טוקסופלזמה - חתולים

קנגרi

New member
טוקסופלזמה - חתולים

האם יש אפשרות לחסן חתול נגד מחלת הטוקסופלזמה? האם יש אפשרות להתחסן בעצמנו נגד המחלה?

תשובה

אין חיסון נגד טוקסופלזמה, לא לחתולים ולא לאנשים. חתולים בעקרון גם לא זקוקים לחיסון כזה, כי הם לא חולים במחלה אלא רק מעבירים אותה. לגבי נשים - הם יכולות להיות מחוסנות באופן טבעי אם הן נחשפו לטפיל בעבר, ואת זה בודקים בבדיקת דם בתחילת הריון בד"כ. אם יש נוגדנים - הן מוגנות בעקרון.

r i p l y

New member
שאלתי רופאת נשים

והיא אמרה שנדיר שיש נשים שיש להן נוגדנים לטוקסו, ולא נתקלה בזה. כלומר צריכה להיות מישהיא די מלוכלכת בשביל שיהיו לה נוגדנים. ( מי שלא מנקה ידיים טוב אחרי שמתעסקים עם חצץ\ צואת חתולים.)

הי הי - לא להעליב

לאשתי יש נוגדנים חזקים. ולהרבה נשים יש. דרך ההדבקה היותר נפוצה (בהרבה) היא דרך אכילת בשר לא מבושל ב 100% (לא Well done) ולא מחתולים בכלל. אגב - אין לנו בכלל ארגז בבית, לא היה לה חתול לפני שהכרנו (5 שנים), והיא אחד האנשים היותר נקיים שאני מכיר. לצערי - רופאי אנשים רבים לא מכירים את הנושא מספיק טוב ויוצאות מזה כל מיני השמצות והמלצות מדאיגות. אני מקוה שזה יעלם מהעולם.

r i p l y

New member
אוקי

התנצלות ממני. אני יכולה להזכיר לה לרופאת הנשים את האינפורמציה שיש טוקסו בבשר נא אם שכחה במקרה...

אל תדאגי - לא נעלבתי

זה היה בצחוק. אבל כן - זה מיתוס די בעייתי שכבר גרם לכמה חתולים למצוא את עצמם במקום חדש...

מצטרף

אתמול כתבתי תשובה ארוכה בעניין, אך המחשב נפל ברגע הקריטי. כמו ארז, גם אני אינני רופא נשים, אבל התשובה שלה רחוקה מהמידע שבידי. יש שני גורמי הדבקה בטוקסופלסמה: 1. צואת חתולים. החתול נחשב למאכסן סופי של הטפיל. כלומר, רק אצלו יש התרבות של הטפיל והפרשה בצואה. משך ההדבקה של חתול הוא כשלושה שבועות ללא כל סימני מחלה (מאחר ואין זו מחלה בחתולים). מכאן שחתול שלא יוצא מהבית לא ממש יכול להדביק. ההדקבה היא ע"י נבגים זעירים, המופרשים בצואה, אך גם איסטניסטים למהדרין יכולים להדבק. ההמלצה של האיגודים הבריטיים קיצונית עד כדי המלצה לחבישת מסכה על האף והפה כאשר אישה הרה עובדת בגינה, כי מי יודע איזה חתול עשה שם את צרכיו. 2. אכילת בשר נא. בעיקר בשר כבש מואשם בזה. אני מכיר מחקר שאמר כי ל- 30% מהאוכלוסיה בארץ יש נוגדנים לטפיל, כלומר, כשליש מהציבור נחשף אליו. אגב, אין הבדל בין אלו שמגדלים חתולים לאלו שלא. ההמלצה שלי לכל אישה המתכננת היריון הוא לעשות בדיקת נוגדנים, לפני ההיריון, ולפי התוצאות לקבוע את מידת ההיסטריה. לרוב כדאי להמנע מבשר נא ומהתעסקות עם ארגז החול.

r i p l y

New member
נכון אה ואני אגב עוד לא נבדקתי

אני אגב עוד לא נבדקתי ...אולי גם לי יש...אז זה לא אומר כלום כנראה (אבל אני לא אוכלת בשר .) טוב בקיצור אני ציטטתי את מה שהרופאה אמרה. חוץ מזה ממש לא התכוונתי לשלוף תשובות לא טובות\מעליבות מהשרוול... אני במגע עם חתולים גם מבחוץ כך שאולי גם לי יש...למרות שמקפידה על ניקיון. מומלץ לשים כפפות כשמפנים קקי מהארגז חול אני יודעת.

קנגרi

New member
אז בעצם, אם שוטפים ידיים היטב

לאחר החלפת החול אז אפשר להיות " מכוסים" מהחשש להידבק?

למעלה