טוקיו

אורן כץ

New member
טוקיו ../images/Emo194.gif

שלום מקווה שאני בפורום הנכון... אני מתכנן נסיעה לטוקיו בעוד קצת פחות מ-3 שבועות, נסיעה ל-10 ימים עקב אילוצים. אשמח לקבל עצות ממי שמכיר ויודע: טיסות, לינה, תחבורה מקומית, אוכל, בילוי, כמות כסף לקחת (לטיול 'צנוע'), מקומות לרכוש אלקטרוניקה, וכו' אשמח להביא עמי מוצר קטן ולא כבד למי שיסייע לי
אורן

tals56

New member
תחבורה מקומית

בכל מטר שם יש תחנת רכבת,לא לדאוג לגבי העניין הזה. ודרך אגב הרכבות ביפן מאוד מאוד מאוד מאוד מהירות! (500 קמ"ש!!!), ויש גם רכבות אזוריות בטוקיו (כלומר לנסוע מצד אחד של טוקיו לצד השני) אאל"ט. אלקטרוניקה+אנימה = אקיהאבארה,רובע שלם בטוקיו שמוקדש לזה. אוכל...תשאל את RYO או את שרית(^_^) או את MANTY,הן\הוא גרים\גרות שם. בילוי = שיבויה (גם רובע בטוקיו)יש שם קניונים,מרכזי קניות בגדלים שאתה לא מתאר לעצמך,ומועדונים (אאל"ט),וגם צפיפות מדהימה של 11.5 אלף אנשים לקילומטר רבוע. טיסות,לא יודע. לינה,לא מזמן עזרנו לשמואל(SEMUELF) למצוא איפה לישון תדפדף כמה דפים לאחורה בפורום ותמצא את הדיון (הוא לא ישן כל כך,לפני שבועיים והפורום שלנו לא הכי פעיל ) מקווה שעזרתי

semuelf

New member
טיפים לטוקיו

1. תקנה מפה של העיר. דו לשונית. (כדי שאם אתה מחפש מקום, שיהיה לך את היכולת לחפש אותו ואז את התרגום שלו ליפנית) אטלס טוקיו הוא טוב. בלי זה בחיים לא תמצא כתובות בעיר. 2. לא צריך את ה-JR PASS. כל עוד אתה בעיר, זול יותר בלעדיו. 3. בקשר ללינה - הכי זולים הם ה-GUEST HOUSE. רק שים לב שבכולם משלמים לחודש, ואתה נמצא שם רק עשרה ימים. אז תעשה את החישוב, ותשווה לאופציות אחרות שיש לך. 4. אוכל - אין כשר. תביא מהבית. לחם וכמה דברים כשרים אפשר למצוא בסופרים בין-לאומיים. אחד דרומית ל-AZABU-JUBAN, ואחד קרוב לתחנת HIROO. 5. אוכל בשבת - יש שלושה מקומות להעביר בהם את השבת. אחד זה בית חב"ד, שני זה עם הקהילה היהודית, ושלישי זה בבית חב"ד המשיחיסטי. עד עכשיו ניסיתי רק את אופציה א'. 6. עוד על תחבורה - הרכבות + רכבת תחתית מכסות את העיר מאוד טוב. תלמד את המפות שלהם, ותסתדר לא רע. 7. כתובות - הכתובות בטוקיו בנויות קודם מאיזה חלק של העיר זה (KU), אח"כ אזור, ואז שלושה מספרים שמצמצמים את השטח. בסוף נשארים כמה בניינים שלהם אותה הכתובת, ואתה מחפש ביניהם. כאמור, בלי האטלס שבו אתה יכול לראות בדיוק איפה בשטח המבוקש, אין לך סיכוי למצוא. 8. גם אם מצאת, החנות\מקום המבוקש יכול להיות בקומה שביעית בבניין שלידך. אז תסתכל למעלה, ושים לב לרשימות האומרות מה יש בכל קומה בבניין. 9. בכל מקרה, תבקש מראש הסבר מפורט איך להגיע. חוסך הרבה זמן ומאמץ. 10. דברים בטוקיו מסודרים באזורים. למשל, המון חנויות ספרים עומדות זו ליד זו באותו רחוב. מספיק שתלך ברחוב ליד, ובחיים לא תדע איך פיספסת את המקום. ראה הסבר מפורט. 11. כסף - הכספומטים בדואר מקבלים כרטיסי אשראי זרים. כל השאר לא. 12. מקומות לרכוש אלקטרוניקה - יש את אקיהברה, שם יש את כל האלקטרוניקה. בין אם ברחוב ליד, (תצא מהתחנה אל "העיר האלקטרונית") ובין אם בחנות הענק מול היציאה המערבית של תחנת הרכבת. מצד שני, אם אתה מחפש מחירים זולים, כדאי להתחיל באואנו וללכת דרומה. 13. בילוי - לא יודע. לא מבין בזה.
14. כביסה - יש מכבסות אוטומטיות בכל פינה. זהו. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות. שמואל. נ.ב. אורקל - אולי צריך להוסיף את זה ל-FAQ?

semuelf

New member
תיקונים לעצמי

אואנו = Ueno אקיבהרה = Akihabara ומצורף לינק לסקורה-האוס.

TheSegal

New member
נצל"ש... טיול מהסוג הזה... ל10 ימים

לזוג : לינה+תחבורה+אוכל+טיסה כמה בערך עולה ? באיזו עונה הכי מומלץ ליסוע (שנינו מתעבים חום)

Ryo

New member
אביב או סתיו

באביב יש את פריחת הדובדבן (מדרום לצפון) בסתיו יש את השלכת (מצפון לדרום) אבל אני בכלל איש של חורף.

TheSegal

New member
גם אנחנו מעדיפים חורף, השאלה היא

אם אין בעיה לטייל שם בחורף מאיזו שהיא סיבה...

Ryo

New member
מה מעניין אתכם?

בטוקיו אין שום בעיה, גם בקיוטו ואוסקה לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, בכלל הערים הגדולות נוחות לטיול בכל זמן שהוא. הבעיה יכולה להיות כאשר אתה יוצא מחוץ לערים הגדולות וביחוד לאיזורים היותר קרים (הרים וכו). החורף האחרון היה ממש רציני, עד כדי כך רציני שבאמצע מאי עדיין עשיתי סנובורד ב 2 מטר שלג (שעה נסיעה מטוקיו בשינקאנסן). ניקו מדהימה בחורף, לראות את המפל קפוא זו חוויה לכל החיים, כנ"ל האקונה, מחזה מדהים, המקדשים של קאמאקורה עם כיסוי לבן זה פשוט מדהים, ועוד לא דיברתי על קיוטו וכו. קח בחשבון שיהיו מקומות שפשוט יסגרו בחורף עקב מז"א.

TheSegal

New member
אנחנו בטח ניסע רק ל -10 ימים

זה החלון זמן שהכי גדול שיהיה לנו (סטודנטים) אני לא יודעת כמה נספיק לראות ולכן נישאר אולי רק בטוקיו...

Ryo

New member
אחלה!

אם אתם צריכים עזרה צרי קשר, אני אשמח לעזור!

ToHrU

New member
יצא לי לעיין בחוברות של

חברות נסיעות. טיול של משהו בסגנון 11 יום עולה כ-20,000 ש"ח. אני אישית לא ממש הייתי רוצה טיול כזה משתי סיבות: א. מחיר ב. חפיפניקיות - אוקיי חבר'ה, זה מקדש, זה הר פוג'י, זה רובע שינג'וקו. תסתובבו רבע שעה והולכים. זה בכלל לא מספק כל המבטים החטופים האלה. אז עדיף אולי לנסוע לשבועיים שלושה אפילו חודש ולשלם בבית הארחה לחודש מראש, ולעשות מה שאתם רוצים. אולי אפשר לתאם דבר כזה בסוכנות נסיעות, לא יודעת. אתם יכולים להתייעץ עם שמואל יש לו לבטח הרבה תובנות בנושא. לגבי עונה - זה כבר עניין של טעם וריח. אני, למשל, הייתי מעדפה את האביב. בכל מקרה - תהנו!!!!!

למעלה