טופס 4

טופס 4

מבלי להדיח אף אחד לדבר עבירה... מה קורה למי שנכנס לגור בבית לפני שקיבל טופס 4 ? הרי מתישהוא תגיע ביקורת של העירייה לצורך טיפול בבקשה לטופס 4 ויראו שגרים אנשים בבית.

מאגר

New member
טופס 4

מי שניכנס לגור ללא טופס 4 עובר אמנם עבירה כלפי הרשות המקומית. יש לזכור כי טופס 4 בא בכדי לאשר כי הבית אכן מתאים למגורים ולא חרג מתוכנית ההיתר שניתן לבניתו. מעבר לכך יש לזכור מספר דברים שאיש אינו מדבר עליהם. 1 .ללא טופס 4 לא יחובר הבית לחיבור חשמל קבוע מכאן שהבית לא עבר בקורת חשמל של חח"י אי לכך הביטוח אינו בר תוקף וכל תקלה או חס וחלילה אסון לא יקבל פיצוי מחברת הביטוח. 2. בית שלא עבר טופס 4 ולא אושר למגורים ע"י הרשות המקומית ועדת בנין ערים אינו מכוסה בפוליסת הביטוח ובמקרה של תקלה או אסון חס וחלילה לא ינתן פיצוי דברים אלה משתמעים מהאותיות הקטנות של פוליסות הביטוח וכותב שפוליבה זו תקיפה כל עוד בעל הפוליסה נהג כחוק מנכס המבוטח. 3 .כל עוד לא ניתקבל טופס 4 יכולה הרשות המקומית לגבות ארנונה לפי רות עינה ללא התחשב בגודל הדירה ולזכות את בעל הדירה אחרי בדיקה מתן טופס 4 הפחתה של הכנס על מגורים ללא טופס 4

mister500

New member
אל דאגה..

לא יעשו לך כלום ...לא המועצה , לא הוועדה , לא הפקח.רק תשלם יותר על חשמל זמני , חשמל קבוע רק לאחר טופס 4 . בקשר לפילפולים המשפטיים על פוליסות הביטוח ( שהעלה המאגר ) זה נושא אחר. לגבי הסעיף הזה בתגובתו...: 3.כל עוד לא ניתקבל טופס 4 יכולה הרשות המקומית לגבות ארנונה לפי רות עינה ללא התחשב בגודל הדירה ולזכות את בעל הדירה אחרי בדיקה מתן טופס 4 הפחתה של הכנס על מגורים ללא טופס 4 ממש לא . המועצה המקומית גובה ארנונה בדיוק לפי הגרמושקה שהיא עצמה חתומה עליה. רק תצרף מפה מצבית ממודד לאחר סיום הבנייה , שממילא אתה צריך לטופס 4 .

gevayu

New member
ממתי הם מתחילים את גביית הארנונה רישמית?

רק עם קבלת הטופס?

בינא

Member
גביית הארנונה מתחילה מרגע שאתם מבקשים פח זבל

כי זה סימן שמישהו מתגורר במבנה וצריך את שירותי הרשות המקומית. על-פי-רוב, ברוב רשויות בארץ, מודעים לנושא הבירוקרטי (לא לנסות את עיריית ת"א!) ומעלימים עין ממעבר התושבים לבתים, תוך תחילת הגביה. מדוע? כי האינטרס של מחלקת הגבייה ברשות המקומית, לגבות כספים מה שיותר מוקדם, עומד ביחס הפוך לאינטרס של מחלקת ההנדסה לסיים את הטרטור של האזרח הקטן...ומחלקת הגבייה היא הקובעת! רק בעיריית ת"א גילו שלתבוע אנשים על מעבר לפני טופס 4 בנוסף לטרטורם עד קבלתו משתלם יותר ולכן המחלקה המשפטית שלהם עובדת בלי הפסקה...כמו כל העיר הזאת...

Dfengshui

New member
שכחו קודמי בתגובותיהם

שכניסה לבית ללא טופס 4 היא עבירה פלילית !!! ושאם מחליטים שדווקא אותך מכל האלפים שעושים את אותו דבר, דווקא אותך רוצים לתפוס, אז בנוסף לרישום פלילי גם תשלם אלפי שקלים וגם אפשר להכניס אותך לכלא. מעבר לכך, כל היתר הוא שולי לגמרי.

טריפרי

New member
שלום - האם יש סימוכין לקביעתך שמדובר בעבירה

על החוק הפלילי. תודה

mister500

New member
הזכירו לי.

כניסה לבית ללא טופס 4 היא עבירה פלילית !!! עם רישום פלילי !!! וטיסה וודאית לבית סוהר !!! זה נכון ..אבל..... ( יהיה מעניין אם גברתי תביא ולו דוגמה אחת לאישום כזה מתחילת התקנות של טופס 4 )

Dfengshui

New member
בבקשה

לפני כ 3 שנים, תבעו אותי ואת בעלי על כניסה ללא טופס 4 לבית. בפשרה קיבלנו קנס של 8000 ש"ח ומאסר על תנאי לחצי שנה כל אחד.

טריפרי

New member
אשמח לראות את פסק הדין - יש לך מס' הליך,

באיזה בית משפט זה התנהל, וכו?

ש ג ה

New member
יש משהו שנקרא טופס 2??../images/Emo4.gif

שמעתי משהו כזה, אני יודעת שבישוב שלי יש כאלה שעדין אין להם טופס 4 (בגלל שיש בעיה עם החיבור של הביוב למט"ש המקומי - עובר רק בימים אלו שידרוג) ולתושבים שם יש טופס 2, אני יודעת שהם משלמים אם אני זוכרת נכון 30% חשמל יותר יתקנו אותי אם אני טועה...

בינא

Member
טופס 2 הוא טופס "חלקי" שניתן על הדרך...

לא תמיד צריך אותו לפני טופס 4, מסיבות שהן בדרך-כלל של הרשות המקומית. בעיקר בשכונות חדשות שנמצאות בבניה ועדיין לא גמרו לחבר תשתיות, נוצר לפעמים מצב בו הרשות אינה יכולה לתת אישורים לטופס 4 של מחלקות שונות, לכן הם מוכנים לתת חתימה לטופס 2 שעיקרו אשור לחיבור חשמל קבוע, למרות שלא הושלמו כל המשימות הנדרשות לטופס 4

למעלה