טוק טוק, אפשר?

טוק טוק, אפשר?../images/Emo9.gif

איזה כיף לגלות את הפורום הזה, אדם מזל טוב לרגל הפיכתך לכחול.
אני עוברת לגור לבד עוד פחות מחודש (4 שנים במעונות לא ממש נחשב לדירה משלי), אחרי הרבה שנים של פינוק בבית ההורים. אני מניחה שעוד יהיו לי המון המון שאלות. נתחיל מהכנת הדירה למגורים. היות וזו דירה שכורה, אני לא מצפה שתהיה נקיה כשאקבל אותה. אשמח להמלצות על אופן הניקוי כדי שתהיה באמת תחושה של נקי, ולא סתם ניגוב הג'יפה של אחרים. אמבטיה, אסלות וכיורים- לנקות רגיל או עם משהו חזק יותר? אילו חומרים מומלצים לכל אחד מהם? רצפות- סתם שטיפה או שיש טיפ יותר טוב? חומרים מומלצים? דלתות ומשקופים- עם מה מנקים אותם? ובכלל, אשמח לדעת על חומרי ניקוי שרצוי שיהיו לי בבית (מפונקת שאין לה מושג, כבר אמרתי?
), גם אם זה נשמע הכי הגיוני בעולם. לא יהיה נחמד למצוא את עצמי בלי נוזל לניקוי כלים.
עד כמה שהתרשמתי יש כאן יופי של אווירה, שמחה להצטרף, גם אם זה יותר על מנת לשאול מאשר לעזור לאחרים

goanin

New member
../images/Emo82.gif היי בננה. ברוכה הבאה !

להפוך דירה למקום מגורים זאת לא בעיה, במיוחד אם היא ריקה או ריקה למחצה. כשאני ועמית קבלנו את הדירה שלנו אין לך מושג כמה לכלוך בלתי מתקבל על הדעת היה פה. דבר ראשון: להרים את הבית על גלגלים! הדרך לנקיון טוב כרוכה בבלגן (כמו אחרי רעידת אדמה? ככה). חמרים וכלים: סודה קאוסטית, אקונומיקה, חומצת מלח, חומץ, סודה לשתיה, מלח לימון, סינטבון/אסטוניש. כפפות LATEX, סמרטוטים, סקוטש, חולצות ישנות מעפנות, ספוגית הפלא. לחפור הכי עמוק שאפשר. להסיר שומנים עם הסודה קאוסטית (ממש בזהירות איתה! ככפות). את הכתמים מהקירות והפנלים להסיר עם סקוטש וסינטבון. ניתן להתשמש בספוגית הפלא בשביל זה. בכיורים והשירותים להתשמש בחומצת מלח רגילה (רק להזהר על הרצפות). לאמבטיה תשתמשי בחומץ או בחומצת מלח מדוללת יותר. רצפות שוטפים רגיל עם קצת סבון כלים נוזלי. בתחלה לקרצף עם מטאטא. כדי להוציא את הטנופת מהפינות שימי אבקת כביסה ושפכי מים רותחים ותשפשפי קצת, ואז מייד להעיף את האבקת כביסה (היא עושה טוב לברק של הרצפות). אחרי ניקוי הרצפות יסודי, אפשר להתשמש בסנו סופר פוליש. דלתות ומשקופים עם ספוגית הפלא או סתם סקוטש, וסינטבון. הכל יוצא! בהצלחה
תשאלי עוד, אנחנו פה (אני פשוט היחיד שהשכים כנראה).

משקופים אפשר עם מגבונים של תינוקות

פשוט להעביר ניגוב איתם מוריד כתמים שלא תדעו ואחר כך ניגוב עם מעט אקונומיקה ויבש לריצפה אפשר בהתחלה עם שמפו של שיער ( יש שם חומר להורדת שומנים )

וואו, תודה!

משהו קטן שלא הבנתי- אני אמורה לנקות ככה כל שבוע או רק בהתחלה כדי להשמיד כל זכר ללכלוך שהיה? החומרים הנ"ל מגיעים תחת השמות שציינת או שהם מרכיב בחומרי ניקוי מוכרים יותר? תודה!

למעלה