טופס של עובד חדש...

Alice Lankri

New member
טופס של עובד חדש...

ממ שאלה קצת מוזרה :) אני ממלצרת בפאב כבר חודש וקצת. כששאלתי על עבודה שיקרתי ואמרתי בת 18 כי פחדתי שבגלל זה לא יקבלו אותי והייתי ממש לחוצה על עבודה... את המשכורת הראשונה לא קיבלתי כי לא מילאתי עדיין את הטופס של העובד חדש, זה עם הענייני מס. השאלה שלי בעצם היא עד כמה בודקים את התאריך לידה שם? כדאי לי לשנות את החודש ככה שייצא שאני בת 18 או לכתוב את האמיתי ולקוות שלא יעשו עם זה כלום? למישהו יש מושג מה בדיוק עושים עם הטופס הזה?

טופס 101

הוא טופס שמצהיר כי את עובדת במקום. הטופס הזה מועבר למס הכנסה ולמעמ לשם הצהרה. על מנת שתקבלי משכורת את חייבת למלא את הטופס. הצהרה כוזבת בטופס זה היא עבירה על החוק.

תוספת קלה

כאשר את ממלאת טופס 101 המעסיק מצהיר כי את עובדת אצלו, הוא מקבל החזרי מס בהתאם לגובה המשכורת שלך ואף משלם מס בהתאם להם. מעבר לעובדה שעל פי חוק חל איסור מוחלט על מכירת משקאות על ידי קטינים הצהרה כוזבת בטופס 101 משמעה הונאה ועל כן חלים עליה כל העונשים הקבועים בחוק. המעסיק אף עלול לתבוע אותך אזרחית, שכר המינימום שאת מקבלת כאשר את מצהירה על עצמך כבת מעל 18 הוא גבוה יותר מאשר את מצהירה שאת קטינה.

לא נראה לי שהוא יתבע אותה

כי האחריות שלו היא לוודא את הגיל שלה ולדאוג שהיא תמלא את הטופס עם קבלתה לעבודה, ככה שהוא פישל כאן ויצטרך לתת את הדין. עדיין זה יוצר בעיה ומסבך עם בעל המקום, אני זוכרת שבזמנו לפני שהתחלתי לעבוד בפאסט פוד, אמרתי שאני בת 16 אפילו שעוד לא הייתי, והבוס גילה את זה כמה שעות לפני המשמרת המתוכננת הראשונה כשהסתכל בטפסים שמילאתי והתקשר להגיד לי לא לבוא לעבוד עד היומולדת שלי...

Alice Lankri

New member
בקשר לשכר עצמו

אני בכל מקרה לא מקבלת מינימום, אין חוק לתקרת השכר כך שזה לא ממש משנה במקרה הזה... כנראה שאני אצטרך להתחמק מלמלא את הטופס הזה עד ה23 במאי... =/

למעלה