טוראט, רק טיקים?

blums

New member
טוראט, רק טיקים?

בני אובחן כלוקה בתסמונת טוראט. לשאלתי האם מלבד הטיקים יתכן שיש בעיות נוספות ענה לי המאבחן שיתכן אבל יכול להיות שלא. המאבחן הגדיר את שהבדל בין טוראט לבין סתם טיקים או כל תסמונת אחרת הוא הופעת הטיקים הקוליים. האם אתם מכירים הגדרה זו? מה הסבירות שאכן בטוראט יש טיק בלבד ללא שום הפרעה נוספת (OCD, ADHD, לקויי למידה וכדומה)?

הלנה

New member
על פי ההגדרה - המאפיינים הם

טיקים מוטוריים ולחות טיק קולי אחד מתוך האתר של אסטי: "המאפיינים העיקריים של TS הם: הופעת הסימפטומים יכולה להתחיל בין הגילאים 3-16 (הגיל הממוצע הוא 7). טיקים מוטוריים: עוויתות בלתי רצוניות של השרירים כמו: מצמוצי עיניים, נענועי ראש, העוויות בשרירי הפנים, "זריקות" ידיים, בעיטות ברגליים. טיקים קוליים: חרחורים בגרון, משיכות אף, נהימות, שריקות ויריקות. חיקוי תנועות וקולות, הרחה מתמדת של חפצים. הסימפטומים אינם קבועים ועם הזמן מתחלפים בעצמתם ובאופן הביטוי שלהם. לעתים קרובות הסימפטומים מחמירים במצבי לחץ או דחק." בפועל חלק גדול מהאנשים שאני מכירה סובלים גם ממאפיינים נוספים, אבל יש גם כאלה שלא... שאצלם זה רק טיקים. נראה לי שזה מתאים למה שהמאבחן אמר לך.

JonJon75

New member
אבל

אני אובחנתי בגיל 10 (לפני כעשרים שנה) כ"טוראטי", למרות שמעולם לא היה לי טיק קולי, רק טיקים מוטורים. האם האבחון השתנה מאז?

blums

New member
50% הפרעות נוספות.

קראתי את המאמר של מיכל שדה-לופו (קישור דרך פורום זה). במאמר מיכל מציינת שההבדל בין טיק "רגיל" לטוראט הוא הופעת הטיקים הקוליים. כמו כן כותבת מיכל במאמר שכ-50% מהלוקים בתסמונת טוראט סובלים מהפרעה נוספת.

הלנה

New member
אם היא כתבה...

אז כנראה שזה נכון. אני בכל אופן מאד סומכת על מה שהיא כותבת. וזה גם נשמע הגיוני (אם לא יותר מזה).

blums

New member
הגיון במאמר

מנסיוני והיום גם מהשקפת עולמי. ישנם להערכתי אסכולות שונות המתייחסות באופן שונה למורכבות האדם "גוף ונפש". מיכל עובדת בין השאר בשניידר משם גם הגיע המאבחן של בני. יש כמעט זהות בין המאמר שלה למה שנאמר לי ע"י המאבחן. לדעתי הלא מלומדה, לא ניתן להפריד בין גוף לנפש. התנהגות שאפשר להגיד עליה שהיא נגזרת של החינוך/תרבות/נסיון חיים, אפשר מצד שני להגדיר אותה במושגים גנטיים/נויירולוגיים/כימיים וכדומה. לכן לדעתי מאד יתכן שלחלק מה-50% הנוספים (טיקים בלבד) לא מצאו מכנה משותף או מאפיינים שיתאימו להגדרות הקיימות היום.

blums

New member
אנסה להסביר.

אם יש טיק מוטורי/קולי האם יש גם טיק התנהגותי? טיק מוטורי/קולי רואים בבירור ולא ניתן ליחס אותו למצב התנהגותי שנגזר מהאופן שבו חונכנו וגדלנו. התנהגות חריגה (או בעיות למידה קלות) ניתן תמיד ליחס לחינוך במיוחד אם התופעה אינה בולטת בחריגותה. למשל: הילד מפריע בכיתה. הסיבה: יש לו טוראט עם הפרעות התנהגות. או : יש לו הורים לא סמכותיים שאינם יודעים להציב גבולות. וכדומה....

ברוך הבא לפורוםblums ../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif

שלא בירכתי אותך בפעם הראשונה שנכנסת, מקווה שתהנה ותישאר איתנו

למעלה