טופרניל....

NeTuSh2

New member
טופרניל.... ../images/Emo142.gif

יש לי שאלה.. התייעצתי עם פסיכיאטרית בנוגע לכדורים שיכולו לעזור לי.. אני סובלת מפאניק דיסאורדר כולל אגרופוביה. ופוביה נוספת - קלסטרופוביה. אני אתחיל לקחת מחר טופרניל, ואני מתה מפחד.. לקחתי כל כך הרבה תרופות בחיי.. (אני אומנם רק בת 17) ורובן עשו לי כל כך רע.. התופעות לואי היו בלתי נסבלות. הם הרגו אותי. ואז הגעתי לאנאפרניל... שהיה הכדור היחיד שבאמת גרם לי להרגיש טוב. לפני כשנה לערך הפסקתי עם הכדור אך עכשיו אני מבינה שאני לא יכולה לתפקד בלי.. לא כרגע. אז אני אתחיל לקחת טופרניל. מה דעתכם? אני חוששת מתופעות לואי קשות.. אם מישהו יוכל לעזור לי ולכתוב את חוות דעתו, אני אשמח!! תודה מראש,

קובי כ

New member
טופרניל ואנאפרניל

נטוש שלום, מה שלומך? מקווה שהכל אחלה אצלך. כמה מילים לגבי טופרניל. טופרניל (מכילה את החומר הפעיל IMIPRAMINE) היא תרופה נוגדת דיכאון שמשמשת לעיתים גם בטיפול במצבי חרדה. אנאפרניל (מכילה את החומר CLOMIPRAMINE) היא תרופה נוגדת דיכאון מאותה משפחה של טופרניל. אנאפרניל גם מטפלת בתסמונת כפייתית טורדנית. שניהם שייכות לאותה משפחה (נוגדי דיכאון טריציקליים). אנאפרניל עובדת יותר על העלאת רמות של סרוטונין אך טופרניל גם מעלה רמות של נוראדרנלין (כך שייתכן שטופרניל אף תהייה טובה יותר עבורך). לשתי התרופות הללו יש פרופיל דומה של תופעות לוואי. כך שאם הסתדרת היטב עם אנאפרניל, אין סיבה שטופרניל לא תתאים לך. בברכה ומקווה שעזרתי לך,

למעלה