טורבוג'ן על הגל

בימים האחרונים נתקלתי בחברה ישראלית מעניינת בשם טורבוג'ן, נתקלתי עליה בעקבות ידיעה על אישור פטנט יחודי בארה"ב שיאפשר לטורבינות גז שלהן לקרר את עצמן ולעבוד ביעילות יתר על פני מתחרים.

בשורה התחתונה - חיסכון בעלויות חשמל לתעשיות הגדולות.

החברה כבר פועלת בישראל אצל מגוון גדול של עסקים כמו בתי מלון, בתי אבות ועוד מגוון מבנים תעשייתיים... וכמובן שעכשיו החברה מכוונת לשוק הגדול שבארה"ב, שם הכסף הגדול.

לפני שאכנס כאן בדיון לנתונים כלכליים, אשמח לדעת מה חושבים עליה כאן לטווחים ארוכים בלבד.
אציין שהיום המניה עלתה ב-12.5% בווליום חריג כי כנראה את אישור הפטנט שהתקבל המשקיעים רואים כאיכותי מאוד וצופים התקדמות עסקית משמעותית.

בימים האחרונים נתקלתי בחברה ישראלית מעניינת בשם טורבוג'ן, נתקלתי עליה בעקבות ידיעה על אישור פטנט יחודי בארה"ב שיאפשר לטורבינות גז שלהן לקרר את עצמן ולעבוד ביעילות יתר על פני מתחרים.

בשורה התחתונה - חיסכון בעלויות חשמל לתעשיות הגדולות.

החברה כבר פועלת בישראל אצל מגוון גדול של עסקים כמו בתי מלון, בתי אבות ועוד מגוון מבנים תעשייתיים... וכמובן שעכשיו החברה מכוונת לשוק הגדול שבארה"ב, שם הכסף הגדול.

לפני שאכנס כאן בדיון לנתונים כלכליים, אשמח לדעת מה חושבים עליה כאן לטווחים ארוכים בלבד.
אציין שהיום המניה עלתה ב-12.5% בווליום חריג כי כנראה את אישור הפטנט שהתקבל המשקיעים רואים כאיכותי מאוד וצופים התקדמות עסקית משמעותית.
נראה מעולה, אולי הבשורה על אישרו הפטנט יביא לשינוי מגמה ולתחילת עליו, נראית חברה עם פוטנציאל עצום בשוק עצום רווחי.
בהצלחה, אעקוב.

deltaZer0

Well-known member
T/R/I/S/T/I

בהיבט הטכני: תיקון עד 930-950 בהחלט אפשרי...

BUT...
T/R/I/S/T/I

T/R/I/S/T/I

T/R/I/S/T/I

קבצים מצורפים

• 1687199381006.png
    1687199381006.png
    KB 43.2 · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:
כרגע צדקת, הגיע ל950 ומשם נבלמה.. ננעלה על 897.8 עם עליה של 16.34%.

הסיבה לעליה היום זה דיווח על פטנט שני בפחות משבוע, נראה מחר איך היא תסגור את השבוע.
https://www.ice.co.il/career/news/article/968222

deltaZer0

Well-known member
כרגע צדקת, הגיע ל950 ומשם נבלמה.. ננעלה על 897.8 עם עליה של 16.34%.

הכול שאלה של אג'נדה, גם בשוק ההון.

או שמחליטים להשקיע, אז קונים את הנייר ושוכחים ל-3-5 שנים(3 שנים ככול הפחות).
או, כאשר מחליטים לעשות ספקולציות,-- אז עושים את זה בשלבים תחומים: קונים-מוכרים, מנתחים מחדש ושוב קונים-מוכרים(בגישה כזאת לא מתחתנים עם הנייר לנצח, למרות הרפלקס הטבעי התת-מודעי).

נ.ב.
אני דוגל בגישה הטוענת כי המחיר בגרף כולל את כול המידע על הנייר.
פשוט חייבים לדעת לפענח את הגרף וכמובן להשתמש באמצעי ההגנה בתור הסטופ.

נערך לאחרונה ב:
הכול שאלה של אג'נדה, גם בשוק ההון.

או שמחליטים להשקיע, אז קונים את הנייר ושוכחים ל-3-5 שנים(3 שנים ככול הפחות).
או, כאשר מחליטים לעשות ספקולציות,-- אז עושים את זה בשלבים תחומים: קונים-מוכרים, מנתחים מחדש ושוב קונים-מוכרים(בגישה כזאת לא מתחתנים עם הנייר לנצח, למרות הרפלקס הטבעי התת-מודעי).

נ.ב.
אני דוגל בגישה הטוענת כי המחיר בגרף כולל את כול המידע על הנייר.
פשוט חייבים לדעת לפענח את הגרף וכמובן להשתמש באמצעי ההגנה בתור הסטופ.
מסכים, ספציפית בחברה הזאת בחרתי ללכת על השקעה לטווח ארוך..

הפסדית מאוד עם מאזן מזעזע, מה יש לחפש שם?
בשוק צריך לחפש הזדמנויות, וזו ללא ספק הזדמנות עצומה.
החברה קיבלה אישורים לשני פטנטים בשבוע אחד, המנייה מזנקת וזו לדעתי גם רק ההתחלה.
זו נקודת מפנה ואני בתור משקיע מחפש נקודות מפנה בחברות כאלה.
מפה לדעתי החברה רק תצמח.
דעתי האישית בלבד ולא המלצה, בהצלחה!

הפסדית מאוד עם מאזן מזעזע, מה יש לחפש שם?
כרגע נכון, אבל החברה חדשה ורק עכשיו התחילה לשווק את מוצריה שעליהם יש פטנטנים מגנים מכף ועד ראש..

והמחזור "החריג" זה בסהכ 260 אלף שח
הכל זה ביחס למשהו אחר, אז ביחס למניות ת"א 35 זה כלום ושום דבר, פירורים.

אבל ביחס למסחר האחרון הממוצע במניה זה נחשב למחזור מעולה ולתחלופת ידיים רצינית בנייר ולכן חריג בנוף.

deltaZer0

Well-known member
אבל ביחס למסחר האחרון הממוצע במניה זה נחשב למחזור מעולה ולתחלופת ידיים רצינית בנייר ולכן חריג בנוף.
כפי שאמרנו, אין טעם לערבב חלב ובשר -- מסחר הספקולטיבי וההשקעות.

נ.ב.
כאשר מדובר בנייר עם נזילות "מוזרה" ולא מספקת, קשה לסוחר להיכנס/לצאת בנקודות הרצויות.
אבל, המשקיע לא אמור להתעניין בכך :)

כפי שאמרנו, אין טעם לערבב חלב ובשר -- מסחר הספקולטיבי וההשקעות.

נ.ב.
כאשר מדובר בנייר עם נזילות "מוזרה" ולא מספקת, קשה לסוחר להיכנס/לצאת בנקודות הרצויות.
אבל, המשקיע לא אמור להתעניין בכך :)
אתה צודק, לי כמשקיע חדש בטורבוג'ן הנזילות פחות מעניינת ואפילו מספקת לי ברגע של חולשה בידיים גם יתרון בלהשיג את המחיר שאני מבקש - כמו שקרה לי בשבוע שעבר.

תודה רבה על ההתייחסות בתשובות המפורטות שלך :)

מחזק אותך גם פה, המטרה העיקרית בטורבוג׳ן צריכה להיות השקעה בלבד, החברה עלתה על הגל!
קיבלה שני אישורי פטנטים בארה״ב בשבוע.
מפה מאמין שיגיע הכסף גם החוזים לא יאחרו לחתום.
יש פוטנציאל אדיר בחברה.
לא המלצה

roee1265

Member
מחזק אותך גם פה, המטרה העיקרית בטורבוג׳ן צריכה להיות השקעה בלבד, החברה עלתה על הגל!
קיבלה שני אישורי פטנטים בארה״ב בשבוע.
מפה מאמין שיגיע הכסף גם החוזים לא יאחרו לחתום.
יש פוטנציאל אדיר בחברה.
לא המלצה
מסכים. התשתית מוכנה עכשיו רק נותר שהחוזים יתחילו לזרום והאמת לפי איך שזה נראה זה רק עניין של זמן.

ברגע שיכנס כסף למשוואה וזאת בנוסף לפטנטים שאושרו שמגנים עליהם מגניבת הרעיון והטכנולוגיה, הפוטנציאל האדיר באמת יתממש לדעתי.

fridman42

Member
קראתי כאן את כל השרשור ואני חייב להגיד לכם חברים יקרים, החברה מעניינת בזה אין ספק - היכולת להפיק חשמל זול במשמעותית פחות אנרגיה זה מאוד מעניין ולא פחות מזה גם חשוב.
בנוסף, נראה שעל הטכנולוגיה שלהם הם מתכוונים להגן בכל מחיר (לפי המהירות של הוצאת הפטנטים) ולכן זה גם מבליט את החברה אבל עד שאין חוזים ו/או כסף שנכנס ו/או לקוחות גדולים זו עדיין חברה שצריכה מזומנים.

אני אישית הייתי מעוניין להשקיע בטורבוג'ן (אני מכיר את החברה ועוקב אחריה לא מעט זמן) אבל הטריגר שלי לכניסה זה לקוח.ות שמשלמים. אין לי בעיה גם לשלם פרמיה של 40% על מחיר השוק הנוכחי אבל על הסעיף הזה אני אישית לא מתפשר.

אבל בכל מקרה, אדגיש אומר החברה בהחלט מעניינת - ומי שלוקח את הסיכון ומשקיע בה עכשיו יוכל (אולי) לעשות הרבה יותר כסף ממה שאני אעשה עליה בעתיד (לפי קצב הפעילות העסקית שלה אני מאמין שבהחלט אעשה כי גם אשקיע בה).

יפה אמרת, הכל עניין של ניהול סיכונים.
לטווח הרחוק אני רואה בחברה, חברה בעלת פוטנציאל עצום.
לאחר 2 אישורי הפטנטים בארה״ב מחכה לסגירת חוזים ותחילת נזילת כסף לחברה.
ללא קשר כמו שאמרת תחום האנרגיה הוא תחום עצום שהפחתת העלויות להפקת החשמל הוא צעד קריטי.
לא המלצה.

קראתי כאן את כל השרשור ואני חייב להגיד לכם חברים יקרים, החברה מעניינת בזה אין ספק - היכולת להפיק חשמל זול במשמעותית פחות אנרגיה זה מאוד מעניין ולא פחות מזה גם חשוב.
בנוסף, נראה שעל הטכנולוגיה שלהם הם מתכוונים להגן בכל מחיר (לפי המהירות של הוצאת הפטנטים) ולכן זה גם מבליט את החברה אבל עד שאין חוזים ו/או כסף שנכנס ו/או לקוחות גדולים זו עדיין חברה שצריכה מזומנים.

אני אישית הייתי מעוניין להשקיע בטורבוג'ן (אני מכיר את החברה ועוקב אחריה לא מעט זמן) אבל הטריגר שלי לכניסה זה לקוח.ות שמשלמים. אין לי בעיה גם לשלם פרמיה של 40% על מחיר השוק הנוכחי אבל על הסעיף הזה אני אישית לא מתפשר.

אבל בכל מקרה, אדגיש אומר החברה בהחלט מעניינת - ומי שלוקח את הסיכון ומשקיע בה עכשיו יוכל (אולי) לעשות הרבה יותר כסף ממה שאני אעשה עליה בעתיד (לפי קצב הפעילות העסקית שלה אני מאמין שבהחלט אעשה כי גם אשקיע בה).
אם אתה משקיע ועוקב אחרי החברה הרבה זמן היית יודע שהיא ממש קרובת לסגירה חוזים ולתחילת העבודה - התשתית מוכנה לגמרי.

המוצר עובד, הפטנטים מגנים, והכסף הוא מצרך חשוב בזה שהוא התייקר לכן חיסכון של חשמל לתעדייה הגדולה היא קריטית וחשובה, במיוחד בתקופה כזאת של השוק.

אני מבין שהטריגר שלך לכניסה זה לקוחות משלמים אבל ברגע שיהיו כאלה אתה לא תשלם פרמיה של 40% אלא אפילו 80% ממחיר השוק של היום.. לא תהיה הזדמנות טובה להכנס בתור משקיע... ספק גדול.

fridman42

Member

רק דיברתי על כך שהחברה צריכה מזומנים ....
הודעה מאתר מאיה:
טורבוג'ן-הנפקה פרטים במסגרת הסכם הלוואה המירה למניות עם אלכס כץ
https://maya.tase.co.il/reports/details/1532689

עכשיו כל משקיע עם ניסיון של כמה שנים בשוק יודע לעשות את החשבון הפשוט, האחד ועוד אחד שצריך לעשות כאן ..
שני פטנטים זריזים וחשובים ... הלוואה זריזה מבעל עניין בחברה, הלוואה הניתנת לפירעון מוקדם.... ביחד שווה לעסקה גדולה בפתח, הזמנה שהם צריכים לספק ובסגנון.
עכשיו זה רק עניין של זמן עד שטורבוג'ן תודיע על אחת כזו, שבוע שבועיים חודש חודשיים והטריגר שלי לכניסה יופעל (ראו הודעה קודמת שלי בנושא) וכמובן איני יועץ ואיני ממליץ.. סתם משקיע פשוט שיודע לקרוא את התמונה המלאה🧐

למעלה