טורבינות רכס בשנית

טורבינות רכס בשנית

מישהו יכול לספר לנו מהו בדיוק הסיפור של 10 הטורבינות שברכס בשנית? והחשוב מכל, מה הקטע של חברת חשמל בנושא?

shapira meir

New member
טורבינות הרוח

בתמצית: הוקמה טורבינה אחת בגלבוע ואחת ליד אלוני הבשן, והיזמים טענו על חוסר כדאיות כלכלית עד שאנשי רמת הגולן נטלו יוזמה ובנו את הנוכחית המספקת 5-6 מגואט חשמל (בהתחלה היצור היה 3.5 מגוואט כאשר הצריכה היתה 4.5). אני יכול לספר שבכרתים למשל, כל אספקת החשמל לאי נובעת מחוות טורבינות במזרח האי, ולפי ספירה שלי יש שם יותר מ-800 !!! וזה לא סיפור חדש, כי אנרגיית הרוח נרתמה לצרכי האדם כבר בתקופה המינואית וברכסי הרים רבים בכרתים תמצאו טחנות רוח מינואיות רבות. אני מצרף מאמר של יואב צור מנהל חוות בשנית

מי אם לא מאיר? ../images/Emo51.gif

תודה מאיר, ידעתי שממך תבוא הישועה. מיכה

טורבינות הרוח

האם ידוע לך מהו ההסדר בין מפעילי הטורבינות בתל ע'סניה לבין חברת החשמל?

shapira meir

New member
אין הסדר

החברה שבנתה אותם מקבלת את הרווחים ואילו חברת חשמל שהיא המונופול על החשמל במדינה מנחה אותם מה לעשות (עובדה שהם הוגבלו לעשר טורבינות) כאשר ההנחיות הן בגדר הנחתות מחייבות. אני מניח (זאת לא יגלו לנו) שחברת חשמל מקבלת איזשהוא נתח במסווה של "ייעוץ" ודמי הנחיה וכו. אגב, את הטורבינה בגלבוע לא ראיתי מעולם בפעולה, כנראה גם היא הושבתה מחסר כדאיות (עלות התחזוקה גבוהה מאוד). אגב, ליד הטורבינות ישנו מבנה קטן שתפקידו לפקח על הפעלתן ובחוץ ישנם ממש מאגרים לחשמל רזרבי (אבקת חשמל?
) כך נאמר לי פעם.

אין הסדר?

לפי מה ששמעתי (לא מבוסס), חברת החשמל כמונופול, קונה מהמפעילים של חוות הטורבינות את החשמל, מעבירה אותו בתשתיות שלה (עמודים וכבלים) ליישובים. בתכנון המקורי, רצו להקים 20 טורבינות כאלו בחווה, אבל החברה להגנת הטבע, היא שהטילה את המגבלות כמו גם חיל האויר, ולכן הוקמו רק 10. הבעייה שלהם היתה פחד שבעלי כנף ינזקו, שהרעש יפגע בחי ובעיקר בעיית האלקטרומגנטיות הגבוהה שיוצרות הטורבינות והשפעתן על הסביבה. לגבי הרזרבות - אבקת חשמל

shapira meir

New member
כמובן שהרשת היא של חברת חשמל

כי כמו שאמרנו היא מונופול, אבל חוות החשמל היא פרטית. מענין שבכרתים יש 800 טורבינות והאנשים שם בריאים מאוד. יכול להיות שההגבלה באה מסיבות מונופוליות?

EYTAN I55

New member
הטורבינות מייצרות זרם ישר וצריך

להפוך אותו לזרם חילופין ובשביל זה קיימים "המכלים של אבקת החשמל".עד כמה שידוע לי חברת החשמל קונה ממי-גולן את החשמל כפי שהם קונים מכפר הנשיא(הטורבינה בירדן ההררי).עפ"י מה ששמעתי כמות החשמל המיוצרת בטורבינות עסניה מספיקה לתיצרוכת החשמל הביתית של רמת הגולן.לפני המון שנים הפרופ' שהתחיל את הפרוייקט(אח"כ עזב לכמה שנים לארה"ב ומישהו אחר המשיך)היה חבר של הורי וכל פעם שהיה עולה לרמה היה עוצר אצלנו,וכשראה את הרוחות אצלנו עשה אצלנו נסיונות ובשלב מסויים בניתי לו עמוד שחיברנו עליו טורבינה.הבעיה היתה להפוך את הזרם מישר לחילופין יותר כלכלית כאדם פרטי מאשר הנדסית ובשלב מסויים ויתרנו לא לפני שזכינו לביקור מאנשי חברת חשמל שבאו לדאוג לאינטרסים שלהם.היום יש לאבא שלי עמוד בגובה של 14 מ' המשמש לתליית דגל ביום העצמאות.

EYTAN I55

New member
שמעתי פעם שההגבלה היא בכלל מהצבא

הטורבינות משפיעות על המיכשור באבו-נידה. אין לי שמץ של מושג אם זה נכון.ואותי חינכו בבית שעם מה שקשור בביטחון לא מתווכחים.

יש טורבינה גם בדרום הר חברון

נידמה לי שבמצדות יהודה העמידו טורבינה לבדיקת הכדאיות הכלכלית. דרך אגב, בעבר ראיתי את הטורבינה של הגלבוע עובדת. ונידמה לי שיש שם שתיים, גדולה וקטנה.

זה הסיפור

כאמור, חברת "מי הגולן אנרגית רוח" הקימה (בשנת 1993) ומתחזקת כיום את חוות טורבינות הרוח ברכס בשנית (תל ע'סניה). חברת החשמל קונה מהחברה את החשמל ובזה נגמר תפקיד חברת מי גולן, יען כי מה לעשות לחברת החשמל לישראל אין אמנם מונופול על ייצור חשמל בארץ, אך יש לה כן מונופול על הולכת החשמל בארץ. תושבי רמת הגולן אינם נהנים ממחיר חשמל מוזל, היחידה שמרוויחה - כך אני מקווה, היא חברת מי גולן אנרגית רוח. זה על קצה המזלג הסיפור. תודה
מקרב לב לכל החברים שעזרו לי להעשיר את הידע על חוות הטורבינות בתל ע'סניה בפרט ועל הנושא בכלל. ולאות תודה לחברי הפורום, החלה פריחת אירוס הגולן(מצורף צילום) בצומת המפלים, ראיתי שני פרטים וכן מספר פרטים שיפתחו כנראה במהלך שלושת הימים הקרובים

למעלה