זה יהיה מצויין. הטורבינה אמורה להפעיל תאורת גינה

ohhno

New member
תוכל להתחיל מפה

הקישור: http://www.galgalyarok.org/windturbines

Eldadius

New member
חבל על הסיבוך

טורבינת רוח תהיה ככל הנראה יקרה יחסית ולא בטוח שתעבוד לך, שלא לדבר על זה שזה יכער לך את הגינה. יש כבר כיום למכירה גופי תאורה לגינה שבאים עם קולט שמש, שצוברים אנרגיה ביום ומאירים בלילה, ויכול להיות שזה יתאים לך.

yuval zmiri

New member
Small Wind Turbine Design Notes

Notes based on a session during the Centre for Alternative Technology Windpower Course Notes written and taught by Hugh Piggott with input from Claus Nybroe.​

blowpipe

New member
תראה, אני אוכל להביא לך ערמה של לינקים, אבל

אולי תוכל בבקשה למקד קצת קודם: איזה הספק פחות או יותר אתה רוצה לקבל? האם גופי התאורה כבר קיימים? נראה לך שיש לך "מספיק רוח"? כיוון שמדובר רק בהפעלת תאורת גינה, אז אני משער שההספק לא גדול, ולכן אולי במקרה זה פחות חשובים הפרטים, אבל בכל זאת אוכל לעזור יותר אם תפרט קצת יותר על הכיוון שלך. בעיקרון יש כל מיני סוגים של טורבינות רוח, ומבחינת טורבינות לבנייה עצמית יש הרבה מאוד חומר באינטרנט. לבנות טורבינה קטנה זה לא מסובך לרוב, כל עוד אתה לא מצפה ממנה יותר מדי.

jonap

New member
גם אני מתענין לאחרונה בלהאיר נורות בגינה

מחשמל ירוק. אני רוצה להדליק 4 נורת של 35 וואט. מצאתי בEBAY קולטים סולארים, בשביל 72 קולטים (1.8 וואט, 3.5 אמפר, 0.5 וולט-כל אחד) הם מבקשים 149 דולר (http://global.ebay.com/72_Solar_cells_WHOLE_3x6_18Wea_TABBED_B_grade/180413851202/item). 1) כמה תאים כאלו צריך בשביל להטעין מצבר (וכמה אמפר המצבר צריך להיות) שיספיק ל8 שעות בשביל כל הנורות? 2)האם מטען מצברים יכול להיות מחובר לקולטים ישירות או שצריך אזשהו ממיר באמצע? 3) כמה אפשר לצפות מטורבינה ביתית? נ.ב יש מלא מידע באינטרנט איך להרכיב את התאים כדי ליצור פאנל אחד

creth11

New member
נתונים ומחשבות

איני יודע איזה נורות היתכוונת אבל 4 נורות 35W לאחת זה הרבה וניתן גם להוריד את ההספק הנידרש ע"י שימוש בנורות LED שהן יותר יקרות אבל יחסכו עלויות במיתקן. נורות ה LED ניתנות להזנה ישירות ממצבר דבר החוסך את ההמרה למתח רשת. LED חסכוני ביותר בהספק הנידרש. וכעת לחישובים: אני מניח שהנתון אליו כיוונת הוא 35W 220V לנורה (נורת PL , עבור LED נידרש הרבה פחות בערך עשירית) סה"כ ההספק הוא 140W וזאת לכ 8 שעות מיכאן מיתקבלת כמות האנרגיה הדרושה לכך וואט שעה 140W X 8 = 1140 מצברים נימדדים באמפר שעה ומתח המקובל שלהם הינו 12V (נידרש ממיר) ומיכאן מיתקבל שאגירת המצבר תהיה לפחות 120 אמפר שעה (חישוב תיאורטי הינו 93 אמפר שעה אבל הוספתי 30% להפסדים) ורצוי אפילו 150 אמפר שעה לשם המחשה מצבר רכב פרטי רגיל הוא בערך 50אמפר שעה כלומר צריך 3 מחוברים במקביל. כמובן הקולטים שלך צריכים לספק את האנרגיה הנ"ל במשך כ 6 שעות שמש ממוצע כלומר אתה זקוק לקולטים המספקים 300 וואט שעה. בדוק שימוש בנורות LED כך שכל הצרכים שלך יקטנו ב 1/10 ומחיר המערכת יהפוך שפוי יותר לשם המחשה LED בעל עוצמת אור אדירה הספקו רק 3W , יש LED בעל אור מרוכז היכול לשמש כספוט (אלה המיועדים לפנסים) ויש LED בעל אור מפוזר יותר או אפילו שרשרות של LED וכאלה המחליפים צבע לפי רצונך. אתר לקניית LED בזול השולח לארץ www.dealextreme.com

jonap

New member
וואלה תודה!! עזרת לי מאוד!!

את הלד אני פשוט מחבר למצבר בלי שום ממיר? זה גם לא ישנה אם אני אחבר כמה ביחד?

creth11

New member
תלוי במתח הנידרש ע"י הLED

יש LEDים המתאימים לחיבור ישיר ל 12V ויש כאלה שצריך להוסיף להם נגד להפחתת המתח. תלוי בנתונים של הלד המסויים. אם אתה מיתכוון להיכנסל תחום הזה צריל קצת להשלים ידע בעיקר בחשמל וחישובים פשוטים.

למעלה