טוראט?

טוראט?

אני כבר לא יודעת למה לייחס את הבעיה של הבן שלי. משיטוטים ברשת, עולה השאלה האם מדובר בטוראט. הבן (כמעט 7), ADHD, מטופל בריטלין. יש לו תופעה מוזרה שקיימת אולי שנתיים, אני כבר לא זוכרת: הוא נוהג לחזור על מה שהוא אומר כמה פעמים; עם הריטלין זה פחות אבל קיים. יכול להיות שזה סוג של טיק מורכב או מה שמכונה פלילליה? דוגמא:
(בשעת משחק) סופרמן ניצח את הרעים. הוא ניצח את הרעים. סופרמן ניצח את הרעים, הבנת את זה אימא?
כן.
סופרמן ניצח את הרעים.
למה?
כי הם רצו להרוס את העולם, אז הוא ניצח אותם.
יופי.
אז עכשיו את יודעת למה הוא ניצח את הרעים? הוא ניצח את הרעים כי הם רצו להרוס את העולם, נכון?
(וזה ממשיך)
זה מאוד מתיש אותנו ומפריע לו בהתנהלות חברתית עם בני גילו. מי מכיר? על מה לא חשבנו... הפרעה אוטיסטית (נשלל), בעיה שפתית (אנחנו כבר אצל קלינאית תקשורת מס' 4 שלא הצליחה לפתור את הבעיה). אגב, מדי פעם יש טיקים "רגילים" בתקופות של מתח, אבל הם נעלמים לתקופות ארוכות; אף אחד מהם לא נשאר יותר מכמה שבועות: ליקוק שפתיים, גרעפסים, חריקת שיניים, הנעה קלה של הלסת התחתונה. היו גם תקופות ארוכות "נקיות" מהם. אני יודעת שצריך אבחון מסודר, אבל מהיכרותכם עם ההפרעה, זה יכול להיות? משהו שקשור ל-OCD אולי?

שלום גרוטיאדה וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לפי תאורייך...נראה שהגעת למקום הנכון...חזרה על מילים נקרא "אקולליה"... בכל מצב אני מציעה לך לעשות איבחון ל"טוראט" באחד מבי"ח במרכז הארץ (קרוב למקום מגורייך)אצל נוירולוג מומחה לילדים..המבין ב"טוראט" בי"ח איכילוב - מרפאה להפרעות תנועה. בי"ח שניידר - מרפאת תשומת לב. בי"ח וולפסון - יחידה להפרעות תנועה.

הלנה

New member
שלום גרוטיאדה

חזרה על מילים ברצף יכול להיות טיק או OCD, אבל יכול להיות גם משהו אחר. אני ממליצה במקום לנסות לנחש, לקחת את הילד לאבחון.

חגית35

New member
לא נשמע כמו חזרה אבל...

בגלל שאר הטיקים שתארת הייתי ממליצה על איבחון מסודר מומלץ בשניידר מרפאת טוראט!

למעלה