טופס 55?

Chocoholic

New member
טופס 55?

האם ניתן לבקש העברה ליחידה אחרת גם בשירות המילואים? אני משוחרר כחצי שנה וברצוני לשרת במילואים באותה יחידה ששירתתי בסדיר. האם קיים נוהל מסוים? בידי מכתב ממפקד היחידה (סא"ל) שבה שירתתי, המעלה את הבקשה הנ"ל + נימוקים. האם עובדה זו יכולה לתת "נקודות זכות" או שיש להניח שיתעלמו מכל העניין? תודה

san10

New member
טופס 55...תשובה

ניתן להשתמש בבקשה להעברה בין יחידות בטופס. הוא הרבה יותר אפקטיבי במילואים מאשר בסדיר כי אחוזי האישור של הבקשות במילואים גבוהות יותר בעיקרון מהרגע שהשתחררת והוצבת ביחדת מילואים לא ניתן להעביר אותך במשך שנתיים ראשונות. אבל אחרי תקופת הזמן ניתן להעביר אותך. במידה וקיים אצלך מכתב המצלה או קשרים ביחידה שאליה אתה רוצה לעבור עליך להציג זאת לקצינת הקישור. יש מפקדים במילואים שדורשים לראיין את החייל לפני שהם מאשרים את ההעברה- בד"כ אין בעיה כי במקומך יעבירו חייל אחר מהיחדה אליה תעבור. בכל מקרה ההחלטה הסופית היא של תא 55 בבקו"ם - מדור מילואים

Chocoholic

New member
כלומר

בשנתיים הראשונות אחרי השיחרור וההצבה ביחידת המילואים אין טעם להגיש בקשת העברה כי היא תיפסל אוטומטית?

san10

New member
בדיוק..../images/Emo141.gif../images/Emo45.gif../images/Emo104.gif

תחכה עד שתהיה מוצב שם שנתיים

Section

New member
ע"פ הידוע לי זה לא ממש נכון

בהתחשב בעובדה ששבוע הבא הולכים לגרוע אצלי אחד שהשתחרר לפני פחות משנה.. לא נראה לי מה שאתה אומר. חוץ מזה שבחיי לא שמעתי על זה. בכל מקרה, מה שיהיה הכי אפקטיבי זה שגורמים מהיחידה אליה אתה מעוניין לעבור יפנו למשרד הקישור הנוכחי שלך, עם מכתב הנחיצות כמובן (זה בטח לא יזיק). בהצלחה

san10

New member
תגובה

דבר ראשון אני בחורה....תודה מראש דבר שני בטוח שאותו אחד שעומד להגרע אצלך הוא העל קשרים וקומבינות... אני אתן לדוגמא את עצמי- שירתתי כקצינת קישור בחטיבה שלי וכשהתשחררתי הוצבתי במפקדת החטיבה. ביקשתי לעבור לאחת היחידות בחטיבה- אחד הגדודים- ואין מצב- אני מוצבת שם פחות משנה ולכן אני חייבת להמתין בינתיים אני מבצעת מילואים עם הגדוד (הסדר עם המג"ד) אבל מוצבת במפקדת החטיבה

Section

New member
ממש, אבל ממש לא

אני חושבת שהשיחת טלפון איתו דיי הבהירה את העובדה שהוא מאוד לא רוצה להגרע... גם העובדה שהוא שאל אותי אם יש משהו שהוא יכול לעשות בנידון דיי מבטיחה את העובדה שהוא לא מעוניין בכך.

binon

New member
תלוי מה התפקיד שלך

אם אתה במקצוע נדרש אף אחד לא יהיה פראייר לוותר עליך ותשכח מזה. אם המקצוע שלך לא קריטי אז רצוי שהיחידה אליה אתה רוצה לעבור תוציא דרישה ליחידה בה אתה מוצב ואז מחליטים אם לאשר את ההעברה או לא. טופס 55 הוא הברירה האחרונה למצב אותו תיארת כי הוא משמש בד"כ לבעיות ת"ש וכו'. ואין שום קשר לפז"מ שלך ביחידה.

למעלה