טורבוג'ן על הגל

רק דיברתי על כך שהחברה צריכה מזומנים ....
הודעה מאתר מאיה:
טורבוג'ן-הנפקה פרטים במסגרת הסכם הלוואה המירה למניות עם אלכס כץ
https://maya.tase.co.il/reports/details/1532689

עכשיו כל משקיע עם ניסיון של כמה שנים בשוק יודע לעשות את החשבון הפשוט, האחד ועוד אחד שצריך לעשות כאן ..
שני פטנטים זריזים וחשובים ... הלוואה זריזה מבעל עניין בחברה, הלוואה הניתנת לפירעון מוקדם.... ביחד שווה לעסקה גדולה בפתח, הזמנה שהם צריכים לספק ובסגנון.
עכשיו זה רק עניין של זמן עד שטורבוג'ן תודיע על אחת כזו, שבוע שבועיים חודש חודשיים והטריגר שלי לכניסה יופעל (ראו הודעה קודמת שלי בנושא) וכמובן איני יועץ ואיני ממליץ.. סתם משקיע פשוט שיודע לקרוא את התמונה המלאה🧐
לגמרי מסכים, ומה שנתן לי את המילה האחרונה שזה המצב זה ההודעה על ההתקשרות עם חברה אמריקאית לצורך תחילת פעילות.
הדבר מהווה צעד קריטי וחשוב להמשך ההתנהלות של החברה בכל הנוגע להתקשרות ופריסת עבודתה בארצות הברית.
מאמין שמפה יתחילו להיכנס מזומנים לחברה, מה שיעורר גם את המשקיעים ואת ההתעניינות סביבה.
לא המלצה!

מסכים איתך למען האמת, היא סבלה המון ללא ספק ולכן הגיעה למחר שהגיעה, אך שינוי התפנית מאז קבלת אישור הפטנט מהווה נקודת תפנית וכל עיוור יפתח גרף ויראה...
אני מאמין שכמו שרשמו ורשמתי פה כבר מפה החתימה על החוזים תהיה קרובה, עניין של זמן הכרה במוצר כבר יש להם.
ללא ספק ארצה לראות כסף נכנס בקרוב אך בנסיבות הסיטואציה מוכן לקחת את הסיכון ולהיכנס עוד לפני החתימה על החוזים כדי להיות שם כשזה קורה כבר.
לא המלצה

NatanArno

New member
הכל עובד לפי שלבים ובארה"ב לפי הספר.
אין קיצורי דרך.
אחרי שהתקבלו אישורי הפטנטים של טורבוגן מגיע שלב במו"מ לעיסקאות פוטנציאליות.
כשהדברים מתבשלים ובפרט בתחום האנרגיה הירוקה (שם זה רץ מהר יותר) נוצרת עסקה.
זו מכניסה $$$ והדבר מעלה את נזילות החברה
וכולם הפי

הכל עובד לפי שלבים ובארה"ב לפי הספר.
אין קיצורי דרך.
אחרי שהתקבלו אישורי הפטנטים של טורבוגן מגיע שלב במו"מ לעיסקאות פוטנציאליות.
כשהדברים מתבשלים ובפרט בתחום האנרגיה הירוקה (שם זה רץ מהר יותר) נוצרת עסקה.
זו מכניסה $$$ והדבר מעלה את נזילות החברה
וכולם הפי
מחזק, כבר רשמתי שאישור הפטנט יהווה נקודת תפנית.
מפה יחתמו החוזים והכל יראה אחרת כשכסף נזיל יכנס לחברה.
תמיד שמח לראות חברות ישראליות מצליחות!
נשאר לקוות שאולי הם יביאו את הישועה ויוזילו לנו את מחירי החשמל :)

Hanan82Sal

New member
למען האמת זו הלוואה שנחשבת היום לזולה מאוד
ואתה צודק, מי ששם כסף עכשיו בטח יודע למה מסוגלת החברה ומה עדוי לטמון לה העתיד.
אם היה ספק במשהו לא היה שם כסף,
ככה גם אני הייתי נוהג

NatanArno

New member
פיתוח טורבינות מתקדמות לייצור חשמל עצמאי.
מי ששם יד על טורבוגן זה משקיע הנדל'"ן אלכס כץ שמביע אמון מלא בפוטנציאל הגלום בה.
עם הקשרים הענפים שלו בתעשיית הנדלן בארה"ב והיכרותו עם נושאי האנרגיה הירוקה הדבר עשויי להאיץ את חדירתה של טורבוגן לשוק האמריקאי
מצורפת הכתבה...

פיתוח טורבינות מתקדמות לייצור חשמל עצמאי.
מי ששם יד על טורבוגן זה משקיע הנדל'"ן אלכס כץ שמביע אמון מלא בפוטנציאל הגלום בה.
עם הקשרים הענפים שלו בתעשיית הנדלן בארה"ב והיכרותו עם נושאי האנרגיה הירוקה הדבר עשויי להאיץ את חדירתה של טורבוגן לשוק האמריקאי
מצורפת הכתבה...
לאחר שתי אישורי הפטנטים, גיוס כסף לכניסה לשוק האמריקאי היא הכרחית ומבורכת.
שים לב גם לשער המנייה שבה רכש (1200 שכן כיום מחיר המניה עומד על 735).
ללא ספק יש לעשות את החושבים ולהבין לבד את הפוטנציאל העצום והלא רחוק של החברה.

לדעתי האישית בזמן הקרוב כבר נראה חוזים נחתמים וכסף מתחיל להיכנס וזה יהווה את האישור הסופי לכל הספקנים.
לא המלצה לפעולה.

Hanan82Sal

New member
כאן אני יכול לצעוק עד לשמים, פאק, פאק, פאק
טורבוגן 15 למעלה ואני בחוץ
איזה עיוור הייתי. פאקקק

כאן אני יכול לצעוק עד לשמים, פאק, פאק, פאק
טורבוגן 15 למעלה ואני בחוץ
איזה עיוור הייתי. פאקקק
לדעתי האישית לא מאוחר... היא עדיין במחיר נמוך, מעבר לזה שהפוטנציאל שלה ומקומה לא תואם בכלל את המחיר.
כשהיא תתחיל למכור ומאמין שזה יקרה בקרוב מאוד נראה פתאום התעוררות של המשקיעים, רק שיזכרו שדיברנו עליה עוד לפני ;)
לא המלצה

NatanArno

New member
מזכר הבנות לטורבוג'ן עם חברת PEG ודריסת רגל ב ניו-יורק
כתבה הבוקר המאיה
PEG זו חברה שעוסקת בייצור,שיווק והתקנת מערכות אנרגיה בבינייני מגורים, משרדים, תעשיה ואחרים בכל החוף המזרחי בארה"ב

מזכר הבנות לטורבוג'ן עם חברת PEG ודריסת רגל ב ניו-יורק
כתבה הבוקר המאיה
PEG זו חברה שעוסקת בייצור,שיווק והתקנת מערכות אנרגיה בבינייני מגורים, משרדים, תעשיה ואחרים בכל החוף המזרחי בארה"ב
צעד מרשים, זה יכול להוביל להכנסות בצורה ישירה ומהירה מאוד, בהכרח אם התשתית של החברה שנחתם מולה המזכר הבנות פועלת בצורה רחבת היקף בניו יורק - מה שכמעט בצורה אוטומטית יכניס את טורבוג'ן לעסק ויחסוך לה הרבה כסף על שיווק והוצאות מיותרות. בהחלט מרשים

NatanArno

New member
והנה כתבה שראיתי בפאונדר

מניח שמהר מאוד הדבר הזה ייתפוס תאוצה ויעורר נעניין רב בקרב משקיעים.
בו לא נשכח שבמדינת ניו-יורק נלחמים באנרגיות מזהמות ומקדמים בדחיפות נושאי אנרגיה ירוקה

והנה כתבה שראיתי בפאונדר

בו לא נשכח שבמדינת ניו-יורק נלחמים באנרגיות מזהמות ומקדמים בדחיפות נושאי אנרגיה ירוקה
הדבר הכי טוב שהם יכלו לעשות זה הצעד הזה...
בלי לחכות, לנצל את המומנטום החיובי ולהתחיל כניסה לשוק האמריקאי שהוא מלא הזמדמנויות (וכמובן הכי חשוב -כסף).
נראה שהחברה הולכת למקום חיובי, בין אם אישורי הפטנטים בשבוע שעבר ועכשיו הצעד הזה, ומאמין שבהמשך נראה עוד כאלה.
מאוד אוהב מה שקורה שם.
כמובן לא המלצה :)

tby1

Active member
והנה כתבה שראיתי בפאונדר

אתם מבינים שלא מדובר באנרגיה ירוקה? הם שורפים גז בטורבינה שמייצרת חשמל ומהחום שנוצר מחממים מים

david_st1

Member
אתם מבינים שלא מדובר באנרגיה ירוקה? הם שורפים גז בטורבינה שמייצרת חשמל ומהחום שנוצר מחממים מים
אמת.

אבל עדיין ההליך שריפה והאנרגיה שזה מייצר הרבה יותר "בריא" לעולם שלנו מאשר דרכי הפעולה הנוכחיים.
כמובן שהכי בריא לעולם זה שימוש גרעיני להפקת אנרגיה אבל מומחים מעריכים שלא יהיה שימוש תעשייתי באנרגיה גרעינין בעשרות שנים הקרובות, לא בדרך הפעולה הנוכחי של מדינות.

ואם נדבר קצת עסקי, ההליך להפקת אנרגיה לחימום מים הוא חסכוני ב30-40 אחוז מהמקור, אמנם לצרכנים הקטנים זה לא יהיה משמעותי חיסכון של עשרות עד מאות דולרים בשנה לעומת הדרך המסורתית, אבל לתעשיות גדולות זה כבר השפעה על מאזן!

tby1

Active member
יש רק בעיה אחת, הם לא פונים לתעשיות גדולות.

עולם האנרגיה העתידי יהיה מבוסס על מקורות ירוקים ואחסנת אנרגיה. עולה בדעתך שנניח בירושלים יתירו לכל קומפלקס של כמה מאות דירות לבנות לעצמם תחנת כוח גזית באמצע העיר?

roee1265

Member
יש רק בעיה אחת, הם לא פונים לתעשיות גדולות.

עולם האנרגיה העתידי יהיה מבוסס על מקורות ירוקים ואחסנת אנרגיה. עולה בדעתך שנניח בירושלים יתירו לכל קומפלקס של כמה מאות דירות לבנות לעצמם תחנת כוח גזית באמצע העיר?
טורבוגן פונה בעיקר לבניינים פרטיים ובנייני משרדים בארה"ב, שם התשתית יכולה לאפשר הרכבת הטורבינות המיוחדות של החברה ולחסוך בעלויות חשמל לרוב המשק.

אם נכניס את כל מה שקרה מהחודש האחרון למשוואה אם זה האישורים, גיוס הכספים והשת"פ שסגרו לפני שבוע, התוצאה היא לקוחות ולכן אני סבלני לראות באיזה דרך טורבוג'ן תכניס את הלקוחות העיקריים שלה, ואני חושב שזה יקרה מהר מאוד

טורבוגן פונה בעיקר לבניינים פרטיים ובנייני משרדים בארה"ב, שם התשתית יכולה לאפשר הרכבת הטורבינות המיוחדות של החברה ולחסוך בעלויות חשמל לרוב המשק.

אם נכניס את כל מה שקרה מהחודש האחרון למשוואה אם זה האישורים, גיוס הכספים והשת"פ שסגרו לפני שבוע, התוצאה היא לקוחות ולכן אני סבלני לראות באיזה דרך טורבוג'ן תכניס את הלקוחות העיקריים שלה, ואני חושב שזה יקרה מהר מאוד
אכן כך, הכניסה לארה״ב החלה, וכמו שנאמר החברה פונה לבנייני מגורים ומשרדים ופחות לתעשיות הגדולות.
החברה כבר החלה בשתפ עם חברה גדולה להטמעת המערכות שלה.
זה עניין של זמן סך הכל, הסקטור חזק וימשיך להתחזק עם הגבלות ורגולטורים שיכנסו בנושא ויחזקו את הצורך והביקוש למערכות האלו, מה גם שסך הכל מדובר בחיסכון בייצור האנרגיה, ואני אישית לא מכיר בן אדם שלא רוצה לחסוך...
אין לראות באמור המלצה

dw

Well-known member
מנהל
צר לי אך אינני רואה מדוע טורבוג'ן עדיפה ע"פ נוסטרומו למשל. שתיהן בתחום ייעול תשתית אנרגיה.
מדובר בסטארט אפ בשלב יותר ראשוני (נוסטרומו כבר סיפקה כמה מערכות מסחריות, בישראל ובארה"ב), הנסחר בשווי כפול (100 מלשח למול 50).
גם מבחינת המאזן טורבוג'ן נחותה לנוסטרומו.
לא שאני פוסל השקעה קטנה מבחינת פוטנציאל עתידי, למשקיעים המחפשים השקעה בהון סיכון, אולם יש כמה וכמה סטארט אפים מעניינים בשוק התל אביבי (למשל סונוביה, ש"ש 40 מלש"ח) ובסקטור האנרגיה כאמור נוסטרומו נראית לי אטרקטיבית יותר, בתמחורה הנוכחי. אם כבר אז באופן נאיבי אפשר היה לצפות שנוסטרומו היתה מתומחרת כפול מטורבוג'ן, ולא להפך.

וובינר של טורבוג'ן מהשנה שעברה:
Turbogen Webinar 23.2.2022 on Vimeo
כאמור לגמרי נחמד כסטארט אפ אבל כך גם נוסטרומו (כשזו כבר מתחילה להציג קבלות בדמות מערכות מסחריות ראשונות)

שרשור על נוסטרומו:
נוסטרומו מקבלת אישור מימון בארה"ב | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
Lead C&I buildings to zero carbon with energy storage (nostromo.energy)
וובינר איתם:
החצר האחורית מארחים את חברת נוסטרומו - YouTube

בבחירה בין השתיים, ושיקלול התמחור בשוק, נראה לי שהשקעה בנוסטרומו נראית אטרקטיבית יותר מטורבוג'ן (שלב טכנולוגי מתקדם יותר, תמחור חצי, מאזן עדיף)

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אני רואה שהחצר האחורית אירחו בוובינר עוד 2 סטארט אפים בסקטור: תיגי וברנמילר.
תיגי נסחרת לפי 20 מלש"ח וברנמילר נסחרת לפי 60 מלשח.
לכולם יש פוטנציאל וחלומות כמובן, וכולן מעניינות להשקעה ספקולטיבית, לכן באמת שלא רואה מדוע טורבוג'ן צריכה להיסחר בפרמיה עליהן.
להכיר כמה חברות בסקטור זה due diligence מינימלי.

החצר האחורית מארחים את החברות תיגי סולאר וברנמילר למפגש בנושא:ייצור ואגירה של אנרגיית חום מתחדשת - YouTube

נערך לאחרונה ב:
למעלה