טופסי 17

• פותח הנושא a17
  • פורסם בתאריך

a17

New member
טופסי 17 ../images/Emo53.gif

במסגרת בירור הפלות נוקב ויסודי את פרופ' כארפ בתה"ש התבקשתי לעשות כל מיני בדיקות דם ובינהם : בדיקת M.T.H.F.R , פקטור 5 ופקטור 2 בבלינסון שם אעשה את רוב הבדיקות נאמר לי שאין אפשרות להוציא טופס 17 לבדיקות הנ"ל כי הן לא ב"סל" והמחיר לשלושתן הוא 700 ש"ח !!! האם ניתן לבצע את הבדיקות הנ"ל במקום אחר במחיר יותר זול? האם באמת אין אפשרות לקבל טופס 17 לבדיקות הנ"ל ? (אני בכללית) בשום מקרה ? האם יש פתרון אחר יצירתי למצב? אני מודה מראש לכל רעיון העניין הוא שאני אחרי 4 הפלות רצוף ולאחרונה פשוט נגמרו לי הכח והסבלנות לפלאי הבירוקרטיה בקופ"ח בתודה מראש

הכגג

New member
a17 חמודה

כל כך מבינה את התסכול הזה שנוסף על כל הבעסה צריך להתמודד גם עם הקופה. אני לא בכללית ולכן אין לי מושג מה הנוהלים שם. אני יודעת שבמאוחדת ובמכבי משלמים את הבדיקות הללו שחיוניות מאד במקרה של הפלות חוזרות (שמעתי כבר על כמה וכמה מקרים שמצאו בעיה באחד מהפרמטרים הללו וטיפול ממש עזר!!) לדעתי שווה לשאול מי אחראי על מתן האישורים ולשלוח מכתב מפורט גם מהרופא וגם ממך על הצורך בבדיקות. אולם, אם הם יגידו שהתהליך יכול לקחת הרבה זמן- אולי כדאי לעשות פרטי ולא להוציא כל כך הרבה אנרגיה חשובה... כדאי לברר גם במדיקל סנטר בהרצליה כמה עולות הבדיקות...

a17

New member
תודה על העזרה ועוד שאלה

האם בקופות חולים אחרות כן מקבלים טופס 17 לבדיקות הנ"ל ?

אני קיבלתי את הבדיקות האלה ממכבי

אחרי שהופניתי אליהן (ולעוד 5 בדיקות של קרישיות - הרבה יותר מ-700 ש"ח) מטעם ההמטולוג הראשי של הקופה. אולי כדאי להגיע להמטולוג הראשי (או המחוזי) של הכללית. ולא הייתי צריכה לקבל טופס 17 כי עשיתי את הבדיקות במעבדה של הקופה - אולי אפשר למצוא כזו מעבדה גם בכללית (המוקד הטלפוני של הקופה אמור לדעת דברים כאלה)?

a17

New member
נאמר לי שהבדיקות האלו לא בסל כלל...

בכל מקרה עשיתי קצת "שופינג" ומצאתי שברמב"ם עושים את הבדיקות האלו ב-450 ש"ח...כל הכבוד לחיפאים שאף פעם לא מאכזבים...

למעלה