טופס ההסכמה לניתוח

Shelley 234

New member
טופס ההסכמה לניתוח

בואינג היקרה העלתה סוגיה חשובה ביותר : טופס ההסכמה לניתוח . בשל חשיבות הסוגיה אני "פותחת" נושא חדש ומעתיקה הנה שנית את מה שכתבתי קודם . 1. האם יש עורכת-דין בין המשתתפות בפורום שתוכל לסייע בניסוח של ההגבלות של טופס הסכמה לניתוח ? 2. מהן הסעיפים שרצוי להתיחס אליהן ולהגבילם ? למשל, סעיפים שאני חושבת שחיבים לתת עליהם את הדעת לפני שחותמים על טופס ההסכמה לניתוח הם : א. הסכמה להפיכת הניתוח מלפרסקופיה לניתוח "פתוח" . ב. הסכמה לכריתה של איברים (חצוצרות וכו`). אילו סעיפים אחרים יש בטופס שכדאי להגבילם ?

לא נראה לי שצריך עו"ד

טופס הסכמה הוא טופס סטנדרטי.כ- 10 סעיפים. עליו ניתן להוסיף תנאים עפ"י דרישת המנותחת כמו שכתבתי קודם לגבי מעבר לפתיחת בטן או הסרת חצוצרות / שחלות וכד'.

טשומפי

New member
בואינג צודקת

כרגיל... לפני כל ניתוח המנותח/ת צריכ/ה לחתום על טופס שבו מפורט מה יעשה במהלך הניתוח (טופס הסכמה לניתוח), בהעדר חתימה של המנותח/ת או של האפוטרופוס החוקי לא ניתן לבצע את הניתוח (למעט במקרים מאוד חריגים ביניהם - פיקוח נפש שאינו יכול להידחות גם לשם קבלת אישור וועדת האתיקה של ביה"ח... וכד'). טפסים אלו מקובלים בכל ביה"ח ועברו תהליכי אישור של גורמים המשפטיים בביה"ח השונים (וכמובן על פי החוק ופסיקת ביהמ"ש בארץ ובעולם). בד"כ רופאים לא מפרטים פרטים בטופס מעבר למה שהם חייבים (עפ"י החוק או עפ"י דרישת המנותח/ת) דווקא משום שהטופס מחייב אותם מאוד. אומנם בניתוח חירום יש בעיה יותר קשה עם הרצונות של המנותח (בשל העובדה שמדובר בניתוח חירום ושיכולה להיות סכנה בהתחשבות בבקשה, וכן בשל העובדה שכשמדובר בניתוח חירום לא תמיד המנותח/ת יכול/ה להגיד בזמן אמת מה המגבלות שהיא מציב/ה). מנסיון אישי - ניתן להוסיף מגבלות די רבות על טופס ההסכמה לניתוח, וגם בניתוח חירום אפשר להגביל (עשיתי גם את זה וגם את זה). הטופס ממולא ע"י המנתח ונחתם על ידיו ועל ידי המנותח/ת, ולכן מאוד מומלץ להתייעץ עם המנתח לגבי הבקשות וההגבלות ושהמנתח ירשום אותן בצורה ברורה בטופס כשהוא מבין מה את מבקשת, כל חריגה מהאמור בטופס - מחייבת את הרופא באחריות נזיקית (לא רק ברשלנות אלא גם בהפרה של חוק זכויות החולה ומכוחו חיוב על הפרת חובה חקוקה - עוולה נזיקית נוספת מכוחה ניתן לדרוש פיצויים בלי קשר להוכחת נזק). בקיצור - הכלי המשפטי קיים, כל מה שאת צריכה לעשות הוא לעשות בו שימוש נכון ומושכל בתקווה שלעולם לא תצטרכי להשתמש בטופס כהוכחה במשפט נזיקי. טשומפי (עורכת דין)

סדני

New member
מעניין האם יש בין המקצוע למחלה

אני יודעת שבעבר הייתה על זה כתבה. אבל האם כולן כאן עובדות בעבודה מלחיצה ???

ר ו מ י ה

New member
לא יודעת לגבי כולן

יכולה להעיד שאני עובדת בעבודה מאוד אינטנסיבית.

טשומפי

New member
עבודה אינטנסיבית...

בעבר עבדתי בעבודה אינטנסיבית אבל החלטתי להוריד פרופיל והחלפתי משרה... הבעיה היחידה היא שבצורה לא ברורה בעליל הצלחתי להפוך גם את העבודה המאוד לא מלחיצה לאינטנסיבית...

ר ו מ י ה

New member
אין קשר

המחלה מתחילה הרבה לפני שאת בוחרת את מקום עבודתך ויש סברה כי המחלה נוצרת עוד בהיותך עוברה. בעבר הרחוק ניסו למצוא מכנה משותף לנשות האנדו' והועלתה תיאוריה שמדובר בנשות קריירה, מה שדי הופרך וכמו בכל מחלה יש נשות קריירה ויש כאלו שלא.

כמו שרומי כתבה, ככל הנראה אין קשר

כי למשל, אני בכלל, אבל בכלל לא אשת קריירה (לצערי האמת
) אמנם עבודה מלחיצה, נו כמו רוב העבודות.... וכמו שרומי כתבה, כנראה אנו נולדנו עם זה
.... הדבר היחיד שניסיתי למצוא כקשר, וזה היה לפני הקומונה והפורום ולא כל כך ידעתי ממש מה זה אנדו (גם עכשיו לא הכי יודעת
) הוא כנראה חסימה אישית, בגלל אי קשר עם אבא שלי (עזיבתו את הבית) שגרמה לאיזשהי חסימה שהיא האנדו.. היום לאחר שאני קוראת את הפורום, מתחילה לחשוב שאין לזה קשר. (מקווה בכל מקרה).

טל קר

New member
במצב השוק של היום, כמה כבר עובדות

בעבודה לא מלחיצה? העבודות הלא מלחיצות יצרו מצב של לחץ כלכלי...

yaelma1

New member
כן זה נכון אבל...

איך אני יכולה לדעת על מה אני חותמת אם מאיצים בי לחתום ואם לא ממש נותנים לי לראות על מה בעצם אני חותמת? ככה לפחות זה היה בניתוחים שעברתי.

טשומפי

New member
יעל

גם בניתוח שלא היה ניתוח חירום הלחיצו אותך לחתום? אם כן זה ממש אבל ממש לא בסדר, הרופא שעשה את זה מן הסתם נהג בלי לייחס לכך יותר מדי חשיבות אבל זכותך המלאה לבקש לעיין במסמך, לקרוא אותו , לאפשר לבני משפחה לקרוא ורק אז לחתום. אבל האמת (אני אסביר בהמשך) זה לא כ"כ קריטי... ההמלצה שלי בכל מקרה, מהיום ולהבא - לבקש מהרופא הסברים, אם יש הגבלות לבקש שהוא ירשום אותן בכתב ידו בשורות הריקות שמיועדות לכך וממילא (ויסלחו לי כל עורכי הדין...) אין ממש תועלת בקריאת הסעיפים הקבועים, מדובר בנוסח סטנדרטי שנוסח ע"י משפטנים ואין לך ממש מה לשנות בהם (די נכון ביחס לכל חוזה אחיד, אבל לא רלוונטי להיכנס לזה כאן), ולכן מה שאת צריכה לשים לב אליו הוא שהטקסט שהוסף בכתב יד (מה בדיוק עושים בניתוח וההגבלות אם ישנן) מוסכם עליך - ככה אפשר לקרוא בחצי דקה את החלקים החשובים ביותר. דרך אגב צריך גם לחתום על טופס הסכמה להרדמה, שם אומנם אין כ"כ הרבה מה להשפיע (מאוד רלוונטי אם ידועה רגישות לתרופות), ואני אישית עד היום נתקלתי לא אחת במרדימים שמחתימים שניה לפני הניתוח (גם בניתוח מתוכנן) כשאני בלי משקפיים ובלי טיפת כוח לקרוא את המסמך, אבל בעניין הזה החלטתי מזמן שאין לי מה לעשות ושתודה לאל אני לא רגישה לתרופות ושיצאתי מההרדמות בלי נזקים משמעותיים (מלבד תאי המוח שלי שנמחקים להם בהדרגתיות... אבל לא בטוח שזה באמת קשור להרדמה).

Shelley 234

New member
הבעיה היא שבטופס אין שורות ריקות

טומפשי - ראשית תודה רבה על הענותך לעזור . בטופס עצמו אין כלל מקום פנוי להוספת מגבלות . מה שמביא לכך שיש לכתוב את המגבלות בנספח נפרד . המקום היחידי (שתופס מקום פחות משורה) הפנוי הוא בתחילת הטופס. אני מצטטת : אני מצהירה ומאשרת בזאת שקיבלתי הסבר מפורט בעל פה מד"ר (שם הרופא) על הצורך בבצוע לפרסקופיה לשם _____________________ (להלן"הנתוח העיקרי") המקום הריק בצטוט שלי הוא כמו בטופס המקורי . טומפשי - אם תוכלי בבקשה לעזור בניסוח של הנספח שבו תפורטנה המגבלות , זה יעזור מאוד . תודה רבה !

טשומפי

New member
טופס הסכמה לניתוח

הי שלי, הבעיה העיקרית עם ניסוח טופס מיוחד היא ששום רופא שפוי בדעתו לא יסכים לחתום על מסמך משפטי לפני הניתוח (האם את היית חותמת על מסמך כזה או שפשוט היית מוותרת על התענוג בלנתח פציינטית שמציבה דרישת חתימה מעין זו?), וזה כשמדובר ברופא פרטי על אחת כמה וכמה רופא שמנתח במסגרת בי"ח ציבורי. מכל מקום, אני לא מכירה את הטופס שאת ציטטת, נותחתי באיכילוב ובתה"ש ובשניהם הוחתמתי על טופס שהורכב מיותר סעיפים (אני לא זוכרת ניסוחים מדוייקים, אבל סדר גודל של 10-12 סעיפים), קשה לי להאמין שמחתימים על טופס שבו לא מצויינים הסיכונים הכרוכים בניתוח (ברוב הפרוצדורות שעברתי, החל מצילום הרחם) החתימו אותי על עמוד שלם של סיכונים שיכולים להתרחש בעקבות הבדיקה/ניתוח/פרוצדורה. בכל הטפסים האלו היה בהחלט מקום רב להוסיף הערות. גם אם הטופס שהוחתמת עליו הוא רק הנוסח שציטטת (ולא צורף במקרה עוד מסמך שלא היית מודעת אליו, ואם כך אז זה בהחלט חמור) אז קודם כל ביה"ח חושף את עצמו לתביעות רבות בשל אי הסברת הסיכונים הכרוכים בתהליך, ודבר שני אני הייתי מבקשת להוסיף את ההגבלות פשוט בצידי העמוד.זה פתרון יעיל שהרופא לא ממש יכול לסרב לו. בהצלחה טשומפי

Shelley 234

New member
לטומפשי

טומפשי , הצטוט שהבאתי הינו חלק מהטופס . הבאתי את הצטוט של המקום הריק הפנוי היחידי בטופס . תודה .

למעלה