טוקסופלזמה-סיכויי הדבקות?

girl111

New member
טוקסופלזמה-סיכויי הדבקות?

אני בשבוע ה17 ואין לי נוגדנים לטוקסופלזמה. אני מאד משתדלת לשמור על נקיון וסטריליות שוטפת ירקות ולא אוכלת בשר נע. אתמול עשיתי קציצות בקוטר ס"מ וחצי- הקציצות הכילו אנטריקוט וסינטה שנטחנו ובישלתי את הקציצות. אכלתי את הקציצות כשפתאום שמתי לב שממש במרכז של הקציצה (היא הרי עגולה) צבע הבשר ורוד. לא אדום כמו בזמן שהיה טרי, אלא ורוד חלש. לא נראה לי שהוא היה נע, אבל בכל זאת הצבע לא היה חום כמו בכל הקציצה אלא ורדורד. אני ממש מבוהלת אחרי המקרה. הספקתי לאכול מספיק קציצות.... האם יש סיכוי שנדבקתי? הקציצה הייתה חמה מאד(רותחת), ומה שהיה בפנים לא היה נע לגמרי, רק בצבע היה ורדורד כזה. הטפיל לא יכל לההרג מהחום הרב? הבשר נקנה בשופר סל ואני מעריכה שהיה מוכשר ובפיקוח וטרינרי. האם יש סיכוי? אני ממש מבוהלת
 
טוקסופלזמה-סיכויי הדבקות

האם יש סכוי: כן. אני משער שהוא אינו גדול אבל אני מציע לך לעשות בדיקות אחת לחודש.
 
למעלה