טוקטה ופוגה.

טוקטה ופוגה.

לפני כמה ימים ראיתי אצל חברה שלי פנטזיה, ויש שם גרסה ממש יפה ליצירה הנ"ל, בגרסה תזמורתית. האם עשו את זה במיוחד לסרט, או שיש את זה באיזה מקום להשגה? אני ממש רוצה את זה
עוד משהו, אם כבר פנטזיה, איך קוראים ליצירה של שוליית הקוסם?

lvb

New member
איזה סרט יפה :)

אז ככה, הגרסה הנ"ל נכתבה בידי ליאופולד סטוקובסקי, שמנצח על כל המוסיקה בסרט. אני לא יודע אם הוא תזמר את היצירה המיוחד עבור הסרט, מפני שיש לו כמה וכמה תזמורים ליצירות באך. הגרסה הזאת זמינה בדיסק הפסקול של הסרט, בדיסק מיוחד מהקלטות סטוקובסקי מנצח על עיבודים שלו, ומדיסק חדש יותר של מנצח בן זמננו (אני לא זוכר מי) שהקליט בהקלטות דיגיטליות חדשות את העיבודים של סטוקובסקי. היצירה של שוליית הקוסם, נקראת באופן מפתיע, "שוליית הקוסם". תעשי חיפוש בפורום ותמצאי יותר מהודעה אחת שמפרטת את פרטי היצירה.

lvbbb

New member
סטוקובסקי לא תזמר את ....

...הטוקוטה ופוגה ברה מינור במיוחד לסרט , למעשה הוא כבר הקליט אותה כבר ב-1927 , גם עם תזמורת פילדלפיה. למי שלא יודע , לאופולד סטוקובסקי (שמו אמיתי היה לאונרד סטוקס Leonard Stokes) בריטי במקור והיה נגן אורגן בתחילת דרכו וכך הוא התפרסם , רק מאוחר יותר עשה הסווה לניצוח , באותה תקופה הוא גם התחיל לעבד ולתזמר את יצירות האורגן של באך. הביצוע הטוב ביותר של הטוקוטה ופוגה ברה מינור כמובן שייך לסטוקובסקי עצמו שהקליט עבור הסרט עם תזמורת פילדלפיה , אפילו הוא עצמו לא הצליח לחזור על הביצוע הנפלא שלו למרות שיש לו עוד הקלטות של הטוקוטה ופוגה ברה מינור. היחיד שהצליח להתקרב לביצוע של סטוקובסקי היה יוג'ין אורמונדי שהחליף את סטוקובסקי בתור המנהל המוסיקלי של תזמורת פילדלפיה ב-1940.

lvbbb

New member
המלחין של "שוליית הקוסם"...

...הינו המלחין הצרפתי פול דיוקא Paul Dukas , קטעים קצרים מפסקול הסרט כאן .

למעלה